Şimdi Ara

Steam'de Ülke Değiştirip Ucuz Oyun Almaya Kısıtlama Getirildi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Valve, Steam için yayınladığı yeni bir güncellemeyle birlikte VPN aracılığıyla ülke değiştirip bölgesel fiyatlandırmadan faydalanmaya çalışanlara daha fazla kısıtlama getirdi.
     
    Steam artık kullanıcıların mağazalarını değiştirmek istediklerinde o ülkenin ödeme yöntemini kullanarak alışveriş yapmalarını zorunlu tutuyor.
     
    Başka bir deyişle, eğer oyunu satın almak istediğiniz ülkeye ait kredi kartı, banka kartı veya benzeri bir ödeme yöntemine sahip değilseniz o ülkeden oyun alamazsınız.
     
    Bu durum geçenlerde Horizon Zero Dawn'da yaşandı. 50 dolar olan oyun ilk ön siparişe açıldığında Türkiye'de yaklaşık 11 dolara ve Arjantin'de yaklaşık 7 dolara denk geliyordu. Ardından fiyatlar değiştirildi.








  • Kendi çöplüğümüzün 7 düvele faydası var, şu dünyada bir tek biz Türk vatandaşlarına faydası yok.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • umarım artık firmalar yerel fiyatlandırmalara daha fazla önem verir yoksa 2 yıla kalmadan 700 800 tl yi bulur fiyatlar.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bu her store tarafından örnek alınmalı. Sattığınız şey yazılım ve fiyatı bölgesel olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsollar için de bekliyoruz. Özellikle kardeşlik ve ikinci el için kısıtlama getirilmeli. Oyunları 70 euro/dolar yapmalarına gerek kalmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 30 Temmuz 2020; 15:5:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun fiyatlandırma olacak ise bu gelişme mantıklı fakat genel olarak fiyatlandırma da ciddi değişiklik olmaz ise bizlerin zararına.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bu saatten sonra Turkiyede oyun fiyati felan inmez.Fiyatlar insin diye forumda cabalarken sabote eden cok oldu.Pahali birseyler almayi prestij ve statu gostergesi sanan cok kisi var.Bende olsun kimsede olmasin haseti bitmedikce hicbisey degismez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • steam'de bölge değiştiren çok nadirdir zaten, yeni hesapları baltalar anca bu olay.
  • Steam aile paylaşımına baktım 10 aygıta kadar diyor. Bu da çok fazla bunu da azaltmaları gerekiyot bence. Bu sistemleri suistimal edenler bitene kadar bence kısıtlama getirilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık konsollar arası savaşta fanı olduğu konsolun galip gelmeyeceğine kanaat edenlerin ümidini ikinci elin iptal edilmesine bağlaması çok acı bir durum. Bakıyor yani başka türlü ümidi yok, belki bununla tutar diye ama boş işler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 30 Temmuz 2020; 14:24:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşlik niye batıyor kardeş ? Kardeşlikle özel fiyatlandırmanın alakası yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony'i çok eleştirdim bu konuda ama sıkıntı Sony, Microsoft, Steam değil her geçen alım gücümüz eriyor dolar/euro/altına bakın. Şimdi oyunların fiyatlarını da 70 dolar/euro yapacaklar yapmayın kardeşim ikinci eli ve kardeşliği kısıtlayın tamamdır bu sistemi suistimal edenleri engelleyin zaten daha fazla gelir gelecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 30 Temmuz 2020; 15:20:33 >
  • Ya bir de oyuncu dostu sistemleri savunuyorlar, abicim bunların ya matematiği yok ya da art niyetli insanlar. Bir insan fanı olduğu bir konsol için bu kadar küçülmemeli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Steam aile paylaşımına baktım 10 aygıta kadar diyor. Bu da çok fazla bunu da azaltmaları gerekiyot bence. Bu sistemleri suistimal edenler bitene kadar bence kısıtlama getirilmeli.


    Paylaşılan hesap sayısı 5 olduğu sürece aygıt sayısının 10 olmasının önemli olduğunu düşünmüyorum. Yanlış değilsem aynı anda, aynı hesaptan iki kişi oyun oynayamıyor. Farklı hesaplar için de bir kişi oyun oynarken diğeri oynayamıyor diye hatırlıyorum.

    Öte yandan sanal kart ile bu durumun aşılıp aşılamayacağını merak ettim. Zamanında Türkiye'den Paypal ile ödeme yapmak için yurtdışındaki sanal kart servislerini kullanan vardı. Pratik değil ama uğraşınca iş görüyordu.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Horizon ne guzel 70 kusur mu neydi, olmasi gereken fiyat oydu simdi 250 civari. Simdilik Denuvo var mi bilinmiyor ama denuvo yoksa ben korsanlicam tbh. Uzun zamandir korsana dokunmamistim ama pc de oynamayi cok istiyorum 250tl veremem cok ucuk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci elin iptal edilmesi ve kardeşlik olayının iptal edilmesi 2013 MS E3 sunumunun ana konusuydu. MS sizin şimdi dediklerinizi o zaman yapmaya çalıştı. İkinci el yasak dedi, Kardeşliğe izin vermiyoruz dedi. Ne oldu gördünüz değil mi ? Nasıl bir tepki geldi ve o tepkiyi arkasına alan Sony PS4 ü nasıl sattı.. Hala o kafayla mı gitmeye mi çalışıyorsunuz ?! O iş sizin dediğiniz gibi olmaz. Cory Barlog'un da dediği gibi 70 Dolar ama DLC olmayan yada Mikro ödeme barındırmayan oyunlar olur. Özellikle ikinci eli yasaklamaya kalkarsanız o tepkiye de hazır olmanız lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetalpertr -- 30 Temmuz 2020; 16:0:26 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Kardeslik ve ikinci el neden batiyor size insanlar ucuza oyun almis oluyorlar , ps bunlara mudehale etse ucuza oyun alcagini saniyormusun cidden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru bir karar olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.