Şimdi Ara

Türk Lirası ile Steam Key Satan Siteler Full Liste

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: lynox012 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
3.406
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk Lirası ile Steam Key Satan Siteler Full Liste

    Bulduğum siteleri ekledim.

    Bu sitelerde alışveriş yapmanız haline yaşayacağınız bir sorundan ben sorumluluk kabul etmiyorum.

    Sitelerde alışveriş yaparken sorumluluk size aittir.


    https://oynasana.com


    durma play (Site link bilmediğim bir nedenden sansürlendiği için linki yapıştıramıyorum.)


    https://www.oyunfor.com


    https://www.foxngame.com


    https://www.voidu.com/tr


    https://www.playstore.com


    https://www.gamebillet.com


    https://etail.com.tr


    https://www.humblebundle.com


    https://www.fanatical.com/en/


    https://www.indiegala.com


    https://www.gamersgate.com


    https://www.dreamgame.com/tr



    ?Bu konu tamamen bilgilendirme amaçlıdır, siteler ile bir bağım yoktur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xelect -- 26 Ekim 2023; 7:6:53 >







  • Öncelikle niye böyle bir listeyi araştırıp paylaşmış olduğunu anlamamakla birlikte bildirmek isterim ki, paylaşmış olduğunuz yabancı kaynaklı olan siteler Türk lirası ile satış yapmamakta, yalnızca arayüzde otomatik kur çevirisi yapıp ortalama bir fiyat göstermektedir. Satın alma durumunuzda bankanıza TL üzerinden değil döviz üzerinden istek gelir, bankanız o andaki kur neyse onun üzerinden döviz çevirisini gerçekleştirerek karşı tarafa döviz ile ödemeyi yapar. Bu sebeplerle görünen fiyat ile ödenen fiyat arasında fark çıkacaktır; özellikle alış-satış makaslarının hayli açıldığı akşam banka ve borsa kapanış saatlerinden sonra veya haftasonları satın alım yaptığınız takdirde aradaki fark daha da büyüyecektir.


    Bilmeyenleri konuda uyarmış olalım ama zaten kimsenin fiyat kontrolü yapmadan yabancı sitelerden alışveriş yapacağını da sanmıyorum; fiyatlar absürt. En son bir yabancı siteden ucuz olduğu için satın alım yapabildiğimiz tarih sanırsam 2015-2016 falandı, o vakitten sonra global key satan hiçbir yabancı site Steam'in sattığı bölge kilitli oyunlardan daha aşağı fiyat çekemedi.





  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu yapma sebebim zamlanan oyunları alma konusunda ve steamin dolara geçtiği zaman oyun keyi edinme konusunda insanları bilgilendirmek. TL ile bütün sitelerin key satan sitelerin bir listede toplanmasını yararlı görüyorum. Zamlanan oyunların keylerini bulurken işe yarar. Ayriyeten sitelerdeki çoğu oyun bölgesel fiyatlandırma ile TL üzerinden fiyatlar ile satılıyor. Bazi sitelerde anormal fiyat görmüş olabilirsiniz, bunlar normaldir.
  • Xelect kullanıcısına yanıt

    Asıl dikkat çekmek istediğim fiyatlar değildi. Diyorum ki 100 liraya oyun alıyorum derken banka hesabınızdan 150 lira kesiverir onu uyarıyorum çünkü yabancı siteler Türk lirası ile satış yapmıyor, siz de Türk lirası ile satın alım yapmıyorsunuz. Satın alım sırasında bankanızda TL-döviz çevirim işlemi oluyor; eğer akşam vaktiyse, haftasonuysa, resmi tatilse çok büyük kazık yiyebilirsiniz. Önemli olan provizyondan çıkış saati. Bakın mesela Fnatical kendisi uyarmış zaten "approximate" fiyatları görmek ister misiniz diye soruyor; altında da SSS var kendileri de durumu açıklıyor "alınan gerçek değer, ödeme sağlayıcınızın döviz kuru tarafından belirlenecektir". Ben önceden uyarmış olayım da, bankanın müşteri hizmetleriyle "çok para kestiniz" diye kavga edip durduk yere sinirlerinizi bozmayın diye söylüyorum.


    Türk Lirası ile Steam Key Satan Siteler Full Liste


    Türk Lirası ile Steam Key Satan Siteler Full Liste




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.