Şimdi Ara

Starfield için yapılan yeni kullanıcı yorumları çoğunlukla olumsuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Starfield için yapılan yeni kullanıcı yorumları çoğunlukla olumsuz
    2023’ün en çok beklenen oyunlarından birisi olan Bethesda’nın uzay temalı RPG’si Starfield, mevcut haliyle hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Starfield'ın yeni kullanıcı incelemeleri Steam'de çoğunlukla olumsuza düştü ve bunların çoğu 100 saatten fazla oynamış oyunculardan geliyor.



    Starfield için son yorumlar olumsuz



    Starfield için yapılan yeni kullanıcı yorumları çoğunlukla olumsuz
    Kendisinden önceki çevrimiçi oyun gibi, Bethesda'nın son uzay tabanlı oyunu Starfield da oyun dünyasını ikiye bölmüş durumda. Starfield, Steam'de karışık bir kullanıcı incelemesi puanına sahip, ancak oyun son incelemeler kategorisinde çoğunlukla olumsuza düşmüş durumda. Son incelemelerin büyük bir kısmının oyunu uzun süre oynayan kişilerden geldiğini de belirtmek gerek: Toplam 86.000'den fazla yorumcunun 14.000'den fazlası Starfield'ı 100 saatten fazla oynamış durumda.



    Starfield için yapılan yeni kullanıcı yorumları çoğunlukla olumsuz
    Steam'in ölçümlerine göre, 28 Kasım - 27 Aralık tarihleri arasında 7.280 yeni Starfield incelemesi yapıldı. Bu sayının %67'si veya 4.889'u olumsuzdu ve başkalarının Starfield'ı satın alıp oynamasını tavsiye etmiyordu. Olumsuz yorumlar incelendiğinde oyuncuların, Starfield'ın sıkıcı, yavan veya genel olarak tamamlanmamış özelliklere sahip olduğunu söylediği görülüyor.



    Ayrıca Bkz.Epic Games Store'un 7. gizemli oyunu erişime açıldı



    Oyunu 367,8 saat oynamış bir yorumcu yaptığı bir incelemede "Ne kadar uzun süre oynarsam o kadar az keyif alıyorum" ifadelerini kullanıyor. Oyunu 445 saat kadar oynayan bir başka kullanıcı ise "Starfield, iyi bir Bethesda açık dünya macera RPG'sinin kötü bir örneği, ama aynı zamanda Bethesda'nın son birkaç yıldaki tasarım felsefesinde yanlış olan her şeyin iyi bir örneği" yorumunda bulunuyor.



    Öte yandan birkaç gün önce Bethesda, Starfield için büyük bir güncellemenin 2024’te geleceğini duyurdu. Yıl boyunca da güncellemeler gelecek ve bunlar 6 haftada bir yayınlanacak. İlk güncelleme Şubat ayında çıkacak. Bu güncellemeler ana hatlarıyla şunlara odaklanacak: şehir haritaları, seyahat yöntemleri, oynanış seçenekleri, resmi mod desteği, kişiselleştirme yöntemleri ve ilk genişleme paketi Shattered Space.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/95173/starfields-new-user-reviews-fall-to-mostly-negative-on-steam/index.html







  • Tamamen trol amaçlı. 400 saat oynayıp olumsuz yorum yapmak toxiclikten başka bir şey değil. Kimse kötü olan bir şeye 400 saat ayırmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    oyun kötü olsa 400 saat oynamazsın ama senelerce oynanabilecek bir oyun vaadiyle çıkıp 400 saatte sıkıcı olması biryerden sonra oyuncuları sıkması da mümkün öyle değilmi.

  • Kusura bakmayın da sizi 400. saatte durduran neydi diye sorarlar adama. 100 saatte sıkıl 200de sıkıl, 445 saat oynayıp da bir oyuna sıkıcı demek bana göre komiktir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modlarla 27 saat dayanabildim. 400 küsür saat oynayıp kötü demekte iyiymiş.

  • 300 400 saat oynayıpta oyuna kötü demek...oynama o zaman kafana silahmı dayıyorlar.

  • Sony trolleri bulaştıysa Bethesda'ya demek :D

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    Değil!


    400 saat oynamış birisi zaten o oyunun içinden geçmiştir. 400 saat boyunca sıkılmadan oynayıp , 400 saatten sonra sıkıldıysa artık yapacak bir şeyi kalmamış , aynı şeyleri yapmaya başlamış bir oyuncu demektir o.


    Kaldı ki her oyun için bu tarz bir "yükselme" durumuna geliyoruz ve hüsrana uğrayınca oyunları yerle bir ediyoruz. Standart bir FPS için 10 saat üzeri iyi , RPG için 30 saat üzeri iyi , hadi diyelim Multiplayer (COD , BF , Division , Destiny) gibi oyunlarda 200 belki 300 üzeri iyi diyebiliniyorken. RPG türünde bir oyunun 400 saat oynatması bile başlı başına "Efsane" sayılabilir.


    Ammmmaaaa oyunun sıkıcılığı oynanışta , grafikte , motordan kaynaklı (yükleme ekranı , bug vs.) sorunlardan kaynaklanır ve "sıkıcı hale" geldi diyorsak o zaman haklısınız. Kaldı ki böyle sorunları vs olan bir oyunu yine 400 saat oynamaz. Belli bi saatten sonra "Lanet gitsin" sana der kenara fırlatırız. Değil mi?





  • 1193 saat counter strike oynayip sonra cs'ye bok atmam gibi olmuş.


    Eylül'de çıkmış bir oyunu 300-400 küsür saat oynayabilecek işsizlikte bir adam olmak güzel olurdu. Starfield için yapılan yeni kullanıcı yorumları çoğunlukla olumsuz 

  • Valla ben 85 saatte bitirdim online olsa belki bi amaci olurdu ama bukadar evren bukadar ship building vs tek basina olunca bi amaci olmuyo

  • Ben her hafta çıkan güncel modları takip ede ede oyunu bir şekilde oynanabilir tutmaya çalıştım rahat 2-3 ay mod yükledim sonuç en fazla 35 saat oynamışım hikayede adam akıllı ilerlemedim bile zor dayandım oyuna

    Şimdi mod desteğini ve şu sözde çoook büyük olucak güncellemeleri bekliyorum umarım bir şeyler çıkar

  • Son dönemde oyuncuların modu çok değişti ve gerçekten çok "toxic" bi kitle haline geldi insanlar.


    Ha şu var, teknik sorun yaşanan, saçma sapan dolandırıcılık yapılan, veya vaat edileni vermeyen oyunlar çok gömüldü ve olumsuz yorum aldı. Ancak burada bile bir oyunun "iyi-kötü" olması arkasındaki yorumlama ile teknik sorun veya içerik yorumlamalarının artık farklı şekillerde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.


    Çünkü o noktada oyunun gerçekten iyi olup olmadığını değil, X kişisinin ekran kartı veya işlemcisinde nasıl çalışmadığının yorumunu görüyor oluyoruz.


    Örneğin Starfield'da da herkes teknik sorunlar şu bu derken bakıyorsunuz SSD istiyor oyun ve SSD'ye kurulmamış. Reddit'te bile diyorlar, SSD'ye kurdun mu diyor, hayır diyor adam. Kurduktan sonra gelmiş "aaa süper oldu çok teşekkürler" diyor.


    Oyun motoru eleştirilebilir, şu bu eleştirilebilir, ama tonla görev var, tonla seçenek var, içerik güzel. Bir sürü mod yapma imkanı var.


    Cyberpunk2077'ye de bu yapıldı, No Man's Sky'a da... Bu oyunlar Steam'de "çok olumsuz" alan diğer dandik oyunlarla bir mi peki?


    Bir de şunu anlamıyorum, oyunların konusu açılmış 50 sayfa olmuş, hala son sayfaya gelip "çöp" yazan var. Arkadaş bi gidin bi bitmediniz, istemiyorsanız beğenmediyseniz oynamayın, temcit pilavı gibi papağan gibi tekrar etmeye gerek yok ki. Oynayanlar gelsin konuyla ilgili yazışsınlar bi bırakın.





  • 60 saat oynadım çok kararsızım bazen keyif alıyorum bazen sıkılıyorum
    Steamde olumsuz verme nedeni todd howrdın bu nextgen oyunu pcnizi yükseltin demesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bethesda bu oyunda çok büyük hata yaptı bence. Bu ilkel oyun motoru ve bu kadar geniş evreni ile bol bol yükleme ekranı olması büyük problem.


    Eğer Mass Effect veya Star Citizen gibi belirli sayıda gezegende ve yıldız sisteminde kalıp, arka tarafta bu sistemlere zengin bir hikaye verseydi daha iyi olurdu. Prodecural Generation sistemini oyunun merkezine koyma No Man's Sky ve Elite Dangerous gibi bu oyunda da felakete yol açtı.

  • 35 saat kadar kendimi zorladım ama yok sarmadı bıraktım zaten

  • Leş ötesi oldgen bir oyun. Animasyonlar 2011’den kalma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce görevdeki bug ları düzeltsinler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla o kadar kendilerini hypelayıp reklam yaptılar oyun ellerinde patladı.Hem hikaye yönünde eksiği hem bu kadar büyük oyunda online olmaması kendi kafalarına sıkmaktan başka bişi değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.