Şimdi Ara

Amfi lpf hpf frekans ayari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bm audio 4kanal amfim var 2adet pioner 6965 v3 oval hoparlorum 2 adet pioner ve macoustic 20 cm woofer bagli wooferler freeair olarak bagli pandizotta.Amfide 1ve2. Kanallara ovaller bagli ve sadece hpf ve flat secenegi var ben hpf yaptim frekans degerleride 120hz ile 3khz arasi. 3ve4.kanaldaysa ikiadet woofer bagli lpf olarak ayarli frekans degerleri ise 50hz ve 1.5 khz araliginda fakat 50 hz ile 1.5 khz arasinda 5 cizgi var deger yazmiyor her cizgi kac hz oldugunu nasil anlarim birde bu deger araliklari fazla degilmi mesela sub icin ideal deger lpf olarak hangi kademeye getirmeliyim ovallerin bagli oldugu lpf seceniginde frekans 120 hzden basliyor arada 5 cizgi var son skalada 3khz onuda hangi degere ayarlamam lazim acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawash35 -- 21 Mayıs 2018; 0:5:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • subwoofer frekansını ortalama 70-120 hertz aralıklarına ayarlayabılırsın. biraz dinlediğin müzikler ve almak istediğin tonla da alakalı bu durum, kolay gelsin.
  • audiocu kullanıcısına yanıt
    Oncelikle cevap icin tesekkur ederim.Frekans

    Amfi lpf hpf frekans ayari ayari ilk skala 50 hz den basliyo arada deger yazmayan bes adet cizgi var 6.cizgi don degerde 1.5 khz sorun subwooferin 80 hz ve assagisini calmasini nasil ayarlicam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. ve 4. kanalı lpf ye al hz ayarını da 2 ve 3 üncü işaret arasında bırakabilirsin. 1. ve 2. kanalı da fullde bırakma hpf ye al.
  • audiocu kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim sub lpf de ovallerde hpfde daha onceki ayardaki fotoydu frekansi dedigin gibi ayarlicam bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sawash35 kullanıcısına yanıt
    Bende fikrimi söylemek isterim;

    Ovallerin hpf ayarı , hoparlörleri bass sesten ayırmak içindir,,, bunu daha net anlamak için, woofer kablosunu çıkartın,,, teyp ayarları ve normal bir müzikte ovallerin sesine ve son sese doğru çıkınca basstan dolayi ses bozna durumuna bakın,, 3khz ovallerden çok ince ses çıkmasına neden olur, hoş olmaz,,,

    120hz ve altı ovalden bass gelmesine ve yüksek seste bozmaya hoparlörü yıpratmaya neden olur,

    Teybin sesini %90 açın, hpf frekansını düşürün,, hoparlör bass verip ses bozmaya başladı hissine kapılınca, tam oralarda ayarı bırakın,, tabikide çok az miktar bass kalın ton gelsin ,, gerideki daha düşük baslari woofer verecek,,,



    Gelelim woofer ayarına; wooferi 50hz yapınca, müziğin sadece çok derin baslarini vermeye çalışacaktir, bası bir duyacaksiniz bir duymayacaksiniz hissi olur, 50hz hem anfiyi hem wooferi yorar..

    Full ayara getirincede tüm bass tonları gelir, buda iyi değil,, benim tavsiyem,, yine bir müzik açıp,, 50hz den ayarı yavaşça açın,, baktınız konuşma enstrüman basslarida karışıyor , ayarı kulağınıza göre bırakın,, lpf ye alinca, full moda göre bass hafif rahat hiss veriyorsa, bu ayar yeterli,,, çoook yazzzdıımmm sankiii yaaağğ ,,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Oncelikle detayli aciklaman icin cok tesekkur ederim bende yazdiklarin gibi ayar yaptim suan iyi gibi lakin bas 20cm olunca birde free air taktigim icin malasef pek tatminkar deil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wooferlarin ikiside ++ ve eksi doğru bağlı olsun mutlaka,,

    Onları nasıl bağladıniz , ++ // - - olarakmi,, + - // + - olarakmi, >/+ (+ -) > (+ -) - \< olarakmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba reis bende 1 takım mobass mb8 midrange 2 takım pionner oval var amfi jbl gto 1004 gain hpf ayaru nasıl yapmalıyım teyp ayarı falan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onur19951 O kullanıcısına yanıt

    bass hoparlör yok galiba, ovalleri bass seside verecek sekilde kullanacaksınız, mid lere fazla bass gitmemeli onlar hpf de olacak. ovaller full yani düz modda.

    gain ilk basta kısık olsun, teybin sesine gore acarsınız, 50 de son sese yakın verecek sekilde, mid ve ovalleri ayarlayın.

    kimisi teyp sesi 10 a gelmeden son sesi görecek oluyor, birisi gelip sesi 20-30 yapsa, anfi hoparlör yandı 🤣


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saolasın abi yrdımcı oldugun için amfiye midler ovalleri nasıl bağlamam gerekiyor 1

    4.100rms amfi ama 600w benim ovaller 500w takımı mb8 250w sorun olurmu amfiye fazla gelirmi acaba 2

    3 haporlörü köprüde aynı yere bağlarsam kaç ohm da çaşışır 3

    TEŞEKKÜRLER


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onur19951 O kullanıcısına yanıt

    1 takım mid, 2 takım oval var demiştiniz, woofer yok galiba.

    hoparlörde 500w yazdığına bakmayın, 30w dan başlar, 100w a kadar gider, oda orjinal hoparlöre 100w gerçek versen buhar olur.

    size rms değeri önemli, kapıyı son gücünüzle hızlıca çarpınca kapı kapanır kapıyada fazla birşey olmaz, ama 10 kişi kapıya hızlıca devamlı yüklenirse kapı yok olur. 500w budur. rms 80-90w ise 15 yıldır normal kullanılan kapıdır :-) .


    midlerin çalışma frekansı ile ovaller ayrıdır, ovallerden güzel kabinleme ile iyi derecede bass alırsınız fakat mid lerde olmaz.

    ovaller varken midleri boşuna almışsınız veya mid lerin tiz hoparlörleri ayrı olarak varsa filtresi ile beraber kullanılabilir.


    ovalleri woofer yoksa normal düz flat full modda kullanabilirsiniz. bir çıkışa ikisi seri bağlanacak, diğer çıkkışa diğer ikisi seri bağlanacak.


    midleri ise hpf modunda kullanmalısınız, midlerin teknik özelliklerinde alt frekansı kaç ise hpf ayarından 150-200hz örneğin ona göre ayarlanması gerekir, frekans düşerse bass artar midlere zararı olur.





  • çok teşekkür ediyorum ilginiz için çok yardımcı oldunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.