Şimdi Ara

Steam ve Origin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Biliyorum buna benzer sorular bir çok kez sorulmuştur, ben google'da da araştırdım ama tam istediğim cevabı alamadım. Şimdi ben origin ve steam kullanmaya başladım. Origin'de ki bir X oyunu steam'de ki aynı X oyunundan pahalı olabiliyor. Fiyat politikası falan benim umurumda değil. Hani iki aynı üründen ucuz fiyatlı olanına genelde ikinci el yada çakma muamelesi yapıyorlar ya işte ben orda biraz takıntılıyım. Ama bu saçma düşünce oyunlar için geçerli olduğunu sanmyorum sonuçta yazılım yani. Ama yine emin olmak için soruyorum, bu iki servisden alınan aynı oyunlar arasında fiyat, topluluk falan filan dışında bi farklılık var mı? Sonuçta steam de aynı oyun yapımcısı ile anlaşmıyor mu yani yapımcısından direk sıfır bir şekilde bize geliyor mu? Teşekkürler.



  • Bir fark yok, ikisi de dijital bir şekilde sana oyunu sunuyor. Eğer Steam'den oyunu aldıktan sonra yine şüphe duyarsan başka bir arkadaşında da o oyun varsa keylerinizi karşılaştırıp emin olabilirsin.
  • fark yok,nerede ucuz bulursan orada al.bi de keylerin aktif edilme bölgesi ya türkiye olsun ya da serbest.genelde bu g2a ya da kinguin gibi sitelerde karşına çıkan bi sorun olur.Steam de ucuz olmasının sebebi,fiyat politikalarının biraz daha esnek olması.
  • Steamde bölgelere göre fiyatlar değişkenlik gösteriyor. 30 Liralık oyun döviz artsa da düşse de 30 lirada sabit kalıyor genelde. Origin'in böyle bir olayı olmadığı için dövizi tl'ye vurduğumuzda fiyatlar fazla çıkıyor haliyle; özellikle dövizler de bu kadar artmışken.

    Diğer yandan, ben oyunlarımı Steam'de depolamayı seviyorum. Mesela Gog.com bedava Witcher 1-2 vermişti, ayrıca Shadow Warrior da vermişti. Hatta DRM-free olayı ile istediğin yerde indir, istediğin yerden oyna sistemi. Ama bundle vesaire, %90 indirim falan gibi fırsatlar yakalayınca aynı oyunları bir de Steam'de aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.