Şimdi Ara

SSD Hakkında Sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba iyi günler . bu ssd yi araştırmaya başladım bu gün de . Bende bilgisayarımı hızlandırmak istiyorum daha iyi verim almak istiyorum . En iyi verim almak için almak gereken şey bu ssd midir acaba . Bu SSD peki nasıl bağlanıyor Bilgisayar usb yerinemi takılıyor acaba .



  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaangumus

    Arkadaşlar merhaba iyi günler . bu ssd yi araştırmaya başladım bu gün de . Bende bilgisayarımı hızlandırmak istiyorum daha iyi verim almak istiyorum . En iyi verim almak için almak gereken şey bu ssd midir acaba . Bu SSD peki nasıl bağlanıyor Bilgisayar usb yerinemi takılıyor acaba .

    Bu dediğiniz SSD hakkında bilgi vermemişsiniz ? Müneccim henüz uyanmadı.

    SSD için kendinizde çok fazla beklenti oluşturmayın. SSD takınca sistem kanatlanıp uçacak değil.
    Bu araba almak gibidir. Tabii ki Ferrari olanı megane'den çok daha hızlıdır. Mı acaba ?
    Kullanımınıza bağlı. Ferrariyi de Megane gibi kullanırsanız pek de fark olmaz. Ancak gerçekten üstün yanlarını kullanır ve zorlarsanız gerçekten fark yapar. SSD de böyle. SSD alıp da bunun hızını ve özellikle de düşük gecikme-erişim süresini kullanan-faydalanan iş yapmayacaksanız boşuna almış olursunuz.

    HDD yerine SSD taksanız ne olur. Ortalama günlük kullanıcı-oyuncu vb için neredeyse hiç. Windows 50 saniye yerine 20 saniyede açılır, oyun-program vb 30 saniyede yükleneceğine 10 saniyede yüklenir. Böylece siz de beklemekten ölmezsiniz. Yüklendikten sonra oyun esnasında veya günlük kullanım esnasında bunun dışında etkisi yok denecek kadar azdır. Yani SSD takınca oyun 30 yerine 50 FPS filan vermez, hatta hiç farketmez.

    Ancak yoğun veri kullanan ve üreten uygulamalar (photoshop-video encode-render-CAD vb) yapıyorsanız yüksek okuma-yazma hızı gerçekten fark yaratır ve aldığınıza değer. Veya çok sayıda anlık erişim gerektiren DB, indexleme, coding vb işlerde de farkını gösterir. Böyle güç gerektiren bir iş yapmıyorsanız bana göre vereceğiniz paraya pek de değmez.

    Ayrıca 550 MB okuma hızı vb sizi yanıltmasın. Bu hıza ancak çok nadir durumlarda ulaşılır. Ancak SSD->SSD arasında büyük dosyaları kopyalarken görebilirsiniz. Normal kullanımda 4K-64K rastgele okuma hızları çok daha önemlidir ki SSD modelleri arasında çok fazla fark yoktur. Günlük-oyun kullanımında yazma hızının da pek önemi yoktur. Yukarda yazdığım ağır işleri yapmıyorsanız 120-128 Gb den başlayan en ucuz SSD bile işinizi fazlasıyla görür. Fazla para vermeyin Pro/Yarı Pro veya ciddi iş yapmıyorsanız.

    SSD diskler aynen HDD diskler gibi sata slotlarına bağlnarak kullanılır. Sata III olması SSD için daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 30 Eylül 2013; 17:25:03 >




  • çok güzel açıklamışsınız...

    kısaca ve basitçe bir iki noktaya tekrar parmak basayım ben de...

    1. oyun performansına (tabiri caizse FPS'ye) etkisi kocaman bir "sıfır (0)" eğer amacınız oyun performansını arttırmaksa hiç yanına bile yaklaşmayın.

    2. yukarda da açıklandığı üzere, bilgisayarın açılması/kapanması, dosyaların kopyalanması/taşınması, programların başlatılması vs... yaklaşık olarak 3-4 kat hızlanacaktır, ancak programların başlatılmasından sonra programın çalışması esnasında genellikle performansa bir etkisi yoktur, örnek vermek gerekirse, Internet Explorer'i açarken 4-5 saniye bekliyorsanız, bu bekleme süresi 1-2 saniyeye inecektir (tabi ki sisteminizin diğer özellikleri de önemli) ancak internetten sayfaları yükleme hızınız değişmeyecektir...

    kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 30 Eylül 2013; 17:29:10 >
  • ssd yeni model pcler için vazgeçilmez nimettir, candır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.