Şimdi Ara

Su kaçağı yok, conta sağlam ama araban su mu eksiltiyor? Nasıl çözdüğümü anlatıyorum.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
25
Favori
90.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Opelin arızalı araçları için böyle şeyler eminim ki herkes fazlasıyla duymuştur. Hadi tamiri beceremezsin değişim istersin anladık da teşhiste yetkili servisin hata yapma şansı yok. Yapıyorsa bedelini ödeyecek. Güzelim arabaya bu servis anlayışını müstehak görenlere yazıklar olsun.
  • Bende de aynı sorun var.Demek ki problem bundanmış.👍
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlancpaiN

    Usta diye bir şey kalmadı ki...

    Arabalar eskiden basitti kara düzendi, ustalar yetişebiliyordu, öyle fazla da model yoktu, model olsa bile 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynıydı.

    Günümüze geldiğimizde ise çok çeşitli arabalar var çok karmaşık sistemleri var, durum öyle olunca ilk okul mezunu adamın anlayabileceği kapasiteden yukarı çıkan sistemler yüzünden sanayi deneme yanılma tahtasına döndü, servislerin içindeki ustalar da bunlar gibi adamlar ancak en azından eğitim falan alıyorlar bi nebze daha sağlıklı ama pahalı oluyorlar..

    Benim arabamda da aynı sorun vardı, su eksiltiyordu ama sizin bahsettiğinizden çok daha az, ben de normal karşıladım ama bir gün arabanın farklı bir sorunundan dolayı sanayiye gidince usta lifti kaldırıp bakınca dedi ki bana 'araban su eksiltiyor mu?' ben de çok az da olsa evet dedim, o da bana kaçağın yerini gösterdi, devirdaim pompasında sıkıntı var oradan akıyor dedi, ben de eyvallah değişelim o zaman dedim... Hazır motor açılmışken triger kayışını da değişmeye karar verdik..

    Ben gittim devir daim pompasını aldım geldim, usta da arabanın içindeki devirdaim pompasını çıkarttı, bi baktık sorun sadece contasındaymış, yani contası biraz yamuk takıldığı için zamanla su kaçırmaya başlamış, usta bana söylemedi de istersen değiştirmeyelim der gibi baktı, ben de aldım artık diyerek devir daim pompasını takıp triger setini değiştirdik.

    Bu ve bu gibi olaylar sonrasında öğrendim ki sanayiye girersen eğer araban çıkmaz. Sıfır araba al, 1 ay sonra götür sanayiye yine bi problem bulur masraf çıkartırlar, araba dediğin şeyde takıntılı olmayacaksın, şurasından ses geliyo burası ötüyo dedin mi işler karışıyor. Hangi araba olursa olsun bu böyledir, sanayiye götürdün mü illa ki masraf çıkartacak bir şeyler bulunur.

    Ha ben ne yapıyorum; yağ su değişimlerinin haricinde gitmiyorum, eğer olur da araba yerinden kalkmayıp hareket edemeyecek gibi olur da tehlike yaşamaya başlayacak raddeye gelirse gidiyorum, yoksa hepsi para tuzağı.

    Vallaha hislerime tercüman oldunuz. Ben de artık böyle yapayım en iyisi. Dediğin gibi orası aktı burası kalktı çok takmadan devam etmek gerek.




  • Olay sadece ustanin is bilmemesi degil olay birazda ustanin olayi bildigi halde kullaniciyi yanlis yonlendirip daha fazla kazanma arzusu.

    407 var bende 2009 model,dusuk hizlarda,park ederken direksiyonu cok agir ve tuhaf sesler cikartiyordu,bir kac farkli ustaya gosterdim,her biri farkli onerilerle geldi ve komple mekanizme degismesini tavsiye ettiler,tabi avrupada el isciligi Turkiyenin misli fazlasi,bende yurtdisi forumlari arayip sorunun cozumunu buldum,hidrolik sivisini max cizginin 3 cm uzerine gelecek sekilde doldurmak,4-5 binlik sorun,20 liraya halloldu.
  • sabahları ilk çalıştırmada 3-5 saniye sarsıntılı çalışıp arkadan beyaz duman atıyor. aracın suyunda hafif azalma oluyor. 6 ayda 1 litre belki ( hergün işe gidip geliyorum araç full aktif )

    acaba aynı sorundan dolayı olma ihtimali varmıdır . benim arabada egr yok bildiğim kadarıyla ,

    araç 2002 citroen saxo 1.5d
  • Benim astranında bugun termostat borusu değişecek. Su eksiltiyordu ve gec ısınıyordu
  • Ülkemizde ustalık öldü artık malesef. Teknisyenlik var sadece, o da gittiği yere kadar. Sadece Otomobil değil, tamire ihtiyaç duyan herşey için böyle. Kombi, beyaz eşya, sıhhi tesisat, inşaata dair herşey, telefon vs vs. Aklınıza ne gelirse.

    Aradan az biraz işten anlayan bir kaç usta çıksa bile kapitalizm onları da yokediyor. Ezmeden yokediyor. Şöyle kiŞ "falanca yerde iyi bir usta var" diye duyuluyorç E millet haliyle iyi ustaya aç. Hüryaa herkes saldırıyor. Hem adamın işler açılıyor, geliri artıyor. Biryerden sonra "ben patron oldum artık yeaa ben mi bakcam" deyip adam çalıştırmaya başlıyor. Hem de zaten müşteri çoğaldığı için eleman yetmediğinden çırak vs. alıyor. Her iki durumda da yeni gelenler o adı duyulan usta kadar iyi olmadığı için başladığımız yere, yani kaliteli ustasızlığa geri dönmüş oluyoruz. Gerek bu forumda olsun, gerek başka yerlerde olsun hep duyduğumuz "yaa Nissan da bilmem kim usta çok iyidir, volvo'da şu servisten iyisi yok" gibi firmalar hep yukarda anlattığım sürece yenik düşüyor. 5-6 sene önce yere göğe sığdırılamayan servise bir gidiyorum, herhangi bir sanayi sitesindeki herhangi bir ustadan farkı yok. Ee hani nerde o kadar memnun olan insan vardı, nasıl oldu bu iş?

    Orta vadede tamir edilebilecek bişey de kalmayacak. Kâr odaklı firmalar zaten tamir edilebilirliği hepten sallamaya başladılar. Yakında arabalar da dahil hemen her şey "kullan-at" olacak.

    edit: mesela geçenlerde youtube'da izledim. Şimdi adını hatırlamıyorum hafif psikopat bir kombi tamircisi var. Arızalı bir tip. O anlatıyorö bir markanın çok satan belli bir modelinde şöyle bir sorun var: kombinin fişini düzgün takarsan sorun yok, ters takarsan e-bilmekaç arızası veriyor. Normalde düz de taksan ters de taksan farketmemesi lazım. hangi aleti prize takarken dikkat ediyoruz ki nasıl takıyoruz diye. ama o kombide öyle bir sorun varmış işte, düz-ters olayı. Nasıl becerdilerse bunu. Neyse, o hatayı gören tamirci çağırıyor, tamircilerin alayı "anakart yanmış, değişecek. garanti kapsamında değil, 650 lira, 400 liran(e kadar tutturabilirse artık)" Meğer hiç alakası yok. Fişi çıkarıp ters taktın mı olay tamam. Ama hiçbirinin bundan haberi yok. Nasıl olsa millet anlamıyor. Ne olsa "bunun beyni yanmış abi değişecek".



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighty -- 12 Ekim 2017; 12:21:15 >




  • Benim de 2009 astra hb aracımda bu sorun oldu. Gecen yıl İstanbul altunizade deki opel servis sorunu çözdü suyun oldugu kap (adını Hatırlamıyorum) ve sensörü değiştirdi. bir senedir su seviyesi mesajını almıyorum
  • benim bildiğim yaşlı bi ustam var allah ömrünü uzun etsin, adamla arabaya biniyoruz bir tur atıyoruz motor sesinden anlıyor sorunu inip tamir ediyor.

    acayip hayranlık besliyorum adama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 12 Ekim 2017; 13:46:53 >
  • Hep derim; usta sadece sizin eliniz kolunuz olsun. Ne yapılacağını siz söyleyin. Yoksa bilerek ya da bilmeyerek adamı yolarlar, yıpratırlar.
  • bizde vw jetta var 2006 arıza lambası yüksek viteste düş devirde gazlama yapınca arıza lambası yanıyordu baktırmaya götürdüğümüzde sürekli katalizör arızası vs vs diyip yolluyorlardı en son başka ustaya gittiğimizde arabanın 2 tane sensörü arızalı yani ustalar yok beleş iş yapıyor gelirsen gelmezsen gelme tarzındalar 2 lehime 15 lira alıyorlar .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

    Diyecek birşey yok,yetkili servis bunu bulup tamir edemiyorsa(ki edebilmesi gerek gerek yurtdışı gerek yurtiçi bir dolu eğitime gidiyorlar teknisyenler) rezilliktir

    Sanayideki ustalara zaten yorum yapmıyorum adam bilmiyor zaten suçlayamazsın :)

    Yetkili servisi gözünüzde büyümeyin. Orada çalışanların hepsini uzmanlık eğitimi almış yükseköğrenim mezunu mu sanıyorsunuz? Mühendis yok zaten onu geçin. En iyisi sanat okulu veya teknik lise mezunu kimselerden ibaret.



    Adı usta ama.
  • Azminizi ve gayretinizi tebrik ediyorum.
    Bizim sanayideki çoğu işletme tuttuğunu öpme politikası gütmektedir.
    Ama yeni yetişen nesil araştırmacı ve sorgulayıcı olduğu için inşallah 5-10 seneye içlerindeki çürükler nalları dikecekler.
    İnsanlar herşeyi bilmek zorunda değil, ki sizde araştırma yapmak zorunda değilsiniz.
    Bi arızanın neyden kaynaklandığını tam bilmiyorsan hiç bulaşma o işe, insanların emeğini sömürme boşuna. Kul hakkına girme.
    Ne diyelim hepimiz aynı sorunların içinde yaşıyoruz.
  • Resimdeki parça çıkması 80 Tl bizde;

    isteyen arkadaşlar mesaj atsın.
  • Çok iyi yapmışsınız araştırmakla.
    Bu ülkede zarara uğramamak için kendi araştırmamızı yapmamız gerekiyor. Siz de bunu bizzat tecrübe edinmişsiniz.

    Ben eski Audi'mde yaşadığım onlarca problemi ingiliz forumlarından çözmüştüm.

    Adamlarda servis ücretleri yüksek, servisler ikamet ettikleri yerlere genelde uzak, ve şahsi imkanları (maddi, mekansal) da elverişli olduğu için kendileri yapmaya veya en azından tespit etmeye çalışıyorlar, bu sebeple sitelerinden faydalanmak bizim için yararlı oluyor.

    Yabancı dil engeli olmayan arkadaşlar kesinlikle öncelikle yabancı forumlardan problemleri ile ilgili araştırma yapsınlar.
    Çünkü o problemi yaşayan dünyadaki ilk ve tek kişi değilseniz (ki değilsiniz) kesinlikle cevap buluyorsunuz, hatta ilkseniz bile adamlar normal kullanıcı olmalarına rağmen size buradaki ustalardan bile daha mantıklı ve doğru cevaplar verir eminim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emir Otomotiv

    Resimdeki parça çıkması 80 Tl bizde;

    isteyen arkadaşlar mesaj atsın.

    Bence bu da yanlış...

    İçinden korozif sıvı geçtiği için aşınan malzemenin çıkması takılmaz...

    Kapı kolunun, ekranın, göstergenin vs çıkması takılır.
    Ama çalışmayla aşınarak ömür tamamlayan malzemenin yenisi takılır.
  • Şu egr yüzünden dizel araçtan soğudum resmen.
  • Üst kapak contası değişimi, ustalar için bayağı karlı bir iş.

    Adamlar kompresyon testi, silindir kaçak testi yapmadan direkt üst kapak contası demiş. Düzgün de yapsalar bari. Tork anahtarı yok, üst kapak montajı yapıyor, sıkma sırasını bilmiyor.
  • nighty kullanıcısına yanıt
    aynen hocam kullan-at dönemindeyiz gerçekten mesela yazıcılar belli sayfa sayısını geçtikten sonra arıza vermeye başlıyorlar bunu da internette araştırma yaparak çözebiliyoruz.telefon üreticileri donanımı süper olan telefonlara güncelleme kesiyor.bazı ürünlerin yedek parçası hiç bulanamıyor vs vs
  • Aracı aldığım şehir Mersin ve oralarda fazla antifriz kullanılmıyormuş, haliyle 2006 model bir araçta sadece Çeşme suyunun yarattığı çeşitli tahribatlar oluyor bu da onlardan biri:) normalde saf su ve antifriz kullanılması gerekir çünkü Çeşme suyundaki mineraller aşındırıcı özelliğe sahip Çelik aksamlarda bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE694CFCD -- 12 Ekim 2017; 16:58:29 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.