Şimdi Ara

Statik elektrikle pamuk tozu depolama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yakın bir arkadaşım pamuklu kumaş kesimi yapıyor ve bu kesim esnasında kesim alanı pamuk tozları ile doluyor içerde tozdan hapşırma öksürme sorunu var. Şimdi makinalar kesme esnasında bu tozcuklarda elektriklenme oluyor. Bir mıknatıs gibi bu tozları nasıl çekebiliriz. Ben fan la filitre sistemi önerdim havayı çekmesi için alan 500 m2 olunca baya masraflı oluyor .
    daha teknik bişey olsun diye düşüğndük.
    Statik elektrikli bu tozları nasıl toplarız ?
    görüş ve önerilerinizi bekliyorum .
    Şimdiden teşekkür ediyorum



  • Elektriklenme olsa o toz zerreleri zaten bir yere yapışır havada fazla gezmezler.Kesimin olduğu noktalara uzanan borular (aspiratörlere ek yapmada kullanılan, uzayabilen aluminyum borular güzel olur) ve uçlarındaki fan yardımı ile ile filtreleme yapılabilir.
    Bütün ortamı temizlemeye çalışmaktan daha kolay olur.Toz ortama yayılamadan tutulmuş olur.
    Hatta kesim yapan başlığa monte edilebilecek ince (3-5 cm çapında) esnek borularla yapılırsa dahada güzel bir netice elde edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 30 Kasım 2008; 12:20:30 >
  • teşekkürler arkadaşlar statik elektrik ile ilgili siteden bilgi almaya devam ediyorum gelişmeler hakkında daha sonra ayrıntılı açıklama yaparım .
    Bu fikirdeki ama. pc monüterinde oluşan elektrik bu pamuk tozlarını çekiyor buna benzer bişey yapmaya çalışıyorum mesala evdeki tozlar tv daha çok yapışıyor
    makinalara yerleştirmeyi düşüğndüğüm vakum sistemlerindeki kaçaklardan ve kumaşın hareketinden kaynaklanan tozlar atölye içersindeki hareketli çalışma ile havalarda gezmekde bunları bu şekilde yakalamaya çalışacam.
    konuyu okuyan arkadaşlar hala fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
  • iyi bir havalandırma yapılmalı. basit bir kanal sitemi ve aspiratörler kullanılacak demek ne kadar BASİT olsada maliyeti yüksek olacaktır. ama çalışan arkadaşınız koruyucu ekipmanlar kullansa daha ucuz ve etkili olur kanatindeyim. zira piyasada 50-100 dolar arasında kaliteli hepa-karbon maskeler var. bence daha etkili ve ucuz olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.