Şimdi Ara

[SS] Hepsiburada Rezilliği! (Elmacık Bilgisayar) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
9.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
118 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsiburada bedava urun verse almam. Yillar once sorun yasamistim artik asla bulasmam kendilerine. Eski kalitelerinden cok uzaktalar. Gecmis olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ROUGE44 R kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam.

    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

    Ben profesyonel mesleğim dışında, firmalara serverlarında yardım ediyorum, ev kullanıcılarına NAS kurulum servisleri veriyorum, fotoğraf, video ve dökümantasyonların ayrıştırılması ve etiketlenmesi için otonom sistemler kuruyorum. Veri kurtarma operasyonları yapıyorum.

    Dolayısıyla hayatımın bir çok döneminde harddisklerle haşırneşir oluyorum.

    Benim sorunum bahsi geçen harddiskin sesli çalışması değildi.
    Siz de beni bu noktada onaylarsınız ki harddiskte kafa sesi ve sürtünme sesi duyulursa bir sorun olduğundan şüphelenilir.

    Benim hatam bu cihazı kargo yoluyla temin etmek oldu.
    Ama kullanım amacım ve diğer unsurlar da göz önüne alındığında en akıllıca olan, bir HDD almak ve bu HDD'yi evden çıkmadan edinebilmekti.

    Dolayısıyla "Tüketicinin Cahili" söyleminize katılmıyorum.

    Saygılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen sene benzer rezilliği Hepsiburada teknorya ile yaşadım, aldığım laptop bozuktu hiç açılmadı. 3 kere kargo gönderdim hepsini almadan firma geri gönderdi, 1 ay bütün sosyal medyaya yazdım tüketici hakem heyetine başvurdum. 1 ay sonra HB genel merkezi arayıp parayı iade etti. Gidip Vatan’dan test ederek başka bir laptop aldım, bir daha asla almam internet üzerinden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark dragon -- 16 Mayıs 2020; 18:39:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    İnternet çağında internetten alışveriş yapmaktan soğutuyorlar insanı.
    Aslında kendi bacaklarına sıkmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

    Sorununuzun çözüldüğüne çok sevindim.
    Selamlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDD alırken alışveriş ettiğiniz platformu cidden iyi seçmeniz gerekiyor. Hem piyasa da refurbished hdd çok hem de kanunları hiçe sayan firmalar var maalesef. Keşke HDD olayı artık yok olup gitse de depolama ürünleri olarakta SSD kullanabilsek.
  • Elmacık la alakası yok, aynısını bana vatan bilgisayar yaptı. Ürünü aldın açtın geçmiş olsun. Artık bundan sonra servis raporuyla iade alıyorlar. Bu tür şikayetler dolu. Tüketicinin korunması lafta bizde, daha dün kredi kart aidatıı iade talebim hakem heyetinde red yedi. 5 ay bekledim üstelik.Sizinin gibi bende tam 1 aydır vatan bilgisayarla uğraşıyorum. En son ürünü servis aldı rapor gönderdi, bende vatana gönderdim bakalım ne olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ErdemKemal kullanıcısına yanıt
    Aldın açtın ile alakası yok olayın, tüketiciler müneccim değil kargonun içinde ne çıkacağını ne durumda olacağını bilemez. Kargocu da ürünü teslim almadığın sürece açtırmıyor, trslim aldığın için de benim problem değil diyerek gidiyor. Kart aidatında bir sürü değişken olmasına karşın, burada ürün ambalajsız gelmiş. Bu satıcının ayıbıdır ve hizmetin yeniden görülmesi ile sonuçlanır. Sizin de ürününüz ambalajsız geldiyse, ayıplı mal ise ve buna dair kanıtınız var ise thh lehinize karar verecektir. Ayrıca ürün nihai tüketiciye ulaşana kadar, kargoda hasarlansa bile sorumluluk satıcınındır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 16 Mayıs 2020; 19:44:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HDD'yi eğer bilgisayara tekrar takmayı düşünürseniz Defraggler programı ile HDD'nın sağlık durumunu kontrol edin derim. Dediğim program ile HDD'nin ne kadar süre kullanıldığını da kontrol edebilirsiniz belki de size kullanılmış ürün yollamış olabilirler.
  • Sizin hatanız tabi ki yok ama sadece bu firma için değil , hdd almamak lazım internet üzerinden. Çünkü hdd lerin genel anlamda paketlemeleri yok ve çoğu satıcı firmada paketleme konusunda özensiz davranıyor. Kargo taşıyıcı firmaların bu konudaki özenini zaten tartışmaya gerek yok. Umarım gerekli kurumlara başvurarak paranızı geri alabilirsiniz.
  • Zihniyetiniz çok ilkel geldi, size göre bu forumda zaman geçirmekte lüks, gidip tarla filan çapalayın, tarıma katkı yapın, ne işiniz var bu kıtlık, pandemi zamanı burada...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde 9 yıllık lüks tüketim malım olan laptop bozulunca yine dayanamayıp lüks tüketim malı olan başka bir laptop almam gerekti. Ama her yer kapalı olduğundan lüks avm lerdeki mağazalara gidemedim ve lüksüm çok acildi mecburen hepsiburada dan almak zorunda kaldım. Ama gelene kadar hep bu tür şikayetleri okuyunca lüks malıma bir zarar gelmiş mi veya bana teslim edilecek mi diye hep düşünüyordum.

    En sonunda kargo geldi dur Bi gözünün önünde açayım bekle dedim kargocu biz ürünü teslim ederiz gerisi bizi ilgilendirmez deyip kaçmak istedi bende hızlıca ya kargo sırasında bişey olduysa tutanak istemiyecekler mi deyince geri dönüp önünda lüks tüketim malının kutusunu açtım sonrada sorun olamadığını görünce kargocuyu gönderdim.

    Ama yine soru işaretleri vardı çünkü elin adamının en fazla 500 dolar vereceği mala 5200 TL vermişim ve Windows kurup bozuk mu tuşlar çalışıyor mu diye hızlıca kontrol ettim ve sorunsuz bir ürün ama lüks bir ürün almış oldum şimdilik.

    Bu tür lüks malları internetten bence alınmamalı zorda kalınmadıkça.evet mağazalar biraz pahallı ama bozuk olunca gidecek yer belli oluyor. Netten alışverişte bu olmadığından ve herkesin eli birinin cebinde olduğundan netten alışveriş suistimale çok açık. Bu konuda hiçbir firmaya güvenmem. Herkese tavsiyem netten kıyafet alın olmazsa mağazalarından rahatça değişiyor. Ama bu lüks tüketimler böyle olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dedikleriniz doğru açmadan nasl anlayacağız çalışıp çalışmadığını, bozuk mu değil mi. Saçma ve komik. Ama firmalara göre açtın mı iş bitiyor. Sonrası servise gönderme ve Doa (Üretim Hatası) raporu bekleme süreci. O rapor sonrasında kabul ediyorlar geri. Birazda insiyatif, tüketiciyi mağdur etmek istemeyen firmalar vardır belki (amazon com) gibi. Ama türkiyede ben henüz rastlamadım.
    Thh ye gelince vatan bilgisayarla geçmişte bir olay yaşadım, mahkemeyi kazandım , adamlar tanımadı kararı. Resmen gurur yaptı benimle ilgilenen genel müdürlükteki kişi. :) Avukatla birlikte icraya verdim vatanı sonrasında ücreti verdiler. Pişkin bir firma.
    Valla kimseyi şu iade sürecine düşürmesin Allah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elmacık dan n11 üzerinden ryzen 5 3600 almıştım paketlemesi cok kötüydü neyseki kargoda zarar gelmemişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hb yasal süreçlerde çok skıntı lı. Thh kararı ile değişim alan leptop hala karar beklemekte değişim kabul etmemekte.


    para iadesi veriyorlar değişimi vermiyorlar.

    dolar kur yükselmesi ile alacağını geri iade parası ile birdaha leptop alınmıyor. ama tüketici o leptop ile 1 yıl servis geşmiş.

    ürün arızalı thh de karar vermiş değişim için .

    değişim yapmıyor.


    hb altın çağını yitiriyor tüketiciyi korumuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu okumadım ama hepsiburadayı duyunca midem bulandı..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu ile alakalı değil tam olarak ama bu aralar aceleniz yoksa interntten su bile sipariş etmeyin. Ben canım çekti baklava siparişi verdim (daha önce en ufak sıkıntı yaşamamıştım) sipariş 6 günde geldi. Eve gelemsini beklemeden şube yakın diye oradan alayım dedim gördüklerime inanamadım. Şube ağzına kadar kargo dolu yerlerde laptoplar,telefonlar ,üzerinde kocaman dikkat hassas etiketi olan kutu bile yerlerdeydi. Siparişinizin sağlam gelme ihtimali çok düşük. Aldığım baklava paramparça olmuş şerbetleri akmış dışına. Adam solsun önceden beni bildiği için para iadesini yaptı sorun yaşamadım. Siz siz olun çok acil değilse sipariş vermeyin.
  • Hepimiz numarayi arayip dava edileceği konusunda tehdit edelimmi ne dersiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende bunlardan aynı hdd'den almıştım geçen ay n11 üzerinden, şanslıyım ki benimki sağlam çıktı. Geçmiş olsun kardeşim umarım sıkıntını giderirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle sıradan yerel bilgisayrcılardan nasıl bir güvenle alışveriş yapıyorsunuz anlamadım...Adamlar binbir takla atıyor açık olan bir ürüne nasıl güveneceksin bu devirde ?Adam zaten açık göndermiş belli ne oldugu hani kutusu ??
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.