Şimdi Ara

SSD tükeniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3 hafta kadar önce oyun oynarken (bdo) oyun bir anda donmaya başladı arkada twitch yayını açıktı ve ses patlaması oldu önce hoparlör patladı sandım hoparlörü çıkardım bilgisayarın fişini çektim sonra geri açtım tekrar oyuna girdim bu sefer kulaklık kullanarak yine aynı şekilde bu defa oyun dışında hiç bir şey açık değilken aynı ses patlamasını yaşadım ve oyun dondu hiç bir şekilde hiç bir şey açılmıyordu bilgisayar çöktü sonra yine aynı şekilde bilgisayarın fişini çektim ardından açtım ve asus bios ekranı açıldı o ekrandan windowsun yüklü olduğu ssd ye girmeye çalıştım ancak girilemiyordu hata veriyordu bios ekranından çıkmama izin vermiyordu sonra götürüp format attırdım bilgisayara. Yine aynı şekilde ssd e yüklendi windows, bu arada ssd 120 gb sandisk ve aynı şekilde oyunuda (black desert online 36 gb gibi bir boyutu var sanırım) ssd içine yükledim ve oyun yüklendikten sonra yine daha 24 saat geçmeden aynı ses patlamaları oldu ve oyun içindeyken bilgisayar çöktü yine fişi çektim geri taktım ve aynı bios ekranı ve yine windows açılmıyor. Sonra bir format daha attırdım bu arada format atan kişi windowsun bozulduğunu söylüyordu ssd nin bir sıkıntısı yok gibi görünüyor diyordu ve yine ssd e yüklettim windowsu ancak bu defa oyunu hdd e yüklettim ki benim hdd bilgisayarın içinde bulunan en eski parçadır bilgisayarın orjinal kalan tek parçası yaklaşık 6 yıllık 500gb markasını bile bilmiyorum. Bu sefer oyun yüklemeden önce masaüstünü ayarlarken eset antivirüs programını (windowsun içinde zaten bulunan) güncellerken yine birden bilgisayar kilitlendi çöktü yine aynı şey derken fişi çektim geri takıp çalıştırdım bu defa bilgisayar geri geldi bios ekranına düşmeden. Sonra oyunu hdd e yükledim ve 20 gün e yakındır sorun yaşamadan oynayabiliyordum. Bu sabah yine aynı şeyi yaşadım oyun içinde ve arkada youtube açık ses patlaması oldu ve bilgisayar çöktü fişi çektim ardından geri takıp çalıştırdım bilgisayarı neyse ki yine bios ekranına gelmeden açıldı ancak şuan korkuyorum yine gidebilir diye. Ben fazla bilgi sahibi değilim ancak SSD nin ömrünün tükendiğini düşünüyorum tahminlerim bu yönde. Bu arada ssd yaklaşık 1 yıllık, ilk aldığımda pubg yüklemiştim sadece windows ve pubg vardı sonra pubg i sildim son 5 aydır bdo yüklü oynuyordum bu sorunlar 3 hafta önce başladı.

    Bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı ? Ben şuan sadece ssd den şüpheleniyorum başka açıklaması yok gibi geliyor. Eğer düşündüğüm gibiyse yakın zamanda ssd tamamen patlayacak bu yüzden acil olarak işimi görecek bir hdd arıyorum bilgisayardaki çok eski onun yerine kullanabileceğim bir hdd önerebilir misiniz. Daha sonra samsung ssd almayı düşünüyorum ama beni idare edecek bir hdd lazım.







  • Arkadaşlar bana 500 gb güzel ve uygun fiyatlı bir hdd önerebilirseniz sevinirim. Bir kaç ay sonra 240 gb samsung ssd almayı düşünüyorum fakat şuan hem hdd hem ssd sakat durumda idareten birşeyler almam lazım
  • Dün şu ssd'yi aldım bakalım. 3 yıl kullanım garantisi veriyorlar. Fiyatı da uygun geldi.
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B076DWV18J/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemXx -- 4 Ocak 2019; 12:14:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.