Şimdi Ara

Superonline Fiber Ankastre Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar arkadaşlar


    Kısaca sıkıntımı anlatayım.Yaklaşık 1 sene önce binaya aşağıya resimlerini ekleyeceğim Superonline Fiber Ankastre koydular. Herhangi bir talep olmadan gerçekleşti bu. 1 hafta önceye kadar altyapıda gözükmüyordu ancak superoline altyapısında gözükmeye başladı fiber. Binadaki dairelerden 1'i kullanmaya başladı.


    Şimdi benim soruma gelecek olursak ben Turknet kullanmaktayım.Fibere geçiş yapmak istiyorum ancak altyapı olarak gözükmüyor. Diğer İSS'lerdede durum aynı sadece superonline altyapısı mevcut.


    Turknet ile yaptığım görüşmede ''biz kendi altyapımıza ek olarak yalnızca yerel sağlayıcı altyapısıyla hizmet veriyoruz. Bu sebeple ilgili sağlayıcının altyapısı üzerinden tarafımızdan hizmet almanız mümkün değil.'' bu şekilde bir cümle kullandı. Şimdi biz bu binaya Superonline dışı bir fiber bağlatamayacak mıyız ? Şuan fiyat olarak en uçuk tarifeler superonlineda.


    Superonline Fiber Ankastre Hakkında


    Superonline Fiber Ankastre Hakkında







  • Fiyatlar piyasaya göre çok ucuz ve uygun duruyor ayrıca süperonline altyapısı ile millenicom ve D-Smart net üzerinden de hizmet alabilirsiniz.

    TT fiyatları; Superonline Fiber Ankastre Hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkanctn98 -- 10 Ağustos 2023; 23:14:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim amacım Turknetteki Gigafiberin fiyatı ile benim kullandığım VDSL hizmetinin fiyatı aynı 250TL bu yüzden buna geçmekti.Ancak görünen o ki mümkün gözükmüyor.



    Şuan VDSL hizmeti alıyorum 37mbps veriyor.Bir süre daha kurcalamamak en iyisi gibi.

  • TheViola T kullanıcısına yanıt
    Binanıza Türk Telekom fiber kutusu koyduğuna göre herhangi bir çalışma mevcut veya evinizde TT fiberi var bu şekilde Türknet üzerinden 100 megabit paket alıp kullanabilirsiniz fakat Türknet gigafiber hizmetinden faydalanmak istiyorsanız eğer Türknet'in bizzat kendi altyapısını oluşturup bu hizmeti size sağlaması gerekiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yok binada Turkcell Superonline Kutusu mevcut fiber olarak diğeri normal telefon kutusu ve adsllerin bağlandığı ankastre. Türktelekom yada onun altyapısını kullananlardan hizmet alamıyorum. Şuan sadece Superonline gözüküyor. Millenicomla görüştüm onlarda sadece VDSL hizmeti sunuyorlar. TT altyapısı kullandıklarını söylediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheViola -- 10 Ağustos 2023; 23:25:31 >
  • Bu siteden altyapı sorgulama yapın eğer fiber gpon v1 sürümünde altyapı var olarak görünüyorsa Türknet'den fiber dönüşüm için kayıt açtırmanız gerekiyor.
    https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkanctn98 -- 10 Ağustos 2023; 23:25:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buna göre yok sanırım fiber. Değil mi ?

    Superonline Fiber Ankastre Hakkında
  • TheViola T kullanıcısına yanıt
    Şuan fiber görünmüyor hocam sadece VDSL var fakat fotoğraf'da olan kutu ve ince kablo fiber sonlandırmada kullanılan kablo olması gerekiyor ancak ana fiber kablo yok o yüzden bir çalışma olabilir diye düşünmüştüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kafamın takıldığı nokta şu . Benim altımdaki daire bu fotoğraftaki superonline kutusundan evine sarı bir kablo çektirdi ve o kutunun içerisini açtığımda takılı olarak bir tek onun ki var. Şimdi bu sisteme göre fiber gözükmüyor. Ben altyapı sorguladığımda bir tek superonlineda fiber adı altında bir hizmet gözüküyor. Acaba bir kelime oyunu mu yapıyorlar yoksa sadece kendilerine özel bir kutu mu bu superonline için ? Yada fiber diye VDSL' mi veriyorlar isim değiştirip

  • TheViola T kullanıcısına yanıt
    Hocam sarı kablo fiber kablosu oluyor evin içine gidip ont dediğimiz küçük kutu üzerinde sonlandırılıp ethernet kablosu ile hgw yani router'a verilip iş sonlanıyor, eğer sizde süperonline'a başvuru yaparsanız aynı kablodan dairenize kadar çekerler ve fiber olarak hizmet vermiş olurlar, eğer siz farklı firma kullanmak istiyorsanız voda milleni dsmart net gibi firmaları kullanmak istiyorsanız o firmalardan Superonline altyapısı ile fiber internet hizmeti alabilirsiniz.

    Fotoğraf'da görünen şeyler gpon fiberde kullanılan sisteme ait bir görüntü yani fiber.


    Ayrıca Superonline fiyatları oldukça uygun yapabiliyorsaniz güzel bir kampanya'dan 2 senelik taahüt yapmanızı tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkanctn98 -- 10 Ağustos 2023; 23:42:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu arada Türk Telekom kutusundaki ince kablo herhangi bir daireye gidiyor mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türk Telekom kutusundaki ince kablo binanın altındaki dükkana gidiyor sadece.


    Peki şöyle bir şey sorayım bilmediğim için. Turknet VDSL kullanıyorum .Değerleri ekledim Bundan Superonline fiber paketlerine geçmek mantıklı mı ? Alttaki pakete

    Superonline Fiber Ankastre Hakkında


    Superonline Fiber Ankastre Hakkında




  • TheViola T kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle bir durum var bazı Superonline kullanıcıları sansür yüzünden pek memnun değiller ve bazı kişiler vadedilen hızı sadece speedtest sitesinde gördüklerini söylüyorlar ve oyun oynayan biriyseniz ping olarak bir tık daha yüksek olması lazım fakat ben yine de dsl sistem yerine fiberi tercih ederdim.
    https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162-5

    Bu arada daha yüksek hızlarda uygun fiyatlar mevcut olması lazım yapabiliyorsan daha yüksek hızlardan almanı tavsiye ederim çünkü onlarda 24 aylık taahüt seçeneği olması gerekiyor yakında TT'ye geldiği gibi zamlar gelicegi için uzun vadeli abonelikleri tercih etmenizi öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkanctn98 -- 10 Ağustos 2023; 23:51:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Superonline Fiber Ankastre Hakkında

    Bunu seçtiğimi varsayarsak 1000mbps hızı verecek mi yoksa dsl'lerde olduğu gibi hat ne kadar kurtarırsa mı olacak ?

  • TheViola T kullanıcısına yanıt
    Acaba o kutuya ankastre kutusunu mu yerlestirdiler normalde o kutuyu fiber için kullandıklarından ve ana fiber kabloyu görmediğim için merak etmiştim değişik bir durum.

    Bu altyapı mevzularinda altyapı sahibi kimse o firmalarla anlaşması olan firmaların sadece kullanmaları sağlanıyor yani Superonline fiberi ile Türk Telekom aboneliği başlatamazsınız veya Türk Telekom fiberi ile Superonline fiber aboneliği ancak kendi altyapısı varsa veya anlaşmalı olduğu firmalar üzerinden hizmet alınabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TheViola T kullanıcısına yanıt
    Direk olarak bu hızı almış olursunuz fakat bu hızı kullanabilicek cihazlarınız mevcut mu mevcut ise bu hızı alabilirsiniz fakat hızı alırsanız dâhi her yerde 1 gigabit hızında indirme yapicaginiz anlamına gelmez çoğu yer bu hıza uygun değil yani karşıdaki serverin mevcut kullandirabildigi hız üzerinden işlem yaparsınız bu hız tamamı da olabilir yarısı da olabilir karşı tarafa bağlı bir durum ayrıca dediğim gibi sansür vs durumlari da olduğundan nasıl bir şey ortaya çıkar tam olarak söyleyemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkanctn98 -- 10 Ağustos 2023; 23:59:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erkanctn98 kullanıcısına yanıt

    Aslında şuan Turknetin Vdsl'i çok rahat işimi görüyor ama dediğiniz gibi zam olayı muamma. Mobil operatörler durmadan zam üstüne zam geçiriyor bunlarında geçireceği aşikar. Zaten 140'dan 250'ye çıktı. İlk taahütsüz kazığımı buradan yedim.Bir kaç online oyun - torrent - film vs için kullanıyorum neti .


    Ancak bu sansür konusuna biraz baktım uzak durmam gerektiğini anladım. Oldukça sıkıntı çeken var şuan bu konuda.

  • TheViola T kullanıcısına yanıt
    Açıkça söylemek gerekirse ben Türknet'in yakında 350tl olucagını düşünüyorum umarım olmaz ama illa ki bir zam yapıcaklardır yapabiliyorsaniz taahutlu olarak herhangi bir firmadan hizmet alarak bu zamlardan bir süre korunmak olucaktır, yerinizde olsam bu fiyatlarla süperi tercih ederdim ama tabi son kullanıcı sizsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkanctn98 -- 11 Ağustos 2023; 0:16:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şuan en mantıklısı geçiş yapmak adı altında super ancak şöyle bir genel konulara baktım çok aşırı problem mevcut. En basiti kullanıcı adı ve şifreyi vermiyorlarmış. İkinci olarak gelen modemler kısıtlanmış olarak geliyormuş. Kendi modemimi kullandırmıyor. Dinamik Ip mevzusu.

  • TheViola T kullanıcısına yanıt
    Altyapı'nız TT fiber'de olsaydı aynı şekilde olucaktı (kısıtlama vs) yani Türk Telekom'un verdiği hgw'leri kullanmış olucaktiniz aynı durum süper içinde geçerli ama Superonline teknoloji olarak daha yeni cihazları kullanıyor örneğin bir kaç yıldır wifi 6 teknolojisini kullanırken TT'ye bu hizmet daha bir kaç ay önce geldi çoğu kullanıcı cihazı köprü moduna alarak kendi router'larını kullanıyor eğer openwrt vs kullaniyosaniz bu şekilde işlem yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkanctn98 -- 11 Ağustos 2023; 0:27:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.