Şimdi Ara

Subaru XV bir kez daha güncellendi: İşte fiyatı ve özellikleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
7.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Subaru bu motoru, 90'larda üretilen EJ16 kodlu motor yenilenerek 2010 yılına FB16 koduyla kullanıma başlamış.

    Kazanımları,

    # Aynı 1.6lt hacimde 98HP den 114HP ye güç artışı.

    # uzun strok ile artan tork 138NM den 150NMye

    # daha verimli hava giriş kanalları atmosferik motor emiş performansı artışı

    # eğimli biyel kolu kullanımı artan stroka rağmen genişliği aynı kalan motor ...

    Motor 2017 de tekrar güncellendi ve aynı Torku daha düşük devirde 150NM vermeye başladı.


    1.6 XV Japonya'da da satılan bir model ve ben atikliğinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Takmış millet 14s'ye sanki sabah akşam kalkış kapışması yapıyor. Ama arabayla uçucam kaçıcam, milleti tokatlıyacam diyen kimselerinin arabası değil, aman olmasın zaten. Bozulmasın bu arabanın da ismi.


    O uçan kaçan arkadaşların arabaları zaten belli. Alıyorlar, ucup kaçıp, sağa sola bir yer hop patlayorlar yada motoru bırakıyorlar. Saçma sapan aksesuarlar ile arabayı rezil ediyorlar. Sonrada bakıyorsunuz, takla atmış aracı kapıda az boya yazıp, ben de uçucarım neyim eksik diye özenen millete satıyorlar. Millet korkuyor o arabaların 2.eline yaklaşırken, acaba motor mu bitmiş, şase mi kaymış neresini patlattıda satıyor diye bakıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bourne.alive kullanıcısına yanıt

    Motoru hiç kağıt üzerindeki gibi değil. 14 sn diyor ama bu zayıflığı daha çok 120-130 üzeri hızlarda hissediyorsunuz. 130bile bana yüksek geliyor bu ülkede. Böyle hız derdiniz yoksa 14 saniye olması hiç problem olmuyor. Her yol koşulunda daha güvenli yol almanızı sağlayan sürekli 4*4, boxer motor vs var. 2017 den beri tüm güvenlik donanımı standart bu araçta. 550bin fiyatı olup opsiyon satan markalar var hâlâ. Bunlar daha tercih sebebi olmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt

    Nissan Renault ile ortak olmadan önce butik imalat mıymış?


    1999 da Renault ile ortak oldu Nissan ve 1999 da üretmiş oldu taşıt sayısı 4.2 milyon adet. Renault ile Avrupa satışlarını arttırmak ve teknoloji paylaşımı için ortak oldular.

    O senelerde büyükmkriz var, Chrysler batmış, ABD otomotiv piyasası yanıyor.

    Ne olacak belirsiz. Birleşerek kaynakları verimli kullanalım diyorlar ve bu ortaklık çıkıyor.

    Nitekim Renault dCi motoru Nissan ile geliştirdi, ama 1.6 ve 2.0lt benzinli motorları direk Nissan'dan aldı. Nissan da Avrupa gözüne daha hitap eden iç dış tasarım desteği aldı ve beraber büyüdüler. Şimdi grupta Mitsubishi de var.

    Acayip büyük bir grup oldular


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç km'dir kullanıyorsunuz, hala alışılmadı mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boranay B kullanıcısına yanıt

    Bu konuda haklısınız. Araç ne kadar sorunsuz olsa da servisi olmayan bir yerde yaşıyorsanız, bakım-onarım parça tedariği önemli bir konu olacağı doğru.

    Servis ağı gelişmeden Anadolu'da yaygınlaşması ve kabul görmesi zor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NextMove kullanıcısına yanıt

    Yani sattınız mı arabnızı 14sn diye, ne aldınız yerine


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aycibin A kullanıcısına yanıt

    1.2t 1.0t motor az yakıyor diyırlar ama 8 - 9 lt gören çok araba gördüm o küçük motora rağmen. Hızlı gitmek isteyince bunlar da su gibi içiyor, yüksek devirde bağırması cabası


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KitapMeraklisi kullanıcısına yanıt

    Subaru artık Turbo yerine Hybrid'e ve elektrikliye odaklanmış. Sonuçta hybrid baya tasarruf sağlıyor ve turbo gibi bir takviye etkisi de oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    E bu diğerlerinden farklı değil ki. Ne bekliyorlar 250TL olmasını mı? Keşke olsa tabi 😆😆


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bourne.alive kullanıcısına yanıt

    kullanıma ve şehir içine bağlı. millet ortalama 40kms hızı şehiriçi sanıyor. ortalama 20kms ve altında seyrederken o katalogdaki değerler yalan oluyor. 1.6dci da az yakıyor diyorlar. ama araba yerinden kalkmadığı için sık sık dipgaz basmak gerekiyor. bende şehitiçi 7-7.5 lt ortalama veriyor. 1.2t motorlarda 1.6d'ler kadar dip gaz gerekmez asla.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    güvenlikle ilgili söylediklerine katılıyorum ama doğu anadoluda yaşamıyorsan bu ülkede (ve dahi her ülkede) 4X4 aracı her yol koşulunda diye almak gereksiz. bugün ortalama bir kar lastiği ile en baba karlı noktalara varabiliyorsun. artık ortalama bir lastik ile kuru ve yağışlı havalarda da güvenle gidebiliyorsun. onu bunu bırak suzuki bile vitaraya 1.4t motor koyuyor. defalarca söyledim yine söyleyeceğim böyle güzel bir araca böyle bir motor yazık. koca mercedes renaulttan motor alırken subarunun yaptığı burnunun dikinte gitmek.


    not: hacı artık cadillac escalede de bile dizel motor var, cadillac ve dizel. amerikalılar bile anladı ahmak subaru yöneticileri bir türlü anlayamadı.

  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

    Sana hitap etmiyor olabilir. Gidersin 470bin verir, turbolu vitara alırsın. Biz atmosferikle mutluyuz, sana niye dert oluyor bu kadar?


    Subaru XV bir kez daha güncellendi: İşte fiyatı ve özellikleri
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

    Yani dünya emisyon nedeniyle özellikle küçük seri araçlarda dizelden kaçmaya başladı.

    Ama sanırım, ki kesin diyecek kadar büyük ihtimal, Escalade kardeşimin severek hörlediğini duyduğumuz 6.2lt V8 400+bg motorunun emisyonu, yeni koydukları 3.0lt 6 silindir 277hp dizelden daha yüksektir.


    Sonuçta o makineye zararlı emisyon da, hiç yoktan değil harcadığı enerji ve çıkardığı işe bağlı olarak çıkıyor. Yani özetle Escalade tasarımında da bir emisyon düşürme mevzuu dönmüş...


    Bu arada 1.4 turbo - 1.6 atmosferik mevzu ne ara geldi 300-400 beygirlik motorlara .. Subaru XV bir kez daha güncellendi: İşte fiyatı ve özellikleri biz ne güzel senin 114hp atmosferik çekmez abi bayırda, olsun bana bu da yeter diye takılıyorduk ... Subaru XV bir kez daha güncellendi: İşte fiyatı ve özellikleri 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bourne.alive kullanıcısına yanıt

    İnsanlar tezini geçerli kılmak için böyle ütopik örneklere başvurabiliyor. Birçok markanın dizeli bırakmasının bir önemi yok çünkü cadillac dizel seçenek koydu. Dizel mikkemmel, dizel candır sırf cadillac koydu diye. Mantık şahane

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Kendi aracınız diye övüyorsunuz ama ne tork gücü var ne de tüketim olarak avantajı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Funnerman33 F kullanıcısına yanıt

    Övdüğüm falan yok, nerede övmüşüm? Neyini öveyim bu motorun? 114hp, 1.6 motorun övülecek bir yanı yok ki. Bana yetiyor, beklentimi karşılıyor demek övmek mi? Artısını eksisini söylemek övmek mi? Dizel gibi atmosferiğin de sonu geldi. Belki bir daha yeni atmosferik motor üretilmeyecek bile. Devir hibrit, elektrik devri.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    birader bir yanlışa da yanlış de. 2.7 ton land cruisere nasıl 2.0 lt (turbolu bile olsa) takılmıyorsa (pradodan bahsetmiyorum) nasıl yetersiz geliyorsa bunada geliyor. 2+2=4 siz niye hala bana yetiyor züğürt tesellisi içerisindeniz onu anlamıyorum. "ne yapayım yani türkiyede başka motor vardı da almadık mı " desen tamam diyeceğim ama yok hala inatla 1.6 atmosferiği savunuyorsun.

  • bourne.alive kullanıcısına yanıt

    birader mesele emisyon değil cadillac bile araçlarında dizel kullanıyor ama salak subaru bunu akıl edemiyor mesele bu. yoksa cadillac avrupada satmış-satmamıl gm in umrunda mı? hele ki kyoto anlaşmasından çekilen usa nın emisyon ne kadar umrunda olabilir?

  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

    Yani ne diyeyim hocam. Adamın diğer motorları arasında dizel modelleri var. ama adam fiyat/performans stratejisi uyguluyor. Şimdi araç üzerindeki Sürekli 4x4 olan, Eye-sight ile bir yarı otonom sürüş ve güvenlik özelliklerini standart olarak sunan, içi genel anlamda ferah, X mode sistemi gibi bir arazi şartlarına çekiş destek yazılımı vb. verebildiklerini bugün (en dolu yüksek fiyatlı paketi için) 439.000TL ye alabileceğin başka bir araç var mı?


    Subaru'da Forester'da 2.0lt Hibrit motor versiyonu var önceden dizeli de vardı. Şu an 710-80.000TL arası satışı. XV'nin yurtdışında 2.0lt benzinli modelleri mevcut, ama getirmemiş arabayı, burada 600-650.000'den yukarı satmak zorunda vergi dilimi nedeniyle.

    Levorg'daki 1.6lt Benzinli Turbo motoru da uygulasalar, anlaşılan satış fiyatı o kadar çıkmayacak ama en az 500.000TL'ye dayanacak rakam, bu sefer bu parayı vereceğim şunu bunu alırım diyeceğiz.

    Şimdi birde şuradan bak, bu araç için 430-440.000TL çok avantajlı diyenler 500.000'TL ve üzerine çıktığında, veya 2.0lt olduğunda hem ÖTV'den dolayı gelecek 650.000TL üzeri rakama, birde iki katına çıkacak MTV'sine nasıl bakardı?



    Bir de bakalım karşısındakilere. Kona, Bayon, HRV, CRH, Vitara, Renegade/500X, 2008, Ecosport, Tiguan/Karoq/Ateca, Q2, GLA, X1/X2, XC40, Crossland, C3/DS3, Duster başka kaldıysa ekle sen say.


    Şimdi bu araçlarda, bu 430.000TL altında, hem full 4x4 olan, adaptif cruise kontrol, araç-yaya algılama, kör nokta algılama ve otomatik frenleme gibi güvenlik tedbirleri olan, ön ve arka kamerası olan, X mode tipi arazi çekiş kontrol destek sistemleri bulunan paketlerini sırala. elbette diğerlerinde de başka artılar var 0-100km hızlanma, yakıt tüketimi.


    Ancak yine de bu özellikleri sağlayacak paketleri içeren modelleri sıraladığında 50.000TL'den daha yüksek fiyatlar çıkacak karşınıza, daha düşük veya aynı rakamları kolay kolay göremezsin. Yani bu bütçe içinde, elinde kalan araçların imalat kalitesi ise Subaru'nun kalitesinden daha düşük araçlar olacak.


    Şu an Subaru işçilik ve iç kalitesiyle hem XV hem Forester'da Volvo kalitesine çok yakın bir araç sunuyor. XV'nin beygiri yüksek, seriliği daha iyi olması demek 600.000TL bandından aşağı satılmaması deme.


    E Türkiye'de kim Volvo ile karşılaştıracak fiyatlara bakarken, Japon diye herkes elbette, Honda, Toyota ve Hyundai grubu ile yapılıyor. Rakam bu nedenle onlara göre belirleniyor, bu rakama adamın bu kaliteyi verebildiği araçta bu motor ile piyasaya sürebildiği araç. Adam salak değil yani, piyasayı okumuş, geleni gidene bakmış, nasıl tutunurum diye dersine iyi çalışmış bir Japon.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bourne.alive -- 3 Kasım 2021; 13:21:45 >




  • bourne.alive kullanıcısına yanıt

    bak bu yazdıklarına bir iki nokta dışında itirazım yok. son xv yi ben de inceledim, iç mekan kalitesi konusunda sana katılıyorum. astramı almadan önce de (2016 gibi) xv baktım, bagajı küçük olmasaydı almayı düşünecektim. yani arabaya ön yargım yok benim düşüncelerim daha çok sahiplerinin ikiyüzlüşüğüne. ben 6 sene 1.33 motorlu auris kullandım. gir bak toyota forumlarına 1.33 motorlu toyota sahiplerinin ekserisi için 1.33 yeterli. yalan, kesinlikle değil 6 sene sürdüğüm için biliyorum. hepsi (Ben de dahil) maddi gücü yettiği için alıyor ama benim dışımda herkes bunu açıklamaktan imtina ettiği için yalan yazıyor (ki bu yalanlara inanıp araba alanlar var). 1.6 cvt şanzımanlı nissan qq kullandım. önden çekiş ve xv den daha hafif olmasına rağmen ona bile yetmiyor. ben de bu yanlışı ortaya koyuyorum. dediğim gibi birisi haklısın başka motor olaydı daha iyiydi ama elimizdeki bu dese eyvallah ama yok illa bu 1.6 bana yetiyor. b.k yetiyor, yetmez. 110 bg in insana yettiği yerde 600-700 bg lik araba yapmazlar.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.