Şimdi Ara

Steam Deck, OLED ekranla yenilendi: 16 Kasım'da satışa çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Steam Deck, OLED ekranla yenilendi: 16 Kasım'da satışa çıkıyor
    Valve, popüler Steam Deck oyun cihazının daha fazla depolama alanı, OLED ekran, daha iyi pil ömrü sunan yeni bir versiyonunu piyasaya sürecek. Yeni model, 550 dolar fiyat etiketiyle 16 Kasım’da satışa çıkacak.



    Ayrıca Bkz.Marvel's Spider-Man 2 yeni rekora koşuyor: 5 milyonu geride bıraktı



    Steam Deck OLED modeli, maksimum 3.5GHz hızında çalışan Zen 2 4 çekirdekli/8 iş parçacıklı işlemci ve 1.6 GHz hızda çalışan 8 hesaplama birimine sahip RDNA 2 GPU içeren ve 1,6 TFlop FP32 sağlayan 6 nm AMD APU ile donatılmış. 6400 MT/s hızında çalışan 16 GB LPDDR5 RAM ile geliyor. Depolama açısından, 512 GB ve 1 TB NVMe SSD seçeneği mevcut. UHS-I destekli bir microSD yuvası da mevcut.



    Steam Deck OLED, A, B, X, Y düğmelerine sahip gamepad kontrolleri, D-pad, L ve R analog tetikleyicileri, Menü düğmeleri, 4 atanabilir düğme, Kapasitif dokunmatik, titreşim özellikli 2 adet tam boyutlu analog çubuk ve dokunsal geri bildirimli 2 adet kare trackpad içeriyor. Ayrıca gelişmiş kontrol hassasiyeti için 6 Eksenli IMU'ya sahip.



    El konsolu, HDR’da 1000 nit, SDR’da 600 nit tepe parlaklık sunan, 1280x800 çözünürlüklü, 90Hz yenileme hızı sunan 7,4 inç HDR OLED ekrana sahip. Dokunmatik ekran, 0,1 ms altında hızlı tepki süresine sahip. Bluetooth 5.3 ve Wi-Fi 6E standardını destekleyen cihaz, yerleşik DSP ile stereo ses, çift mikrofon dizisi, 3.5 mm stereo kulaklık/mikrofonlu kulaklık jakı ve USB-C, standart USB-C veya Bluetooth 5.3 üzerinden DisplayPort aracılığıyla çok kanallı ses desteği sunuyor. Cihaz, 50Whr pil barındırıyor. Valve, konsolun tek şarjla 3-12 saat arası oyun süresi sunduğunu söylüyor.



    SteamOS 3 üzerinde çalışan Steam Deck OLED, 298 mm x 117 mm x 49 mm ölçülerinde ve 640 gr. ağırlığında bir cihaz.



    Steam Deck OLED fiyatı ve çıkış tarihi



    Steam Deck OLED, 512GB ve 1 TB depolama seçeneğiyle 16 Kasım’da satışa çıkacak. 512 GB’lık modelin fiyatı 549 dolar, 1 TB’lık versiyonun fiyatı 649 dolar.



    Steam Deck OLED özellikleri




    • İşlemci: 6nm, Custom Zen 2 "Van Gogh," 4 çekirdek, 8 iş parçacığı, 2.4 - 3.5 GHz

    • Grafik işlemci: 8 RDNA 2 CU, 1.0 - 1.6 GHz

    • Bellek: 16 LPDDR5-6400

    • Depolama: 512GB / 1TB NVMe SSD

    • Ekran: 7.4 inç dokunmatik, 1280x800, HDR, OLED, 90 Hz

    • Portlar: USB 3 Gen 2 Type-C, DisplayPort, 3.5mm kulaklık girişi, microSD kart okuyucu (UHS-I)

    • Batarya: 50 WHr

    • İşletim sistemi: SteamOS (Arch Linux, KDE Plasma on desktop)

    • Boyut ve ağırlık: 298 x 117 x 50 mm, 640 g




    Kaynak:https://www.steamdeck.com/en/oled







  • 550 dolar, 650 dolar ı millet niye bu cihaza versin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşlemcisi ve grafik gücü aynı mı?

  • YakopsObiWan kullanıcısına yanıt
    Hangi cihaza vermeliler.

  • Ülkede 40tan satılır sarı sitede. Şimdilik eski versiyon bana yetiyor. Ama ilk fırsatta eskiyi satıp bunu alırım. Gabe baba yapmış yine yapacağını. Ben 2025ten önce beklemiyordum. Patlattı bombayı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel bir makine Steam kütüphanedeki oyunları mobil oynama şansı harika birşey bir o kadar da pahalı tab kur herşeye engel

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YakopsObiWan kullanıcısına yanıt
    Bütün Steam kütüphanen elinin altında, asıl niye vermesin diye sormak lazım.

  • Şarjda overclok tarzı bir özellik gelirse performans artışı için iyi olur.

  • Amd Apu tarafında her konuda ileri gidecek şekilde yeni işlemciler çıkardı ancak gördüğüm kadarıyla sadece litografi konusunda bir iyileşme var. Yeni cihaz yapıyorsun ama Rdna 3.5, Zen 4, 4-5 nm gibi yenilikler yok. Aynı güçte kalacaksa bile çok daha az enerji tüketimi sağlanabilirdi.

  • İlk çıkan fiyaskoydu malzeme kalitesi olsun ekran batarya olsun umarım bu iyi çıkar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt
    İşlemci aynı fakat 5500 mhz yerine 6400 mhz bellekleri var bu da sistem belleği ekran kartı belleği olarak kullanıldığı için performans artışı sağlıyor, ayrıca bellek hızı yüksek olduğu için işlemci darboğazı azaldı bunun yanında 6 nm ile daha az güç tükettiğinden tdp limit anında daha yüksek performans verecektir. Digital foundry incelemesinde yeni versiyon Cyberpunk'ta 38 fps'ye düştüğü anda eski versiyon anlık olarak 32 fps'ye düşmüştü gözlemlediğim kadarıyla.

  • Kendini yıllardır kanıtlamış bir cihaz. İlk sürümü gayet sorunsuz ve stabil calısıyordu. Çevremde çok insan var kullanan hiç şikayet duymadık yıllardır çatır çatır oynuyorlar malzeme kalitesi işlemcisi çalışma mekaniği sağlam yapılmış bir cihazdı , bununla tam cilalanmış oldu tam oldu. Diğer rakiplerine gelecek olursak Asus rog en dişli rakibi fakat unutulan birşey varki rog donanım olarak güçlü olsada statik anlamda çok hata barındıran bir cihaz en basitinden microsd yuvası işlemciye çok yakın olduğu için cihaz aşırı ısınıyor ve bu mekanik problem öyle yazılımla düzelecek bir sorun değil muhtemelen yeni üretilen modellerde veya ilerleyen versiyonlarda düzeltir. Onun dısında steamos gibi stabil bir program değil mobil windows sürümü kullanıyorki kısaca steam deck zaman içindeki evriliminde ilk yapıldıgı andan itibaren piyasaya sürülmeden öncede çok uzun testler geçirmiş düşünülmüş ve gerçekten sorunsuz bir şekilde piyasaya çıkmış bir aletti. Ben roga tercih ederim. Oled ekran ile zaten mükemmel olmuş. Alındıktan sonra çok uzun yıllar sizi götürecek bir Chaz şu an Türkiye’de alınırmı o şüpheli ama ilk yurtdısı seyahatımde bir bütçe ayırıp valize atmayı düşünüyorum. Umarım isteyen herkese nasip olur. Sevgiler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • AlphaKnight kullanıcısına yanıt
    ben pek öyle duymadım siyah ekran ölümü yaygın

  • YakopsObiWan kullanıcısına yanıt
    maaşın 3bin tl olsa bu cihazda 600tl olsa vermezmiydin

  • Steam Türkiye’den çekildiği bu dönemde cihaz arıza yaptığında hangi firma üzerinden muhattap bulacağız çok merak ediyorum.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de doğrudan satışı yok ki zaten, bunu alırsanız türkiye'de muhatabı yok yani.

  • elinde steamdeck olanlar icin bence gereksiz oled versionu lakin yeni alacak arkadaslar oled alabilirler tabi fakat simdi lcd modellerde fiyatlar cok düstü,avrupa icin konusuyorum tam lcd model alma zamani ,kuzenime aldim 200 euro 1 sene garantili ,oled modeli 600-700 euro arasi yani 3 de 1 fiyati zaten 1-2 sene kullandimi deck 2 cikar hem daha iyi islemci hem her yönden süper olur kisaca deck oled bir ara ürün o kadar paraya bence degmez standart steamdeck isimizi görür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 3 Aralık 2023; 11:33:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.