Şimdi Ara

Superonline Fiber Hakkında soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ..
    Şu zamanlar Uydunet kullanıyordum internet olarak . Gayet memnun kaldım gerek hizmek gerek ucret konusunda..
    Yakında taşınacagım için internetimi değiştirme kararı aldım..
    Taşınacagım yerin müteahhiti sitede metro fiber internet oldugunu soyledi..
    Metro fiber internet konusunda pek bir bilgim yok o kadar fakat superonline almak gerektıgı tarzında bılgıler edındım
    ne derece dogrudur beni bir bilgilendir misiniz?



  • yeni taşınacağın bölgede süperonline varsa hemen geç derim. metronet superonline kadar verimli degil an itibariyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: condemned890

    yeni taşınacağın bölgede süperonline varsa hemen geç derim. metronet superonline kadar verimli degil an itibariyle.


    SuperOnline 'ı aradım Bana bulundugum sıtede bulunmadıgını fakat ıstersem getirebileceklerini soylediler. Ücretsizmiş hemde :D
    Metro net bagladıgında şimdi bu herifler siteye Bir sürü kullanıcı olacak ve rapid hotfile falan indirmek istedigimde başıma bela olacak diye dusunuyorum .. ne yapmam konusunda hala kararsızım ... kımı uyeler superonlıne ı metro net kullanalarak evlerıne getırdıklerını falan dıyor? bu işin aslı astarı nedır hala çozemedım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooky90 -- 7 Mayıs 2011; 22:11:48 >
  • Metroneti aradım sitede hizmetin oldugunu soyledı.. gerekli bilgileri de aldım..
    + ları fıber kabloları evıne kadar getırıyorlar , kesme kopma yok, ıptv diye televizyon hizmeti de var ayrıca.
    - si Aynı ıp uzerınden butun herkese hizmet veriyor çıkış ıp si aynı..

    Super onlineda da boyle midir arkadaşlar?
  • Superonline'da herkese farklı IP veriliyor. Ayrıca IP'ler dinamik. İsteğe göre statik IP alınabiliyor. MetroNet biraz farklı. Bütün apartmanın aynı IP üzerinden internete erişmesi kötü bir fikir. En basitinden popüler bir dosya indirme sitesinden dosya indirmek istesen, apartmanda bir başkası da indiriyorsa veya kısa süre önce indirmişse, sana da izin vermiyor. IP'leri kontrol ettiği için. P2P'lerde de sorun çıkar. Online oyunlarda da ping'lerin oldukça yüksek olur. Ben olsam MetroNet yerine ADSL alırdım.
  • Superonline alırdım ben olsam.
  • Superonline
  • Ben cevabı Superonline fiber seçeneği olmadığını varsayarak cevapladım. Metronet ile ADSL arasında kalırsanız, ADSL seçin.
  • Arkadaslar metro net ile tekrar gorustum adıl kullanım hakkı olmadan 10 mb sınırsız ınternet verıyor 44 lıraya.. aynı zamanda 1.5 tl ye dınamık ıp de verıyormus .. sanırım metro yu tercıh edecegım cunku arada adıl kullanım hakkı var .. super onlıne ıle arasında.
  • hocam metronet te adil kullanım olmaması geçici bişey. adil kullanım kanunlaşmış birşey. türkiyedeki tüm servis sağlayıcılar bunu yapmak zorunda. şu an superonline da ttnette var ama uygulamıyorlar. uygulamadıkları içinde metronette bizde yok deyip geçiştiriyordur ama yarın birgün bu şirketler başladıgında kullanmaya o zmn sözleşmeyi degiştirip metronette adil kullanıma geçmek zorunda kalacakk. ayrıca metronet gerçekten kaliteli degil 10 mbit verdikleri hızı en fazla 6-7 mbit gören var. bunlarıda bi raraştırın derim.
  • SuperOnline varsa onu tercih edin derim. MetroNet de iyidir ama elektrikli aletleri kullanırken bağlantının kesilmesi yavaşlaması vs. ihtimali var. Ayrıca önceki iletideki arkadaşın dediği gibi MetroNet'te de bir zaman sonra adil kullanım uygulaması başlayacaktır. MetroNet de TurkTelekom alrtyapısı kullanıyor, uygulanmasa da adil kullanım durumu ona da gelecektir bir gün.
  • Herkes statik IP'yi ücretli veriyor ama Metro dinamik olanı ücretli veriyor demek? Bunu nasıl yapacaklarını merak ettim doğrusu. Çünkü bildiğim kadarıyla bir apartmana tek bir bağlantı çekilip bütün dairelere aynı bağlantıyı dağıtıyorlar. Ben de ilk fırsatta arayıp bilgi alacağım. Eğer siz benden önce ararsanız bu konuyu da sormanızı rica ediyorum.
  • Şimdi benimde birkaç sorum olacak.
    Diyelim şuan adil kullanım hakkı olmamasına ragmen metronet sonradan boyle birşeyi ekledi benim bundan etkilenmemem lazım değil mi? sonucta sozlesme vb. şeyler ortada ve ortada adil kullanım hakkı diye bir şey yok..

    ve şu elektrik aletleri kullanırken baglantının azalması konusunda hiç bir bilgim yok.
    ayrıca 10 mb 'e kadar 44 lira .. minumum dusecegı rakam 5 tir dedi oda çok ozel durumlardaymış..adil kullanım hakkı olmadıgından metronetı tercıh edecegim galiba.
  • senin bundan etkilenmemen gibi bir sansın yok bildigim kadarıyla. mesela superonline mart 2010 da adil kullanım getirmişti daha sonra tüketici haklarının bilmem kaç sayılı kuralına göre servis saglayıcı sözleşmedeki maddeleri degiştirdigi için insanalara 1 ay içinde üyeliklerini iptal edebilme şansı verilmişti. ve edenler etti etmeyenler ise adil kullanıma geçmek zorunda kaldı. bazı arkadaşlar benim sözleşmemde adil kullanım yazmıyor uygulayamazlar bana falan diyorlar ama bence öyle birşey sözkonusu degil. sonuçta insanlara iptal etme şansı verilmişti. etmeyen insanlarda bunu kabul etmek zorunda kaldı. bana mantıklı gelen budur açıkçası. büyük ihtimal metronette böyle birşey yapacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi condemned890 -- 9 Mayıs 2011; 19:47:45 >
  • anlıyorum .. Su elektrık olayının aslını da ogrenmem lazım elektrıge abanınca baglantı yavaslıyor mu boyle bır sey var mı ?
  • yine araştırıdıgım zamanlarda evde çamaşır makinesi ütü vb ısı gerektiren yani elektrigi fazla harcayan cihazlar çalıştırıldıgında internet hızında oldukça fazla yavaşlık oldugunu okumuştum. ama tabi kllanmadıgım için yinede kesin olur diyemem okudugum çogu başlıkta bu şikayetler vardı.
  • edit: pardon metronetten bahsediyormuşsunuz , superonline zannetmiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaPAxA -- 9 Mayıs 2011; 23:15:18 >
  • biizim sitede var metronet beni her hafta arıyorlar her seferinde istemiyorum diyorum sallıyorum bence onların interneti fiber falan değil zaten 2 tane dandik tarifesi var ne olduğu belli olmayan superonline fiber için başvuru yaptım kaç kere her seferinde sayfa hata verdi bir türlü başvuru yapamadık dört gözle superonline fiberin siteye gelmesini bekliyorum
  • Hep kötü şeyler söylenmiş ama ben bir de iyi özelliğini söylemek istiyorum. Bir yerde hız testleri görmüştüm, 10 Megabit tarifenin hız testlerinde hızlar 70 megabit falan civarında çıkıyordu. Hem de simetrik. Bir apartmana tek bir bağlantı üzerinden internet veriliyorsa ve bunu on daireye dağıtacaklarsa, o zaman apartmana gelen bağlantının 100 megabit olması gerekiyor. Sanırım başkaları kullanmadığı zamanlar siz bu hızdan maksimum faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca hızların simetrik olması avantaj. İndirme hızınız ne ise, yükleme hızınız da aynı oluyor hemen hemen. Bu hiçbir firmanın normal fiyata sağlayamadığı bir özellik.

    Evdeki elektrikli aletlerin çalışmalarından dolayı internetin etkilendiğini ben de okumuştum. Özellikle elektrikli soba, su ısıtıcılar gibi yüksek enerji tüketen cihazların çalıştırılmaları, interneti olumsuz etkiliyormuş. Ama bunun da çözümü, evdeki sigortaların falan değiştirilmesi olabilir. Bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim. Bu sorunu yaşayıp da çözenler olabilir. Forumları araştırmak lazım.




  • metronet ıle gorustum
    Elektrıkten etkılenme su sekılde oluyormus . Sız coklayıcı kullanıp prızlerde bırden cok seyı calıstırırsanız hız dusermıs tek bır prıze sadece modemı takıp calıstıracakmısız

    adıl kullanım hakkı konmayacakmıs egerkı oyle bır sey olursa sozlesme ye gore kullanıcılar devam edebıleceklermıs yanı yenı kullanılıcılar ıcın olacakmıs

    Dınamık ıp 3 tl.

    Hız konusunda asla 10 mb aldıysan 10 mb ı asma gıbı bırsey olmuyormus artık 47 lıra 8 ıle 10 mb arası ınternet. Cok sorunlu durumlarda 6 mb ımıs


    Bu kadar ben sorup ogrendım .)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooky90 -- 10 Mayıs 2011; 18:24:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.