Şimdi Ara

Sunbeam Core-Contact Freezer sizce parasının hakkını verir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonsuzuncu

    gigabyte ep45-ds3r anakart var. 4 ram slotu da dolu. sccf takmak sorun çıkarır mı yer konusunda?



    http://forum.donanimhaber.com/m_30573892/mpage_1/key_Sunbeam%2CCore-Contact%2CFreezer//tm.htm#30637226
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetgenc55

    İlk mesajımda hangi anakarta takılmadığını söylemiştim, tekrar yazayım Gigabyte P45'e takamamış, hatta başlığın linki aşağıdadır, inceleyebiliriniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_30573892/mpage_1/key_Sunbeam%2CCore-Contact%2CFreezer//tm.htm#30637226

    Bunu gördükten sonra bende benim P43'te sorun yaparmı diye şüpheye düştüm ama dediğim gibi zaten siparişini verdim, gelince göreceğiz olup olmadığını.



    sanırım bizim konuşmalrımızı görmüşsünüz evet EP45-UD3P Anakarta sogutucu klipslerini kesmeden (kesseniz bile zor takılır) imkanı yok takamazsınız ben ve bir kaç arkadaş takamadık aynen iade ettik. Hatta ben ankart üzerindeki sogutucunun bir tanesini bile söktüm ama olmadı. Diger arkadaşların dedigi gibi gigabyte p45 bir sürü çeşidi var seninkine çok rahat takarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 22 Nisan 2009; 21:05:53 >




  • Sunebami pc ye taktım, çok problem olmadı. Hemen yaptığım ufak değerlendirmeyi aktarayım. Baştan şunu söyleyeyim, sessiz bir ortam istediğim için, kasanın içinde ekstra hiç bir fan yok, sadece hd4830 fanı, power supply fanı ve cpu fanı sunbeam var. Kasa kuytu köşe bir yerde ve kapakları da kapalıdır.

    İşlemci : E5200 - oc ile 3.5 GHz
    Anakart : Gigabyte P43-S3L
    Ram: 2*2Gb Kingston CL6 (evet ram dandik)
    ekran kartı : ati HD4830

    Stok soğutucu ile ortosda blend de 20. dakikada cpu 80 , anakart 63 dereceyi görüyordu daha fazla uzatmadan kapatıyordum. Aynı koşullar altında Sunbeam taktığımda ortos ile yarım saat blend yaptığımda cpu 65 dereceyi geçmedi, anakart ise 48 civarlarında idi. ve sunbeam deviri de minimum seviyedeydi(kesinlikle minimumda hiç bir ses duymuyorsunuz).

    Ürünün işçiliği gerçektende çok kaliteli değil. sony karşısında arçelik gibi düşünebilirsiniz :)

    İlk izlenimler bu şekilde, extra bir durum olursa aktarırım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetgenc55

    Herkese merhabalar...

    oc ile işlemci sıcaklığı 80 lere vurduğu için artık şart oldu böyle bir soğutucu. anakartıma uyarmı bimliyorum, Gigabyte P45'e takamadığı için, fanı kullanamayan olmuş,aynı duruma bende düşmek istemem... Benim anakartım gigabyte GA-EP43-S3L , aşağıdaki linkte mevcut.

    http://www.hepsiburada.com/gigabyte-ga-ep43-s3l-intel-p43ich10-fsb-1600mhzo.c-ddr2-1200mhz-soket-lga775-anakart/productDetails.aspx?categoryid=152&productid=bd52680



    Bu fandan kullananlar kendi anakartları ile benim anakartın resimlerine bir bakıp cevap verebilirseniz memnun olurum.


     Sunbeam Core-Contact Freezer sizce parasının hakkını verir mi?



    Dostum bende de aynı anakarttan var ve Zalman' ın 12cm fanlı cpu soğutucusunu kullanıyorum.
    Ayrıca OCZ Reaper 2x1 GB 1066 ram kullanıyorum. Ramlerimin üzerinde heatpipe olduğu ve cpu soğutucusu da geniş olduğu için sarı renkli olan 1 ve 3 numaralı slotları kullanamıyorum. Ramlerin dual çalışması için kırmızı renkli olan 2 ve 4 numaralı slotları kullanıyorum. Hatta cpu soğutucusu o kadar geniş ki, 2 numaralı slottaki ramin heatpipesiyle cpu soğutucusunun heatsinki birbirine değiyor
    Ama özel soğutma sistemi olmayan normal bir ram 1. slotta kullanılabilir.




  • Cevap için teşekkürler. Sunbeamı taktım, ramlerim ince olduğu için sorun yapmadı. Sessiz ve performanslı bir fan.
  • Selam millet,

    İşlemci değişikliğinin ardından bugün Contact Freezer'ım geldi. Kısmetse yarında OCZ'nin Freeze termal'ini aldım, o gelecek.

    Şu an ilk testleri yapıyorum. İşlemciye çok basmadım, 3ghz. 1.2v ayarlı. kasam açık işlemci fan'ı full devir'de yaklaşık yarım saattir prime'da, Artic Silver 5 kullanıyordum, bu sefer deneme için içinden çıkan Tunic'i kullandım.

    3 çekirdek 43- 4. çekirdek 48 ve genel olarak 36c görüyorum. Bağlantı tam şekilde. Yani normal, ters bağlamadım.

    Önceki soğutucum amd'den kalma 775'e çevirdiğim thermalright si-120 idi. Onda bu halde yaklaşık 47-48c görüyodum. Yani ortalama 4-5c fark etti.


    Bu arada Anakart EX38-DS4, kuzey köpürüsü soğutucusu, core freezer için oldukça sorunlu, bilginiz olsun... Ucu ucuna sürterek yerleşti...

     Sunbeam Core-Contact Freezer sizce parasının hakkını verir mi?



    Fakat asıl sormak istediğim, beyler kullananlar bilir, soğutucuyu maviden ısmarladım, minicik bi tr klavuz koymuşlar güya

    1. Soğutucunun altında kaplama kağıdı çıkmadı, çıplaktı altı.
    2. Ki bu daha garip, kağıtta "paketten çıkan demir bağlantı kısmını anakartın arkasına yerleştirin" demiş. Öyle bir destek parçası da çıkmadı??? Bu normalmidir????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi side_effect -- 23 Nisan 2009; 14:51:20 >




  • 1- Soğutucunun altında koruma için şeffaf bir bant olmalıydı, ki o bantın olmaması demek fanın daha önce açılmış olabileceğini insanın aklına getirtiyor.
    2- Ben sunbeamı direk distribütöründen aldım. İçinde türkçe hiçbir şey çıkmadı. Muhtemelen size gönderilen sunbeamın içine kendileri başka bir klavuz koydular(sadece bir tahmin).
  • Peki anakartın arkası için bi destek aparatı geldi mi? önemli olan o...

    Bu mavi beni çıldırtıcak yemin ediyorum... Başka bir konu daha var ama yeri değil
  • Anakartın arkasına koymak için hiçbir aparat çıkmıyor. Keza hepsiburada.com dan kutu içeriğini detaylı inceleyebilirsin. Muhtemelen ona benzer bir soğutcunun kullanım klavuzunu içine koydular. Galiba ocz nin gladiator diye bi fanı var ona çok benziyor bu fan ve onda senin bahsettiğin gibi anakart altına koyabilecek bir aparat vardı, muhtemelen onun kullanım klavuzu sende :)
  • Yok ya, netten baktım içerisinden öyle bir şey çıkmıyor.

    Sanırım gene deneme maksatlı kullanılmış olabilir ürün.. Altındaki koruma bandı çıkmadığına göre...
  • Maalesef öyle bişe olabilir ama fan işini gördüyse gerisi çokta sorun değil.
  • ufak tefek eğilmeler bükülmeler vardı yapraklar üzerinde ama zaten aletin kalite olarak çok iyi olmadığını biliyorum, neyse, performansı yeterli şimdilik. ama yarın telefon açıp soracam bu olayı... yettli ula bu kaçıncı böyle
  • Sağlam bir şikayet maili yazıp maviye gönder. o mailin benzerini şikayetvar.com a da yaz, üstüne birde maviye telefon aç durumu anlat, bak o zaman nasıl ilgileniyorlar :)
  • Neyse, yapmak lazım bişeyler.. yarın ilk iş telefon, sonrasında bide mail atarım olur. şikayetvar.com'a kadar işi uzatmaya gerek yok. topic'i kirletmeyeim daha fazla..

    ocz macun gelsin, değerleri söylerim gene.

    şu an kasayı kapattım ve 15 dakkadır falan 43-43-42-48 / 36 görüyorum. Fakat asıl problem anakart 41c ye çıktı yaw.. eski soğutucu alta üflüyodu
  • GA-EP45C-DS3R anakartıma bilgisayarcı arkadaşımla takarken çok zorlandık. Sunbeam'ın fanı ram lere dönükken anakartın kuzey köprüsü soğutucusuna neredeyse temas ediyordu ve onu biraz kastırdı. Ram slotlarından bir tanesi çalışmamaya başladı. En sonunda çevirerek taktık. Fan sabit diske bakıyor ve havayı oraya üflüyor. Böyle yapınca hiç bir sorun kalmadı ve çalışmayan ram slotu yine çalışmaya başladı. Tabi bu şekilde kullanmak kasa içi sıcaklığını düşürmeye pek fayladı olmuyor. Fan resmen kasanın sağ kapağına hava üflüyor. İşlemci sıcaklığı stok fana göre yaklaşık 15 derece daha azaldı.
  • Ben de yeni aldım Çok rahat oturdu 3375mhz da yüksüz corelar 44 derecede 1500rpm, 1.5 saat prime testi altında 60ı geçmedi

     Sunbeam Core-Contact Freezer sizce parasının hakkını verir mi?
  • Arkadaşlar merhaba

    Bu soğutucu eskiden e8400 ile kullanıyordum.

    Şimdi amd x3 720 ve gigaybte 790xt ud4p am3 anakart ile kullanmak istiyorum ama montajını yapamıyorum tam oturmuyor.

    Bir zarar veririm diye de çok fazla zorlamadım.

    Acaba bu soğutucu yeni am3 anakartlar ile uyumsuz mu?
  • uyumlu leren arkadaşım ben de bugün aldım phenom II X3 720 BE ile ve takması çok kolay oldu. öncelikle sağ yada sol klipsi tutdur sana göre zor erişilen tarafı ilk tuttur sonrada diğer klipsi tuttur benim ellerim büyük ve etli olduğu halde 3 dk taktım ve öyle fazla zorlama yapmana bile gerek yok kolay gelsin
  • Aynen ben de biraz uğraştım taktım

    Şimdi işlemci 3.850 de canavar gibi çalışıyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: VenomS

    uyumlu leren arkadaşım ben de bugün aldım phenom II X3 720 BE ile ve takması çok kolay oldu. öncelikle sağ yada sol klipsi tutdur sana göre zor erişilen tarafı ilk tuttur sonrada diğer klipsi tuttur benim ellerim büyük ve etli olduğu halde 3 dk taktım ve öyle fazla zorlama yapmana bile gerek yok kolay gelsin
  • Arkadaşlar. 720 de nasıl bir performans veriyor. işlemci sıcaklıkları ve overclock değerlerinizi paylaşabilirmisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.