Şimdi Ara

Superonline Tarafından Dolandırılmamız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepimizin başına gelebilir diye Superonline tarafından dolandırılmamızı.


    Taahhüdü 1,5 yıl kalan ve eşimin üstüne olan Vodafone ADSL interneti kullanıyoruz. 2 gün önce eşimi 08505950725 numara arayarak artık evimizde Vodafone hizmet vermeyeceğini, alt yapının Superonline'a geçtiğini eğer en kısa üyelik sürede geçiş işlemi yapılmazsa mağdur olup yüksek cayma bedellerinin ödememiz gerektiğini belirtiyorlar. 


    Mevcut abonelik ve kimlik bilgilerimizi paylaşarak güven verip, hemen geçiş yapılmazsa oluşabilecek mali yükümlülükle tehdit edip eşimi Superonline'a geçiş işlemi için ikna ediyorlar. 


    Ertesi gün sabah, kurulum için Homenet Keçiören servisi eşimi arıyor. Ben işte olduğum için kurulumun akşama yapılmasını eşim istemesine rağmen kendilerinin yolda olduklarını ve şimdi gelmeleri gerektiğini belirtip modem kurulumunu yapıyorlar. 


    Paketimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için Superonline müşteri hizmetlerini aradığımda ise eşime bahsedildiği gibi alt yapısal bir problem gözükmediğini yeni ADSL aboneliği oluşturduğumuzu belirtiler. Başımıza gelenleri anlattığımızda ise sıklıkla benzer durumlarla karşılabildiğini, eşimi arayanın bir bayi olabileceğini, kendilerinin bu konuda bir şikayet talebi oluşturmayacağını vs 850tl cayma bedeli ile iptal talebi oluşturabileceklerini belirti. 


    Vodafone'u aradığımızda da alt yapıda bir problem olmadığı aboneliğimizin devam ettiğini belirtiler.


    Bu noktada bizi Superonline adına ilk arayan numara tarafından dolandırıldığımızı fark ettik. Herhangi bir şikayet oluşturmadığımız için ve muhattap bulamadığımız için Superonline'nın önlem almayarak insanları mağdur edip yeni bu duruma abone kazanma olarak baktığını anlamış olduk.


    2 saat bağlı kalan internet için 850tl cayma bedelini ödememek için Superonline iptal biriminin bizi aramasını bekliyoruz. Güncel durumu tekrar paylaşırım. 


    Umarım sizlerin başına böyle bir durum gelmez ve gereksiz stres yaşayıp yok yere bir dünya para ödemek durumda kalmazsınız.








  • Hocam öncelikle başınıza gelen hadiseden dolayı üzüldügümü belirtmek isterim .Eger yanlış bilmiyorsam bildiğim kadarıyla sözleşmenin yapıldıgı tarihten itibaren 15 gün içinde cayma hakkı tüketici haklarında var yani sizden bir ücret taleb edemezler ha şu var kurulum ücretini isteyebilirler diye biliyorum ama oda 850 tl tutmaz şu kurulum ücreti nekadardır bir bilgim yok açıkcası size bir tahhhütnama imzalattılarmı yoksa telefon konuşmasına istinaden kurullummu yaptılar gerçi imza atasanızda eger yanlış bilmiyorsam 15 gün içinde cayma hakkımız var umarım bu sorun gönlünüzce düzelir

  • Az önce iptal biriminden sonunda arandık! Dolandırılarak bağlatılan ve 2 saat içinde fark edip iptal başvurusunda bulunduğumuz Superonline internetimiz için iptal 14 gün içinde cayma hakkımız olmadığı 271TL cayma bedeli ödememiz gerektiği ve dalga geçer gibi çok istiyorsak Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapabileceğimizi belirtiler.


    Benzer durumla karşılaşan oldu mu? Nasıl bir yol izlemeyi önerirsiniz? Tüketici Hakem Heyetine başvurursak çözülür mü?

  • Bu tarz gelen aramaları hiç dinlemeden kapatıyorum

    Olurda bir boşluğuma gelir tamam onay gibi kelimeler ağzımdan çıkar diye direk yüzüne kapatıyorum

    Sonrada engelliyorum numarayı

    Bunlardan korunmak için en etkili yöntem bu bence

  • Oha bu resmen dolandırıcılık bunu nasıl yapabiliyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.