Şimdi Ara

Statik IP Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Statik IP Problemi

    Arkadaşlar 5 gün önce Vodafone.net'te başvurduğum statik ip adresimi nihayet bugün tanımladılar lakin bu işlemden sonra internet koptu. Modemde statik ip adresim gözüküyor ama dışarıdan ping atamıyorum bu adrese. Alt ağ maskesi ağ ayarlarında 255.255.255.0 olmasına rağmen 255.255.255.255 olarak gözüküyor sabit ip nin altında. Buna benzer çok fazla sorun var ama nasıl bir çözüm bulabildiklerine ulaşamadım. Bir fikri olan var mı acaba?








  • Selamlar,


    Kullandığınız modem/router üzerinde firewall aktif ise ping e kapalı olabilir bunu modem/firewall üzerinden ilgili ayarları kontrol etmeniz gerekir. whatismyip.com vb sitelerden ip adresinizi kontrol edin tanımlanan ip adresi ise sorun yoktur tanımlanan ip adresi değil ise ve/veya internet bağlantısı yapamıyorsanız servis sağlayıcınıza kayıt açtırın.


    Subnet mask adresinde 255.255.255.255 yazıyor olması normal bir durum sizin 1 adet kullanılabilir ip adresiniz var 255.255.255.0 yazması demek bütün subnetin size tanımlandığını ve 254 adet kullanılabilir ip adresinizin olduğunu gösterir.

  • cumhuraltan kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler yardımınız için. Subnet te sıkıntı yok o zaman dediğiniz gibi ama defalarca reset atmama rağmen internet çıkışı vermiyor hiç bir şekilde. Modemin ışıkları düzgün yanıyor.

  • hepsinin 255 olması normal ipniz sabitlendiyse dışarıdan ping atmanız için dışarıdan erişime açık olmalıdır modem içerisinden dışarından müdahaleye izin vermen gerekir ama bunu yaparsan güvenlik açığı ortaya çıkar

  • lord276 kullanıcısına yanıt

    O ayar açık zaten ama dediğim gibi internet çıkışı yok zaten şu an. Arıza kaydı bıraktık bakalım nolacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.