Şimdi Ara

sunroof kaca takılır ruhsata isletmek lazımmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
154.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: düttürüleyla

    sonradan sunroof taktırmak çok tehlikelidir. aracın güvenlik kafesini çok kötü deforme eden bu uygulama fabrika çıkışından sonra asla uygulanmamalıdır. 5 yıldızlık bir euroncap değerine sahip araçlar bile tost oluyor bu uygulama sonrası. amanın sakın !!!


    bu da önemli tabi...
  • arkadaslar hepınız guzel yamıssınız ama sunroof olayında bı kere su kacırma olayı sadece we sadece fıtılde olur lutfen bılıp bılmeden konusmayalım.arabasında sunroof u olan arkadaslar on kapılarını acsınlar ve menteselerının oraya baksınlar orada kucuk bı delık olur su akısı tamamen orada olur.we ıkı on kapı we arka dırekten çamurluk altına akar.bu delıkler tıkandıysa buradanda akıtma yapar.yada tavanını acsın sunroofu olan arkadaslar kanallar dort kosede sırıtıodur goreceklerdır.senelerdır sunroofu olan arabalara bındım we aynı zamanda bn araba alıp satarım aranıza yenı katılıorum(yanı kazalı alıp toplarım)ister orjınal ıster sonradan olsun sorun olmaz...ha sunu demıyorum uydurma bı sunroofsa bıraz sorun olur ama bunu halledemıyen ben ustanın ustalıgına edeyım.kısacası takılır ama degmez bence.cunku arabanın guzellıgı standart cıkısıdır.bana gore anten takmak ıcın bıle tavan delınmez.(bazıları antenı tavana tasıyorlar çamurluktakıler kırılıo dıye)hepınıze kolay gelsın sımdıden




  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Sunroof orjinal bile olsa su kaçırıyor sunrooflu araç hayatta alınmaz. İlk yıllar kaçırmasa da ilerleyen zamanlarda kaçırabiliyor. Mesela 307 sinin sunroof u su kaçıran ama serviste çözüm bulamayanlar var. Sonuçta kaçırmazsa güzel işi ama ya kaçırırsa? 1000 de bir olsa da o sana patladı diyelim sonra vur başını taşlara. Hele sonradan hiç açtırılmaz bence


    sunroff lu araç alınmaz mı ?
    Son 5 yıldır kullandıgım arabaların hepsinde sunroof vardı ve problem yaşamadım...
    Şu an da aynı şekilde sunroof u olan bir araç kullanıyorum ve problem yaşamıyorum..
    ama sonradan taktırmak nekadar saglam olur onu bilemem
  • başlığı hortlatayım,
    google'daki arama sonuçlarında sunroof'un 400 ve 2.000 ytl arasında değişen çeşitleri var. bunu taktırmak için birkaç yüz ytl daha ödenmesi gerek diye düşünüyorum. gerekli tahliye boruları ustaca döşendikten sonra sızdıracağını sanmıyorum. ruhsata işletmeye gerek yok, hatta kasko klozlarında bile önem vermiyorlar, ben özellikle belirtmiştim aracımda sunroof olduğunu.

    sunroof öyle bir alışkanlık oldu ki, yağmur yağıp da tavanı bir cm bile açamadığımda 1 saat binişten sonra uykum geliyor resmen.
    özellikle istedim ben sunroof'u, bütçeme ve zevkime uygun bir otomobil buldum fakat aldıktan kısa bir süre sonra takla attım. taklada cam kırılmadı ama çerçevesi ezildi ve kırıldı. alkollüydüm, kasko devreye girmedi. emniyet kemerim takılı olduğu için birkaç küçük çizikle kazayı atlattım.
    bu tip araçlar için takla atmak ve inat edip arabayı yaptırmak biraz sancılı olabiliyor. tavanı tamamen yaptıktan sonra sunroof'u taktık. normalde önce yukarı çıkıp sonra geri giden sunroof sadece yukarı çıkıp kaldı. kurcaladık ve içinde cam kırıkları olduğunu tespit ettik. sunroof camını çıkardık ve kırık cam parçalarını temizledik. mekanizmanın tamamen çalıştığını garantiledikten sonra su testi yaptık. yukardan bir kova suyu boşalttık ve foşşş bütün su içerde..
    camı söktükten sonra yerine takınca camın mekanizma üzerinde yükseklik ayarı olduğunu farkettik, bunu ayarlayınca su foşş diye içeri akmadı ama kenarlardan sızdırdı. bu kez döşemeyi söküp sızan yerlere silikon takviyesi yaptık ve sızdırmayı kestik. kırılan çerçevenin parçalarını da silikon ve çeşitli yapıştırıcılarla yerlerine monte ettik.
    sadece yüksek süratte cam kapalıyken bir rüzgar sesi alıyorum. bunu da madem rüzgar giriyor, o zaman su da girmeli şeklinde yorumluyorum ama sanırım camı geçen su içeri girmeden tahliyeye yönlendiriliyor.
    takla atmış arabanın sızdırması bile kesilebiliyorsa bence çaresiz bir sunroof yoktur. gerekli olan şeyler ise silikonlar, becerikli ve sabırlı bir kaportacı ve 6-7 saatlik süre.
    herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 5 Kasım 2008; 0:52:57 >




  • sunroof CANDİR CAN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,


    ben eski aracımda bu işlemi yaptırdım. aracımda fabrikasyon olarak sunroof yoktu.fakat sunroofu takacak olan firma ve takılacak olan sunroofun aracın boyutları ile uyum sağlaması önemlidir. örnek verecek olursak benim eski aracım Volvo 850 glt idi. ve bu araçta sunroof fabrikasyon olarak yoktu. orjinal boyutlar 94 cm enine 48 cm de uzunlamasına.. çoğu sunroof firması 81 cm ve 39 cm sunroof takmakta. şayet aracınız bu boyutlar ile uyumlu ise sorun yok. b ve c sınıfı araçlar Için standart boyutlar iyi ama d ve e sınıfları için olmaz. şimdi gelelm işleme

    aracın tavanı lazer ile ölçülüp şablon ile kesim yapılıyor..

    daha sonra kesilen bölgeye kimayasa bir koruma ve boya işlemi uygulanıyor.

    sunroof gövdesi araca oturtuluyor bu arada tavan döşemesi işlem için döşemeciye gönderiliyor

    tüm bu kesim ve işlemler çok hassas yapılıyor tabii

    daha sonra elektrik sistemine gerekli ilaveler yapılıyor. açma kapama düğmesi,sigorta vs..

    tüm bu işlemler ortalama 3 gün sürmekte. maliyeti az değil ortamala 3000 ti kadar. ben bu işlemi 2009 da yaptırdım.firma ismini merak eden olursa pm olarak yazabilirim. 4 seneyi geçti ve en ufak bir ses,su sızdırma veya başka bir sorun görülmedi. sunroofun sonradan takılıdığını ancak tavandaki çita ele verir. buna dikkat etmeyen biri sonradan takıldığını anlayamaz bile..




  • Sonradan takılma sunrofflar su sızdırabilip rüzgar sesi alabiliyor hocam çok çok iyi araştırın lutfen
  • benim bildiğim bu araçlara sunroof olayı üretim aşamasnda karar verilen birşeymiş. çünki şasi ona göre dizayn ediliyormuş. ama bir arkadaşımızın da anlattığı gibi sonra dan da yapılabiliyormuş
  • meteg M kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlattım ama pm niz kapalı hocam hangi firmadan yaptırdınız öğrenebilirmiyim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.