Şimdi Ara

Superonline'a geçiş maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.

    Aralık ayı ortasında 2 yıllık türk telekom taahhüdüm bitecekti. 2 yıldır binbir sorunla 100 mbite kadar diye vaad edilip 40 megabiti göremediğimiz bir internet aboneliğimiz vardı. Ben de araştırmalara başladım. Mevcut şartlarda vaad ettiği hızı verebilecek (şu bilmem kaç megabite kadar saçmalığı olmayan) tek firma yakın zamanda binamıza fiber alt yapı çeken süperonline idi.


    Burada ciddi araştırma yaptım. Açıkçası ekşisözlüğe de baktım ve orası içimi baya kararttı çünkü süperonline ile ilgili oldukça kötü deneyimler vardı. Acaba hatalı bir seçim olabilir mi diye düşündüm. Sonra buradaki siz değerli arkadaşların konularını okudum, kararımı verdim ve 28.11.2020 günü öğlen 12:00 civarlarında internet sitesinden müracaatta bulundum.


    Başvuru yaptığım paket 100 mbit ve TV+ hizmetinin 24 ay taahhütle 150 TL olduğu paketti.


    Saat 13:00 civarları beni bölge temsilcisi aradı. Adamlara aynı gün kurulum talebimi ilettim, ayarlamaya çalışacaklarını söylediler. Saat 16:00 sıralarında iki görevli geldi, binanın kablo hattı içinden fiber kabloyu çekti ve 16:30 civarı TV+ ve fiber internetimiz kullanıma hazırdı. Ne duvar delindi, ne toz pis oldu. Gayette güzel çalıştı arkadaşlar.


    Fast.com üzerinden hız testi yaptığımda 95-100 mbit arası hız almaktayım. Ping attığımda ise 5-10 ms arası geliyordu. Ondan da ziyade, hem kurulumun böyle güzel olması, hem çalışan arkadaşların ilgi alakası, hem de firmanın gerçekten vaad ettiği hızı vermesi gerçekten çok hoşuma gitti.


    Cayma bedelini ödeyeceklerini söyledikleri için Süperonline müşteri hizmetlerini aradım ve ismi Sümeyye olan bir arkadaş hemen bağlandı. 15 gün içinde cayarsam ücret çıkar mı diye sordum, cayma hakkı (ürün değil hizmet olduğu için) yokmuş. Sonrasında ola ki 200 mbitlik pakete geçmek istersem ne kadar fark çıkacağını sordum, yaklaşık 70-80 tl gibi (net rakam verdi de aklımda kalmadı) bir rakam olacağını söyledi. Son olarakta diğer firmadaki cayma işlemlerimle ilgili ne yapmam gerektiğini sordum.

    Son faturayı, süperonline web sitesinin altındaki iletişim formu ile kendilerine göndermemin yeterli olacağını söylediler.

    Hepi topu 5 dakika sürmedi, arayıp işlemlerimi halletmem.


    Sonra ne oldu bilin bakalım, 1 saatten fazla süredir hala türk telekom'un internet telefonu olan 444 0375 i arıyorum. müşteri hizmetlerine bağlanacakken kapatıyor. Online işlemlerden online temsilciye bağlanamıyorum. Ben de e devletten verdim iptal talebimi.


    Nitekim, benim bağlanma sürecim tamamlandı ve ilk izlenimlerime göre iyi ki geçtim diyorum. Burada yönlendirme yapan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İyi kötü deneyimlerini paylaşanların sayesinde iyi bir karar verdik, ilerde birilerine belki katkısı olur diyerek ben de deneyimimi paylaştım.


    Bu arada bana verdikleri modem en son çıkan Huawei HG8245X6 diye geçen modem.

    Kutu üzerinde wi fi 6 falan yazıyor.


    Bir de dip not: kurulum yapan arkadaşlarla konuşurken vodafone'u da düşündüğümü söyleyince, onun da kurulumunu biz ikimiz yapıyoruz dediler. Yani vodafone üzerinden alırsanız da Türkcell ekipleri geliyor. Ayrıca vodafone paketleri biraz daha uygun gibi, lakin ben eski kafa olduğum için, arıza vs çıkarsa ikinci plana atılırız diye düşünenlerdenim. Bu sebeple süperonline seçtim. Ama aynı kurulumu vs vodafone için de yaptıklarından sizler ona da göz atabilirsiniz.








  • Hayırlı uğurlu olsun, evin içine giren kablolar çok uzun mu geldi, modem odada falan mı yoksa salonda mı? O yüzden mi çok iş çıkmadı acaba?

  • Hayırlı olsun sorunsuz kullanırsınız umarım.
  • Hayırlı olsun hocam. Modemin fotoğraflarını ve modem hakkındaki deneyimlerinizi konuya ekler misiniz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Hayırlı uğurlu olsun, evin içine giren kablolar çok uzun mu geldi, modem odada falan mı yoksa salonda mı? O yüzden mi çok iş çıkmadı acaba?

    Yani daha önce türk telekom hattının bağlı olduğu kablo takma yeri vardı. Sıva altından gelip bir priz gibi yerden cat 3 Oradan fiber kabloyu siyah bantla iyice bantladılar. Daire kapısının yanından çeke çeke sıva altı kanal içinden geçirdiler. Sonra oradan da bodrum kattaki fiber kutuya aynı şekilde sıva altı kablo kanalından geçti.Modem salonda. Bahsettiğim giriş soketi ile modem arası 25-30 cm ama bir miktar da uzama payı (yaklaşık 1 metre kadar) bıraktılar. Yani gerek olunca delme işlemimiz falan da oluyor ama, sizde gerek olmadı dediler. Zaten öncesinde bodruma falan inip keşif vs yaptılar. Yani işi biliyor olmaları da güzel. Ben asansör boşluğundan çekip kapı yanından delik delerler diye düşünüyordum. Hiç gerek olmadı.



    İkinize de iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim.

    @YedekSubay @BJK



    @ogulcanbb

    Eve geçtiğimde çekip atarım üstad.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbakl -- 28 Kasım 2020; 21:19:50 >




  • Hayırlı olsun. Modem fotoğrafını bekleriz. :)
  • il ilçe neresi ?

  • Aydındaki bayiyle görüştüm Wi-Fi 6 destekli modem yılbaşından sonra gelecekmiş. Forumda birkaç kişi gördüm wi-fi 6 modemi kullanan, memnun olmadığını ve kopmalar olduğunu söylemişti. PC ax teknolojisini destekliyor, talep etsem mi bilemedim.

  • ogulcanbb kullanıcısına yanıt

    huawei olduğu dışında pek bilgi yok HG255s gibiyse çöp...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugah6aiw -- 29 Kasım 2020; 12:53:21 >
  • Hayırlı olsun, bir dipnot vereyim solde 6-8 ayı tamamladıktan sonra edevlete girip alacak sorgulaması yapın. Ben sol fibere mart 2020 de geçmiştim türktelekom vdsl'den. Son fatura 230 tl civarı çıkmıştı. 1 ay önce edevlette gezerken tesadüf eseri türktelekomdan yaklaşık 200 tl alacaklı gözüküyordum. Başvurup aldım parayı. Sizinde öyle olabilir, kontrol etmekte fayda var.

  • Bende aynı yola girmeyi düşünüyorum. Bu arada verdikleri modem değil router olması lazım. Wifi 6 destekli ise maşallah diyelim. 5 GHZ falan da zaten var. Oh mis.

    Bu arada Telekom e-devlet iptal (BTK abonelik feshi) süreci nasıl işledi ve sağlıklı şekilde sonuçlandı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese tekrardan selamlar. Önce söz verdiğim üzere fotoğrafları ekleyeyim. @XpressMusic34



    Superonline'a geçiş maceram


    Superonline'a geçiş maceram


    Superonline'a geçiş maceram


    @Sy772 Bursa merkez ilçelerde herkese bunları kuruyorlarmış. Gelen ekip öyle söyledi bana.


    Ben de Bursa'daki kurulum ekibiyle görüştüğümde, genelde bu modemden kurulum yaptıklarını, sadece ellerinde bu modem kalmazsa, pandemi sebebiyle nakliye hızlı olmadığı için yeni tip modem getirmek vakit aldığından ZTE modem kuruyorlarmış.


    @ugah6aiw Modem üzerinde yazan model kodu şöyle: Huawei OptiXstar HG8245X6 GPON Terminal

    Kopma yaşamadım hiç. Üstelik sık sık çeşitli sitelerden hız testleri yapıyorum. En son yaptığım fast.com hız testim şöyle;


    Superonline'a geçiş maceram

    Türk Telekom hız testim şöyle;


    Superonline'a geçiş maceram


    Bu testleri wifi bağlantısı ile yaptım ve hemen hemen devamlı aldığım hız 95-100 civarı. Bu beni çok memnun ediyor. Tabi upload şöyle 16-20 bandında olsa daha iyiydi ama, en azından şimdilik beni kullanım açısından çok rahatlattı. Bir de evde çekim menzili çok güzel modemin. Eski VDSL modemin sorun yaşattığı yerlerde test ettiğimde, 70-80 mbit hız görünüyor. Öbür modemde orda bağlantı kopuyor veya tek çizgi bağlanmaya çalışıyordu.


    @harun26180 üstad çok teşekkür ediyorum. Dediğine dikkat edeceğim.


    @programmer_onur Üstad model bilgileri,resimleri falan ekranda. Açıkçası modemdir, routerdir çok anlamıyorum. İşimi gördüğü için mutluyum sadece :) Ayrıca TTNET'i dün defalarca aramama rağmen, tam müşteri temsilcisine bağlanacakken kapanıyor falan. Çıldırttılar. Ben de banka şifremle e devlete girdim. Orda bilgileri doldurdum ve en son bir dilekçe var. PDF olarak indir bilgisayarına, bir kağıda imza atıp onu tarat veya tarama uygulamaları ile resmini çekip bilgisayara aktar ve oraya ekle. Sonra onu e devlette ilgili yere ekle. 24 saat içinde kesiyorlar. Ben bu şekilde yaptım ve hiç müşteri temsilcisi ile muhattap olmadan TTNET iptal mesajları geldi. Yani iptal için e devletten başvuru yaptım. Yaklaşık 140TL cayma bedelli son faturayı çıkaracaklar.


    O faturayı ödeyip Süperonline'a sitelerindeki alt kısımdan iletişim formuyla göndereceğim ve kendileri ordaki faturamdan düşecekler. Ama düşecekleri kısım faturanın tamamı mı yoksa cayma vs yazan kısmı mı onu bilemiyorum. Ama sorun değil, ben karşıladıklarını bile bilmiyordum, sağolsun kuruluma gelen arkadaşlar TTNET modemi görünce aktif bağlantı var dediğimde onlar yönlendirdi.


    Yani tabi bu işler bence biraz da şans. Bir de bölgemizde altyapı yeni kurulduğu için müşteri memnuniyetini yüksek tutma amaçları olduğunu da düşünüyorum ama, sonuç olarak 102 tl türk telekoma verip saçma sapan 20-30 mbitlik hız almaktansa, 50 TL fazla verip tv+ içeren mis gibi 100 mbit hız, valla ben çok memnun kaldım.


    Bu arada tv+ cihazı da çok güzel. uygu cihazlarından hızlı kanal geçişi var. İlk fişe takınca biraz yavaş ama sonra çok stabil oluyor. Ama ben bunu sadece hdmi ile takıp wifiden bağlanıyor sanıyordum öyle değilmiş. tv+ lı paket alacaksanız, hem ethernet kablosu hem de güç kablosu (sanırım sitede usb 3.0 da güç alıyor yazıyordu ama kurulumdakiler TV'ye zarar verebilir öyle yapma dediler) olacak. kablo kalabalığı istemeyenler bunu gözden kaçırmasın.


    Baya uzun oldu ama umarım soruları cevaplayabilmişimdir.





  • Superonline cicim aylarında diğer ISS'lere fark atar.


    Hızlı kurulum, müşteri hizmetlerinde muhatap bulma, MHT'lerin davranışları oldukça olumlu. Ayrıca sinyal ve hız kalitesi de iyidir.


    Ancak cicim ayları bitince bazı sorunlar yaşanınca pek yardımcı olmuyorlar. Sözleşmeyi dayatıyorlar. Haliyle yeni müşterilere (ben iki farklı dönem ayrı müşterisiydim) ilgi alaka diğerlerine göre oldukça iyi.


    Umarım sorun yaşamazsınız, yaşarsanız pek sallamazlar. Ve benim daha önce başıma gelen ilk yıldan sonra hizmetin oldukça kalitesizleşmesi sorununu yaşamazsınız.


    ISS arası sürekli geçiş yapmak lazım, hep aynı yerde kalınca ufak tefek dokunuşlar yapıyorlar çünkü.

  • hbakl kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun tekrar, güle güle kullanın. Teşekkürler fotoğraflar için :)

  • kendinden gpon olması guzel ama ben kendi routher imi kullanmayı tercih ederim. o yuzden baglatırken zyxel modem tercih edeceğim.Umarım reddetmezler. 2 cihazı online yapıp baglanmakta bi secenek ama 2 katı kalabalık olacak asus rt 82u ax modelı routher aldım archer vr600 den neredeyse 2 kat menzılı var evım dublex en uc koseye koydum modemı ( en yogun cıhazlar burda tv - rasbi pc vs.) en uç alt kosedeki odada kullanmamız gerekti bu modemle sorunu çözdük sabit 25 cıvarında hız verıyor.

  • Superonline 24 saat cozum sureci var,kayida geciyor..Pazar aksam bile geldiklerini bilirim...Superonline en iyi hismet veren kurumsal bir yer su an..Telekom vs adi bile anilmaz ..

    Ben modem degisikligi istedim,1 gunde degisti, 4k kutu istedim ayni gun geldi..Ancak benim bulundugun yer merkez,yani Superonline ana bayi 3 km ote de,hemen geliyorlar bundan sebep de olabilir ancak,musteri hzimetlerine cabuk ulasiyorsunuz ayrica...

    Hayirli olsun gule gule kullanin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.