Şimdi Ara

Superonline fibere geçiş süreci ve kampanyalar hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TTNet Vdsl 50mbps (8 upload) kullanıyorum. Fiyatı 2 yıllık taahhüt ile 130tl. Bunun yanında sabit telefon aktifse fiyatı bu şekilde, yoksa faturaya +10tl ekliyorlar. Bizde neredeyse hiç kullanmasak ta telefon var, yani 130 + en az 30 TL ödüyoruz.



    -Bugün apartmana Superonline altyapısı geldi ve ufaktan bir araştırma yaptım. İlk olarak fiyatı olabildiğince kısmak için 35mbps pakete baktım. 1-2 yıllık taahhüt seçenekleri veriyor anladığım kadarıyla ve 100-110tl arası değişiyor. Aslında fiyatlar TTNet'e bakarsak her türlü daha uygun fakat merak ettiğim sabit telefon olayı. Burada bununla ilgili bir zorunluluk veya ek ödeme tarzında bir şey var mı? Yoksa tamamen sabit fiyatlar mı?


    -İkincisi taahhüt ile ilgili. 2 sene de yapsanız 1 yıl sonunda ceza ödemeden çıkabilirsiniz şeklinde kaynaklara rastladım. Yalnız BTK'ya falan mı bilmiyorum, itiraz ederek gelen cezayı iptal ettiriyorsunuz şeklindeydi. Yani kesin bir sonucu var mı, eğer %100 bir durumsa o zaman neden ve nasıl 2 yıllık taahhüt imzalatabiliyorlar biraz kafam karıştı. Ayrıca geçiş yaptırma durumunda bu cezaları karşılayan kampanyalar oluyordu. Öyle bir şey var mı veya miktarlar nedir? (Ben taahhüt yapalı 5 ay oldu ama şu anki toplam cezası nedir bilmiyorum, karşılama gibi bir durum olursa hemen arayıp bilgi almak istiyorum)


    -Diğeri de upload hızları. Bunun hakkında net bilgi bulamadım. Her yerde farklı rakamlar yazıyor. 35, 50 veya 100de upload hızları nedir? Diğerlerinde olduğu gibi pandemi süreci ile herhangi bir artış veya sonrası düşüş durumu var mı?








  • SOL fiberde sabit telefon zorunlu değil, taahhüt sınırı yasal olarak 1 sene fakat 2 sene imzalatıyorlar, BTK'ya başvurarak taahhüt bozma bedelini alabilirsiniz. 100-200Mbps paketler için upload hızları 10Mbps, 1Gbps için 20Mbps. Onun dışında 150tl'ye 50/20 paket de mevcut.

  • Cayma bedelini karşılama hakkında bilginiz var mı? Upload hızı kritik ölçüde önemli değil ama özellikle 35 ve 50mbps paketlerinde merak ediyorum.



    EDİT: Şimdi araştırırken tarifenin SSS bölümünde şu açıklamayı gördüm..


    "Bu kampanyadan yararlanıp diğer İnternet Servis Sağlayıcı iptal indiriminden yararlanabilir miyim?

    ​Bu kampanya kapsamında diğer internet servis sağlayıcı iptal indiriminden yararlanabilirsiniz.​

    İnternet hizmetinizin diğer operatörlerden Turkcell Superonline’a taşınması halinde önceki internet servis sağlayıcınız tarafından tarafınıza kampanya iptal bedeli yansıtılması durumunda geçerlidir. Turkcell Superonline internet hizmetinizin kurulmasından itibaren en geç 90 (doksan) gün içerisinde söz konusu bedele ilişkin faturayı Turkcell Superonline’a iletmeniz gerekmektedir. 12 ay taahhütlü kampanya seçiminizde tüm vergiler dahil 300 TL'ye, 24 ay taahhütlü kampanya seçiminizde tüm vergiler dahil 600 TL’ye kadar olan bedel, faturanın iletilmesini takiben çıkacak ilk Turkcell Superonline faturası veya ilk fatura tutarının iptal bedelini karşılamaması durumunda takip eden aylara ilişkin Turkcell Superonline faturaları üzerinden “Diğer Servis Sağlayıcı İndirimi” başlığı altında ve dip toplam üzerinden indirim olarak yararlanabilirsiniz."


    12 aya 300, 24 ay için 600TL'ye kadar yazıyor. Gerçi TTNet'te taahhütsüz fiyatlar 2 katıydı diye hatırlıyorum, 5 ayda 600ü bile geçmiş olabilir ama bunun hakkında bilgi alacağım. Artık olmazsa ilk senenin sonunda bakacağız duruma. Teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 29 Mayıs 2021; 23:52:3 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.