Şimdi Ara

STEREO AMFİ AYARLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir çok kişinin amatör hatta profesyonelce ben bu işi yapıyorum diyen kişilerin bile yanıldığı yanlış yaptığı konulardan bir tanesine değinmek istiyorum.

    Güzelce kompenant, oval sistemimizi kurduk gerek 2 kanalı köprülü subwoofer besliyoruz gerek 4 adet hoparlör besliyoruz uygun RMS değerindeki amfimizi aldık güç kablomuzu çektik bağlantılar tamam rca'lar
    amfi kanallarına girilen hoparlör kabloları vs gain ayarlarımız sıfırda frekans ayarlarımız sıfırda.

    Kaba tabirle ''kanka bi müzik aç ufak ufak ayarı yükseltmeye başla hoparlör bozunca bi tık aşşağıda bırak''
    2. bilinen yol 100 HZ sürekli frekans çalınır teybin ses düzeyi %80 açılıp bırakılır (son ses 42 ise 34-30 gibi) gain ayarı açılmaya başlanır bozunca bi tık aşşağı çekilip bırakılır
    Ama bunların yanlış olduğunu biliyorum bilmesem bile ya bu kadar basit olmamalı bu işin bi ilmi olmalı diyo içimdeki ses araştırmalarımda VOLT-RMS çevirme linkleri var amfinin gücünü yazıyosun işte kolonun rms değerini yazıyosun atıyorum volt metreyle amfiden 15 volt aldığında kolonu doyuracak ayarda oluyo amfi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum HPF LPF FLAT ayarları var FLAT hepsi karışık sanırım onda su anda 4 kompenant beslediğim için ve flat'da iken frekans ayarı bi anlam ifade etmiyo gibi söylenenler var kulaktan dolma yani açıkcası bu işi gerçekten hakkıyla bilen birinden aydınlatıcı bilgiler almak istiyorum gerçek amfi ayarı nasıl olmalıdır gerçekten ölçüm formulleri nelerdir nasıl yapılır sağlıklı gerçek ayar nasıl olur??







  • ben sevmiyorum ustalara para vermesi ne alırsam kendim takarm kendim çalıştırırım tabikide baştan usulunü öğrenirim. Söylemek istediklerin çok güzel bu konu hakkında usta olanlar yardımcı olurlar sa sevinirim..
  • Hadi ama kaç gün olmuş arkadaşlar konu hakkında bilgi sahibi olan yok mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.