Şimdi Ara

subwooferlarda bulunan rms nedir ? ve mono amfıyı neye gore secmelıyız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • elimde bulunan seti bi üst sevıyeye cıkarmayı dusunuyorum suan elimde subwoofer olarak powerbass 3xl 152 d bulunmakta fakat bunu soundface 1000.1 amfı beslemekte sanırım yetersız gelıyor amfı 20 30 dk calıstıgında korumaya alıyor kendını elimdeki wooferın bı alt modelını alıp bagajı ıptal edıp gomucem bu 2 woofer ıcın 2 mono amfı almak ıstıyorum ne almalıyım rms degerlerıde onemlı dıye duydum bılgısı olan yardımcı olursa sevınırım.

    suan elimdeki sub :http://shop.baykalelektronik.com.tr/Arac-Ses-Sistemleri/Kutulu-Bass'lar/3XL152DKUTU

    almayı dusundugum sub :http://shop.baykalelektronik.com.tr/Arac-Ses-Sistemleri/Kutulu-Bass'lar/2XL154DKUTU







  • İki farklı model kullanmak pek tavsiye edilmez ayrıca 2xl lardan iki tane alacaksaniz da totalde 1ohm 1000rms ister çift monoya gerek kalmaz.

    Bence eldeki monoyu güçlü bir modelle değiştirip deneyin çünkü hem amfi kaliteli değil hem de powerbass lar kendi rms değerinden daha fazla güçlü amfilerle daha iyi şiddet verir.

    Misal ben 3xl 12" modeli orjinalde 850w rms isterken önce 1000rms le besledim kesmedi 1500rms e çıktım. Çünkü tam güçte araçta voltaj düşüyor ve güç kaybı oluyor amfide. Sizde kaliteli bir 1ohm 1000rms üstüyle deneyin bir.

    Ayrıca gücü ne kadar sağlam iletirseniz ve sağlarsanz amfide o derecede güçlü olur. 0awg kablolar ve ikinci bir akü eklemek bu tarz bir sistem için gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle tesekkur ederim ama yanlıs anlasıldım sanırım elimdeki sub uda kullanıcam ek olarak bı dusuk modelını alıcam suan dedııgnız gıbı 0 awg kablo kullanıldı izolasyon sungeriyle kaplandı arac rahatsız etmemesı ıcın elımden gelen harcamayı yaptım. Bilginiz var sanırım amfıler hakkında q line 1500.1 mono amfısı var cok onerdıler 3xl 152 d yı kaldırırmı bu amfı yada 500 750 tl arası farklı bır mono amfı tavsıyenız varmıdır
  • Farklı modeller farklı ton ve güçte bass verir. İki farklı subwoofer kullanırsanız bass kalitesi ve gücü dengesiz olacak, ikisini de 3xl alın bence. Amfi olarak ta bendeki model fena değil (Macoustic m1500.1) xetec 1500 de olabilir 2 tane.
    Tek amfi olarak rockford veya dd nin güçlü modellerini tercih edebilirsiniz ama fiyatları biraz yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. sub u almıcam elimdeki yeterlı gelıyo onu farkettım q line 1500.1 sorun cıkarırmı bass ta peki ?
  • Qline a ben olsam bulaşmam, sizdeki subwoofer cidden kaliteli hem güç hem ton bakımından gayet güzel. Daha kaliteli bir amfi alın en kötü xetec veya Macoustic olsun. Daha kaliteli bir marka 1000rms üstü ikinci el bir ürün denk gelirse onlarda olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • q line ın 3 tane modelı var 1500.1 olarak rms degerlerı en yuksek olanını sıparıs ettık urun ıadesıde yapabılcez begenmedıgımız takdırde. denızlıde 2 3 yere sordum kaldırır rahatlıkla dedıler zaten bass ı sonuna kadar acamıyorum gosterıste bı yere kadar o kadarda rahatsız etmeye gerek yok mılletı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.