Şimdi Ara

SSD'ye geçiş ve disk bölümlerindeki gariplik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce sadece HDD bulunan laptopa bir SSD alarak ve hdd'yi dvd kısmına takarak temiz kurulum yaptım. SSD'ye yeni w10 kurdum, daha sonra da eski hdd'ye format atarak kullanmaya devam ettim. Öncelikle bilgisayarı açarken benden işletim sistemi soruyor (1. fotoğraf). Birinci olan normal boot ediyor. İkinciyi seçtiğimde ise recovery'i çalıştırıyor. Disk yönetimi bölümünde (2. resim) recovery, efi ve oem bölümleri de hdd'de gözüküyor. Bu bölümleri ssd'ye taşımamın bir yolu var mı?
    SSD'ye geçiş ve disk bölümlerindeki gariplik
    SSD'ye geçiş ve disk bölümlerindeki gariplik







  • SSD'ye format attığında boot sectörünü HDD'ye kayıt etmiştir. O yüzden 2 işletim sistemi varmış gibi algılar. Öncelikle HDD'deki boot sectörünü silmen daha sonra tekrar format atman gerekiyor. Böylece boot sectöründe SDD'ye geçecek. Sorununda düzelecektir
  • kurduğum bir sistemde hem sshd hem ssd vardı, iki depolama aygıtıda sıfır olmasına rağmen sistemi ssd ye kurmak istediğimde o 540 mb lık meşhur sistem kurtarma bölümünü ısrarla sshd ye oluşturuyordu. birkaç değişik denemeden sonra değişen birşey olmdığını görünce bende vazgeçtim tabi sonradan aklıma sata1 de sshd sata2 de ssd nin olduğunu o yüzden böyle birşey olup olamayacağı geldi ama çokta kurcalamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.