Şimdi Ara

STR-DA1200ES

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
15.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eve sinema + müzik ses sistemi kurmak istiyorum.

    Yaklaşık kolanlara ve amfiye 4 milyar civarı para harcıyacam.

    http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=STR-DA1200ES&site=odw_tr_TR&pageType=Overview&category=HCS+Home+Cinema+Receiver

    Sony in bu amfisini almayı düşünüyorum ama bundan daha iyi tavsiyeniz varsa tabi 7.1 olmak şartıyla.

    Birde arkadaşlar bir şey sorcam sonuçta bu amfi 100 w destekliyor 4 ohm da. Ön iki kolonu iyi bir şey taksam giriş seviyesindeki bir stereo ses sistemindeki müzik kalitesini alabilirmiyim öndeki kolanlardan.

    Birde bu amfiye yakışır şekilde kolan önerisi yaparsanız sevinirim.

    Eskiden hep otomobilde ses sistemiyle ilgilenirdim ama artık evde film izlmekten ve müzik dinlemekten zevk almak sitiyorum ve gerçekten ev ses sistemleri hakkında inanılmaz az bilgim var , şimdiden yardımcı olcak arkadaşlara teşekkürler.







  • eee arkadaşlar hiç bir fikri olan biri yokmu...
  • eğer 4000 milyar para harcayacaksan bu amfi yi tercih etme ...

    pioneer vsx-1016 + jbl e-100 tercih nedenin olsun : 3000 ytl civarı yapar

    HDMI + THX çıkışlı bir amfi almış olursun.kolonları zaten tartışmak yersiz

    yanına magnat veya jbl subwoofer + wharfedale surround ve center kullanabilirsin ...
  • Evet Arkadaşlar araştırdım.

    ARkadaşlar yamaha rx-v1600 veya rx-v1700 i gözüme kestirdim ama bunlara rakipte pioneer vsx 1015s bu var bu 3 ü arasında kaldım.

    Birde birazdaha fazla para verip bir üst modeller olan rx-v2600 olabilir, denon AVR-4306 , veyada pioneer vsx-1016 olabilir.

    Çok kararsız kaldım arkadaşlar yardımcı olabilcek biri varsa çok sevinirim.

    Birde böle sony nin yurt ışı sitesini gezerken ikitane ürün gördüm

    Sony STR-DA7100ES/B
    http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start?ProductSKU=STRDA7100ES%2fB&Dept=tvvideo&CategoryName=hav_HiFiComponents_Receivers_HiFiReceivers

    tabi bu 8 ohm 170 watt veriyor biraz aşırı

    ama

    Sony STR-DA 5200 ES ise tam isteidğim özelliklerin hepsi var

    http://www.sonystyle.com/is-bin/20INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start?ProductSKU=STRDA5200ES&Dept=tvvideo&CategoryName=hav_HiFiComponents_Receivers_HiFiReceivers

    Arkadaşlar gerçketen kararsız kaldım.




  • 4 milyarlık sisteme Sony anfi yakışmaz.marantz, Denon ve diğer alternat,if markaları düşünün.
  • Bahsettiğin 1600, 2600, denon 4306 , pioneer 1016 cihazlarının hepsi güzel cihazlar...bunların arasına sony' yi bence de sıkıştırma...alternatif koyacaksan marantz ve onkyo' da dinle derim.Ağırlıklı kullanımın ev sineması olacaksa tavsiyem yamaha olur.Bir de boşuna kullanmayacağın özelliklere boşu boşuna para verme derim...ilerde kullanırım diyorsan o başka tabii..
  • Arkadaslar bahsi gecen sony urunler standart bir urun degil ES (ESPRIT) serisi farkındasınız degilmi.
    Sony standart urunlerinin yanında QS ve ES serileri adında daha itinalı ve kaliteli urunleri vardır. ES en iyi duzey uretimdir. Ust duzey kullanıcılara hitab eder. Fiyatlarıda yuksektir zaten. Standart ticari amaclı urunlerle karıstırmayalım.
    Mesela STR-DA7100ES/B urunun yurtdısı fiyatı 1600 usd civarında. Burdaki resmi satıs fiyat farkınıda siz koyun.

     STR-DA1200ES



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Aralık 2006; 16:40:03 >
  • VALADIR dostum anlamadigim bir nokta var sony STR-DA1200ES den bahsederken, birden YAMAHA 1600 1700 VE HATTA 2600 DEN bahseder oldun
    sony nin 500 euroluk fiyati karsisinda bahsettigin yamahalar 1500 euro civarlarinda. Bu noktada iki sey gozume carpiyor, sony avr alirsan yanina front , rear , center + sub almakta zorlanmazsin. Ancak bahsettigin yamaha avr lerden alicak olursan sanirim 5.1 i kurmakta biraz zorluk cekebilirsin. Ayirmis oldugun butcene kablo paralarinida katmayi unutma.
  • Bu cihazlardan denon , yamaha , onkyo , pioneer ve marantz hep ödül alan cihazlardır ve a/v sektöründe birbiriyle çekişen markalardır.sony nin modelleri 1200 ve 7100 ü donanımlı cihazlar olmakla birlikte incelemelerde bu markaların önüne geçememişlerdir.
  • pioneer vsx-1016 fiyat,performans olarak en iyi receiver lardandır
  • Aslında ilk olarak sony yazmamın nedeni 2 gün önce bilgisiz olmamdı. Aslında ev sinema sistemiyle ve müzik sistemiyle ilgilenmeye 3 gün önce bir arkadaşımda DVD film izlerken merak sardım çünkü çıkan ses inanılmaz hoşuam gitti. 2 gündür haldır haldır internette araştırmaktayım ve 3 dört yere gidip bir kaç anfiden çıkan sesi dinledim ve Yamaha RX-V1600 ve vxr 1016 yı dinledim ve çok beyendim..

    Aslında bir de Sony STR-DA7100 Es ve 5200 Es in özellikleri çok iyi ve 5200 FULL HD destekliyor.

    Arkadaşlar aslında Full Hd bir televizyonum var alcağım anfinin 1080 p yi desteklemesi çok hoşuma gider birde bluray veya hd Dvd hangisi yangınlaşırsa onlarıda kullanmayı düşündüğümden şu anda alcağım anfinin HDMI desteklemesi ve 1080 p yi desteklerse iyi olcağını saymalıyım.

    Sanırım yanılmıyorsam yamaha v1600 Hdmı desteği var ama 1080 p görüntü aktarımı yapabiliyormu ?




  • 1600 için oldukça incelememe rağmen böyle bir veriye rastlamadım, ama pioneer 1016 sanırım yapıyor.5200 de öyle dediğiniz gibi.Yalnız bir hususu unutmayın...şu anki çoğu receiver da HDMI 1.1 VERS. dur.vsx -1016 1.2 dir.Ancak ilersini gözönünde bulunduruyorsanız, 1080 p desteklemesi önemli olduğu gibi, renk ve görüntü işleme v.s gibi yüksek veri kapasitelerini destekleyen HDMI arabirimi VERS 1.3 te vardır..artı olarak yeni nesil ses formatları olan Dolby True HD ve DTS HD de bu versiyonla tam manasıyla desteklenecek.VERS 1.3 de şu anda bildiğim kadarıyla hiçbir receiver da bulunmuyor.Yani bu işin sonu yok.
  • cihazlar gelen sinyalleri olduğu gibi taşıyabilir.ne olursa olsun.
    sadece görüntü işyebilme yeteneklerini inceleyin.bunu demişsiniz.
    yalnız sony bazı dandik cihazları olmakla birlikte, tüm kullanıcıya hitap eden politikası; kötülemeyin hiç zekice değil.
    Valadir av alıcıların birbirlerine üstünlükleri yok alacaksan iyi bir model olmalı ve çıkış noktan denon ve marantz ile başlamalı. pahalı gelirse devam ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 21 Aralık 2006; 11:32:58 >
  • Arkadaşlar 2 gündür araştırıyorum ama yanlızca Sony nin yeni çıkan 5200 es ve 3200 es modelinde Full hd yani 1080 p gördüm.

    http://www.sonystyle.com/is-bin/%3Cwbr%3EINTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start?ProductSKU=STRDA5200ES&Dept=tvvideo&CategoryName=hav_HiFiComponents_Receivers_HiFiReceivers

    Başka Full Hd destekleyen model biliyormusunuz ? Çünkü bu sonylerin özellikleri kağıt üzerinde çok güzel gözüküyor ama bir full hd destekliyor diye bunu almak istemem. Gerçekte ne kadar verimli ses verir veya yamaha veya denon göre ne kadar iyi. Onun için başka bir markada 1080 p yani full hd destekleyen bir model bilmiyorsanız full hd isteğimden vazgeçcem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valadir -- 21 Aralık 2006; 13:32:06 >




  • valla bugün HDMI in sitesine baktığımda, HDMI 1.0 dan itibaren 1080 p desteği olduğu belirtiliyor...yamaha HDMI 1.1 standardını desteklediğinden 1080 p görüntü kaynağını destekliyor olmalı...bunu onbes nickli arkadaş var forumda ona bir sormak lazım..o bayağı tecrübelidir bu konularda...aydınlatır sanırım bizi.
  • Arkadaşlar beya bir araştırdıktan sonra 3 model arasında artık kararsız kaldım...

    İlk olarak full hd dahil içinde tüm özellikler olan Pionerr VSX-AX2AS-S de aradığım full hd de dahil tüm özellikler var..

    http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-AX2AS-S/index.html

    ikinci olarak Yamaha 2700 aslında pionerr dan bariz baya bi palı ama sonuçta yamaha birde full hd yani 1080 p desteklemiyor ama bununda özellikleri çok güzel.

    Diğer bir model ise DEnon AVR-4306 modeli. İşte denon aslında baya bi aklımı karıştırdı sonuçta bunun yeni modeli olan 4307 nin çıkma şansı var yakın zamanda ve denonun sitesinde 4306 hakkında şöle bir şey yazıyor
    HDMI-output (HDCP) video conversion with 1080i upscaling
    Future proof 1080p HDMI-output (HDCP) switching & repeater functions.
    Veya buna ek olarak 3806 altının yeni modeli 3807 de çıkabilir full hd destekleyen.

    Aslında bu üç anfinin içinde pionerr fiyat olarak diğer ikinsinden bir hayli uygun dali nin neredeyse yarısı.
    Arkadaşlar kalite olarak pionerr ın yamahadan çok kötü değilse gerçekten aklım pionerr a kaymaya başladı.

    Arkadaşlar gerçekten kararsız kaldım pioneer ımı alsam yoksa direk 2700 yamaha yımı alsam veya DEnon un 1080 p destekleyen modellerin çıkmasınımı beklesem mi.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim.




  • cihaz fiyatlarını ve nerden aldığını yazabilirmisin acaba valadir arkadaşım.
  • www.srcelektronik.com.tr den aldım fiyatları yukarda yanlış yazmışım 2700 ile pionerr vsx - ax2as-s nin fiyatları nerdeyse aynı.
  • Arkadaşlar,
    ben home-theatre kurduğumda yıl 1999 idi (2500 usd harcadım sadece sese), 2000 e kadar ilgilendim , sonra bıraktım,
    bende techincs amfi ve infinity (altın başlı) kolonlar var, 600w gücünde........
    yani konuya biraz uazak kaldım,
    ancak genel olarak;
    600-800 watt ı geçmeye çalışmayın faydası yok, açamıyorsunuz zaten,
    onkyo markası dünyada 1 numaradır tercihinizi bu yönde kullanmaya çalışın,
    amfi giriş sayısı ne kadar çoksa okadar iyidir, (dvd-uydu-streo-5+1-6+1-7+1-radyo-pc vs......)
    kolonları mutlaka kolon üreticisi bir marka alın, (benimki gibi çok memnunum)
    sub-woofer ayrı alın, aktif olsun ve kaliteli alın, HT da işin aslı SW dır.
    en önemlisi HT mekanınızın uygun olması lazım, yani düdük gibi mekanlara olmaz ses karışır, ben 35 m2 salonda kullanıyorum, ehhh işte ............
    video görüntüsü için tercihiniz önemli değil, istediğinizi seçin...........
    şimdilik bu kadar.........
    yardımcı olduysam ne mutlu.............
    selamlar




  • eyvallah renkdaşım da konumuz HDMI üzerineydi..esas onun için danışalım demiştim ben..bu HDMI 1.1 de 1.3 versiyonları da 1080 p yi destekliyormu acaba?
    bunda biraz takıldım...çünkü bazı markalar özellikle 1080 p diye yazıyor, ama bazısı (mesela yamaha) HDMI 1.1 vers . olduğu halde (ki HDMI sitesinde hepsinin 1080 p desteklediği yazıyor) bunu belirtmiyorlar.Bir de 480 i yi bile 1080 p ye upconversion ediyor diye yzıyorlar.Böyle birşey mümkünmüdür?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.