Şimdi Ara

SquirrelMail kurulum kullanım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam mandrake linux makineme programı kurdum postfix imap gibi gerekli yazılımlarıda yükledim .. fakat admin menüsüne falan ulaşamıyorum yeni email kaydı nasıl ekleyeceğim?. + 143 port a ulaşılamıyor diyor sanıyorum imap in konfigurasyonunuda yapmam gerekicek daha bu programı kullanan birisi varsa buraya kısa bir açıklama yazarsa yapmam gerekenler hakkında çok sevineceğim?. tşk



  • kastın eğer

    http://www.hostinghizmeti.com/email/

    burdaki gibi birşeyse sana scripti yollim ..

    Saygılar ..
  • ya ben onu hosta kurarken baya kasmıştım.

    ama sen server için mail system kurulumunu doğru yapmamışsın sanırım. benim bildiğim imaple mail ekleyebiliyosun.

    squarrel mail, sadece mail alıp yollamak için. account açıp kapama yapamıyo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TRGKapTan

    kastın eğer

    http://www.hostinghizmeti.com/email/

    burdaki gibi birşeyse sana scripti yollim ..

    Saygılar ..



    Ordaki gibi olsada scriptle bu işi yapabilirmisin?
  • ilgin için saol Mydonose .

    Şimdi benim kurduğumda yeni acount oluşturma yok. Acount u müşteri cpanelinden açıyor zaten. burdanda kontrol ediliyor sadece. incelemek istersen sana bi hesap açarım incelemen için. TR desteğide var.

    CobLo işin görürse yollim. kurulumu çok basit . bir dosyayı edit edip 1-2 satır değiştireceksin. birde data klasörünün chmod unu 777 yapacaksın..

    İstersen yollim sana ..

    Görüşmek Üzere ..
  • beyler sorun şu ki sisteme SquirrelMail kurdum cyrus imap de kurdum SquirrelMail bu program cyrus imap kullanıcılarını tanıyor.. mail diye bir grup açıyor sistemde daha sonra buraya eklediğim kullanıcılar user pass mantıken SquirrelMail tarafındanda tanınmalı yani açıklamalarından okuduğum kadarıyla böyle anlıyorum.. ama yinede kullanıcı adı ve şifre geçersiz diyor login olduğumda .. bir fikri olan vardır umarım.. TRGKapTan aynı programı kurmuşuz ben postfix cyrus imap le kurdum sen nasıl kullanıyorsun user ekleme silme mantığını anlatırsan sevinirm .. saygılar
  • bizim serverde her müşteriye host açıldığında bir cpanel verilir. bende kendi hostumda sitem için cpanelim var. Cpanel den açtığım tüm emailler otomatik ekleniyor. Pek aklını karıştırmak istemem ama, tek kendi açtıklarım değil. serverde bulunan tüm cpanellerde açılan emailler otomatik oara eklenir. ismin@siteadin.com username ilede giriş yaparsın. Dünde türkçeleştirdim bir çok bölümünü. Nu olayı yapmam pek kolay olmadı. Şimdi sana en baştan anlatmam zor. pek not tutmadan yaptım çünkü. ama eğer istersen düzenlenmiş hazır halini sana zipleyip verim. sadece config klasöründeki config.php yi açıp ilgili yere hostinghizmeti.com yerine kendi domainini yaz. birde yükledikten sonra data klasörünün chmod u 777 olacak.

    İstersen haber ver yollim. Yada istersen sana bir email açim mail in içine gir incele.

    Bana msn den ulaşabilirsin.

    görüşmek üzere ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhakanki -- 8/7/2004 5:27:12 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mydonose

    ya ben onu hosta kurarken baya kasmıştım.

    ama sen server için mail system kurulumunu doğru yapmamışsın sanırım. benim bildiğim imaple mail ekleyebiliyosun.

    squarrel mail, sadece mail alıp yollamak için. account açıp kapama yapamıyo

    söylediğin gibi cyrus imap e kullanıcı ekleyemiyorum.. sorunda burdan kaynaklanıyor imap sunucuya ayar çekmem gerekiyor sanırım işin içinden çıkamadım .. normalde mail die bir grup yaratılıp oraya eklediğim kullanıcıların login olmaları gerekiyor.. mail sistemine fakat kullanıcı adı parola yanlış mesajını alıyorum mail programından bu konuda bilgisi olan birisi varsa ve paylaşırsa çok sevineceğim .. saygılar
  • phpmyadminde squirremail diye veritabanı açıp kurulum sayfasında verilen tabloları manuel olarak girin

  • Sonraki Önceki İçindekiler

    3. SquirrelMail'i Yükleme

    3.1 Hızlı ve Kirli kurulum

    SquirrelMail'i kullanmak için aşağıdaki adımları izlemelisiniz.

    Gerekli tüm yazılımları indirin

    SquirrelMail paketini SquirrelMail sitesinde bulabilirsiniz . PHP, PHP sitesinde bulunabilir .

    Web sunucusunu ve PHP'yi kurun (sürüm 4.1.0 veya üzeri)

    SquirrelMail, PHP destekli bir web sunucusuna ihtiyaç duyar. PHP'nin hangi web sunucuları ile çalıştığı ve kurulum prosedürleri hakkında bilgi için lütfen PHP kurulum kılavuzuna bakın .

    Bazı Linux ve Unix dağıtımlarının yerleşik PHP desteği ile önceden derlenmiş bir web sunucusu sağladığını unutmayın.

    Aşağıdaki PHP ayarlarını öneririz:

    • register_globalskapalı - Bu, etkinleştirildiğinde tehlikeli bir ayardır ve genellikle en son PHP uygulamaları için gerekli değildir. PHP'de uzun süredir iyi bilinen bir zayıflık olduğundan (ve PHP 6'dan kaldırılmıştır) yalnızca bu ayar açıkken yararlanılabilen sorunlar için artık güvenlik önerileri yayınlamıyoruz. Uygulamalarınızın geri kalanı için varsayılanı kapalı tutarken, yalnızca onu gerektirebilecek tek bir eski uygulama için kolayca etkinleştirebileceğinizi unutmayın.
    • magic_quotes_{runtime, gpc, sybase}kapalı - SquirrelMail, bunlardan herhangi biri açıkken çalışabilir, ancak postanızda başıboş ters eğik çizgiler veya diğer garip davranışlarla karşılaşırsanız, bunları kapatmanız önerilebilir.
    • file_uploadson - Kullanıcılarınız e-postalarına dosya eklemek istiyorsa bu gereklidir.
    • safe_modeaçık veya kapalı - SquirrelMail'in durumunda güvenli modu açmak, kapatmaktan çok daha güvenli değildir. Etkinleştirildiğinde, bazı işlevlerde uyumsuzluklar ortaya çıkabilir ( güvenli mod notlarımıza bakın ).

    IMAP sunucusunu kurun

    Kullanabileceğiniz IMAP sunucusu, e-posta sisteminizdeki diğer bileşenlerin ne olduğuna ve bunların nasıl yüklenip yapılandırıldığına bağlıdır. IMAP sunucusunun, mesajların sisteminizde nasıl depolandığını anlaması ve bununla uyumlu olması gerekir.

    Unix veya Linux'u standart bir sendmail MTA sunucusuyla kullanıyorsanız , muhtemelen içinde depolanan postalarla çalışan /var/spool/mail/UW IMAP, Dovecot vb. gibi bir IMAP sunucusu kurmanız gerekir.

    E-posta sunucunuzu bir Windows platformunda çalıştırıyorsanız, e-posta sunucunuzla birlikte gelen bir IMAP hizmetini etkinleştirmeniz gerekebilir.

    E-posta sunucunuz IMAP'yi desteklemiyorsa, başka bir e-posta sunucusu ürünü bulmanız gerekebilir.

    SquirrelMail paketini açın

    SquirrelMail paketini web'den erişilebilen bir konumda paketinden çıkarın.

    Veri ve ek dizinlerini hazırlayın

    Web sunucusunun erişemeyeceği bir veri dizini ve ek dizini seçin (örneğin, bir Unix veya Linux ortamında, /var alt dizini bunlar için iyi bir yerdir).

    Veri dizini, SquirrelMail kullanıcı tercihlerinin saklandığı yerdir - SquirrelMail'i kullanıcı tercihlerini bir veritabanında depolamak üzere yapılandırmış olsanız bile, bazı eklentilerin yine de bu dizini kullanması gerekebilir. Ek dizini, esas olarak e-posta eki haline gelecek dosya yüklemelerinin geçici olarak depolanması için kullanılır.

    Bu dizinlerin her ikisi de web sunucusu tarafından yazılabilir (okunamaz) olmalı ve başka hiç kimse (siz hariç) tarafından yazılmalıdır (okunamaz). Bir Unix veya Linux ortamında bu, mümkünse kök kullanıcıya ait olmaları gerektiği anlamına gelir (aksi halde hangi kullanıcı olarak oturum açarsanız açın), grupları web sunucusunun çalıştığı grupla aynı olmalıdır (örn. "www-data ", "apache", "nobody", "wheel", vb.) ve izinleri 0730 (rwx-wx---) olmalıdır.

    PHP'yi güvenli mod etkinken kullanıyorsanız, bu dizinlerdeki diğer olası sınırlamaları açıklayan güvenli mod notlarımıza bakın.

    Dizin erişimi konuları

    SquirrelMail kaynak kodunun yalnızca küçük bir alt kümesinin, kullanıcıların tarayıcıları tarafından doğrudan erişilebilir olması gerekir. Kaynak kodun geri kalanı SquirrelMail tarafından dahili olarak kullanılır. Tüm kaynak ağacını dışarıdan erişime açık bırakmak bir sorun veya güvenlik açığı değildir, ancak bazı saldırganların ChangeLog dosyası gibi şeyleri incelemeye çalışarak SquirrelMail'in eski sürümlerini gözetledikleri bilinmektedir. Meraklılara ve olası saldırganlara karşı maksimum düzeyde koruma kullanmak istiyorsanız, Apache yapılandırma dosyanızdaki SquirrelMail ayarlarına " " .htaccessekleyerek SquirrelMail kaynak koduyla gelen dosyalardan yararlanabilirsiniz (eğer kullanıyorsanız). Apache web sunucusu) veya aşağıdaki Apache yapılandırma bölümünde önerilen ayarları kullanabilirsiniz .AllowOverride AuthConfigDirectoryDirectory

    SquirrelMail'i Yapılandır

    Komut satırından çalıştırın config/conf.pl(veya sadece ). configureBu bir Perl betiğidir, dolayısıyla Perl kurulu değilse, lütfen SquirrelMail'i kabuk erişimi olmadan nasıl yapılandıracağımızla ilgili notlarımıza bakın .

    Belirli IMAP sunucunuz için önceden tanımlanmış ayarları yüklemek ve en azından Sunucu Ayarlarını ve Genel Seçenekleri düzenlemek için D seçeneğini kullanın ("Veri Dizini" ve "Ek Dizini" ayarlarını yaptığınızdan emin olun).

    SquirrelMail yapılandırmanızı kontrol edin

     Yapılandırmanızı yaygın hatalara karşı test etmek için göz atın . example.com" " ve " squirrelmail" parçalarını kurduğunuz konuma göre ayarlamanız gerekecektir . SquirrelMail 1.5.0 ve üzeri sürümlerde, SquirrelMail'in kurulu olduğu makine dışında herhangi bir yerden erişiyorsanız , bunu yapmak için yapılandırma dosyanızda etkinleştirildiğinden configtest.phpemin olmanız gerekir (veya bkz. " " == > " " yapılandırma yardımcı programında). Bunu yaparsanız, işiniz bittiğinde tekrar devre dışı bıraktığınızdan emin olun.$allow_remote_configtest11. Tweaks7. Allow remote configtest

    SquirrelMail'de oturum açın

    Oturum açmak için göz atın . Yine, " " ve " " öğelerini, onu yüklediğiniz konumla değiştirmeniz gerekecektir .example.comsquirrelmail

    3.2 SquirrelMail'i Unix ve Linux sistemlerine kurmak

    Bu bölüm, SquirrelMail'in ve ilgili paketlerin genel bir Unix veya Linux sistemine kurulumunu kapsar. Tamamen işlevsel bir e-posta sistemi için gerekli olan işletim sisteminin veya diğer araçların kurulumunu kapsamaz.

    Bu örneklerde kullanılan herhangi bir sürüm numarası, bu belgenin yazıldığı zamana özeldir. Genel olarak ilgili tüm yazılımların en güncel sürümlerini kullanmalısınız. Yani, şu anda bu paketlerin daha yeni sürümleri varsa, muhtemelen aşağıdaki örneklerde daha yeni sayıları değiştirmek isteyeceksiniz. Eski, modası geçmiş veya güvenlik açığı bulunan yazılımları kullanmadığınızdan emin olun!

    Bu kılavuz, basit (ve her yerde bulunan) bir örnek olduğu ve gelen postanın dizinde depolandığı çoğu genel e-posta sistemi kurulumunda kullanılabileceği için UW IMAP sunucusunu kullanır /var/spool/mail. Çok sayıda kullanıcıya sahip bir sistemde veya kullanıcıların büyük posta kutularına sahip olduğu bir sistemde web postası sunmayı planlıyorsanız, daha iyi bir e-posta sistemi tasarımı planlamayı ve farklı IMAP sunucu yazılımı kullanmayı düşünün.

    LÜTFEN UNUTMAYIN, web sunucusu, PHP veya IMAP sunucusu gibi şeyleri kurmaya başlamadan önce, sisteminizde bu tür yazılımların kurulu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Birçok sunucu sınıfı sistem, kullanıma hazır bu tür yazılımlarla birlikte gelir. Ayrıca, bu kurulum talimatlarının herhangi bir sistemde çalışması gereken genel derleme komutlarını kullandığını unutmayın, ancak sisteminiz, Debian gibi sistemlerdeki araç ve aşağıdaki sistemlerdeki araç gibi yazılım yüklemek için daha zarif (ve hatta daha kolay) yollara sahip apt-getolabilir yum . Fedora/Kırmızı Şapka.

    Tipik olarak, bu işlemleri gerçekleştirmek için sunucunuza kök düzeyinde erişime sahip olmanız gerekir.

    Gerekli yazılımı indirin

    İhtiyacın olacak:

    • Apache - 
    • PHP - 
    • UW IMAP - 
    • Sincap Postası - 

    Kod

    Yığını:
    # install -d /usr/local/src/downloads # cd /usr/local/src/downloads # wget http://some-apache-mirror-server/apache/httpd/httpd-2.2.11.tar.gz # wget http://www.php.net/get/php-5.2.9.tar.bz2/from/a/mirror # wget ftp://ftp.cac.washington.edu/mail/imap.tar.Z # wget http://some-sourceforge-mirror/some-path/squirrelmail-1.4.17.tar.bz2

    Apache'yi paketten çıkarın ve kurun

    Kod

    Yığını:
    # cd /usr/local/src # tar -xzvf /usr/local/src/downloads/httpd-2.2.11.tar.gz # cd httpd-2.2.11 # ./configure --prefix=/usr/local/apache --enable-module=so # make # make install

    PHP paketini açın ve kurun

    Kod

    Yığını:
    # cd /usr/local/src # tar --bzip2 -xvf /usr/local/src/downloads/php-5.2.9.tar.bz2 # cd php-5.2.9 # ./configure --prefix=/usr/local/php \ > --with-apxs2=/usr/local/apache/bin/apxs # make # make install

    Seçeneği kullanarak PHP derlemenizi yapılandırmaya karar verirseniz , ve seçeneklerini --disable-allde eklemeniz gerektiğini unutmayın .--enable-session--with-pcre-regex

    Apache'ye PHP desteği ekleyin

    Ana Apache yapılandırma dosyanıza (genellikle /etc/httpd/conf/httpd.conf), şunu ekleyin:

    Kod

    Yığını:
    <IfModule mod_php5.c> AddType application/x-httpd-php .php </IfModule>

    Apache'yi yeniden başlatın ve PHP'nin çalışıp çalışmadığını kontrol edin

    Yeniden başlatma isteğini komut satırından yürütün:

    Kod

    Yığını:
    # /usr/local/apache/bin/apachectl graceful

    Apache'nin belge kökünde bir test dosyası oluşturun ve içine şunu koyun:

    Kod

    Yığını:
    <?php phpinfo(); ?>

    Bu dosyayı bir web tarayıcısına yükleyin ve PHP sistem ayrıntılarınızı açıklayan bir sayfa görüntülediğinden emin olun.

    Paketi açın ve IMAP sunucusunu kurun

    UW IMAP paketini paketinden çıkarın.

    Kod

    Yığını:
    # cd /usr/local/src # tar -xzvf /usr/local/src/downloads/imap.tar.Z

    UW IMAP'yi derleyin:

    Kod

    Yığını:
    # cd /usr/local/src/imap-<some version> # make port-name EXTRADRIVERS='' SSLTYPE=unix

    Yukarıdaki " port-name" adını sisteminizle eşleşen adla değiştirin. Olası değerler için " " dosyasını kontrol edin Makefile. OpenSSL kitaplıklarını ve başlıklarını yüklemediyseniz, " SSLTYPE=none" yerine " SSLTYPE=unix" kullanın.

    IMAP sunucusu ikili dosyasını kurun:

    Kod

    Yığını:
    # strip imapd/imapd # install -d /usr/local/libexec/ # cp imapd/imapd /usr/local/libexec/

    IMAP sunucusunu şurada etkinleştir inetd.conf:

    Kod

    Yığını:
    imap2 stream tcp nowait root /usr/sbin/tcpd /usr/local/libexec/imapd

    Şimdi, inetd'yi yeniden başlatın.

    SquirrelMail dizinlerini hazırlayın

    "Nogroup"u Apache'nin çalışacağı grup olarak değiştirdiğinizden emin olun. Bunun ne olduğunu Apache ana yapılandırma dosyanızdaki (muhtemelen /etc/httpd/conf/httpd.conf) "Grup" ayarının değerine bakarak kontrol edebilirsiniz.

    Kod

    Yığını:
    # mkdir /usr/local/squirrelmail # cd /usr/local/squirrelmail # mkdir data temp # chgrp nogroup data temp # chmod 0730 data temp

    SquirrelMail'i paketinden çıkarın

    Kod

    Yığını:
    # cd /usr/local/squirrelmail # tar --bzip2 -xvf /usr/local/src/downloads/squirrelmail-1.4.17.tar.bz2 # mv squirrelmail-1.4.17 www

    SquirrelMail'i Yapılandır

    SquirrelMail yapılandırma yardımcı programını çalıştırın.

    Kod

    Yığını:
    # cd /usr/local/squirrelmail # www/configure

    Bu bir Perl betiğidir, dolayısıyla Perl kurulu değilse, lütfen SquirrelMail'i kabuk erişimi olmadan nasıl yapılandıracağımızla ilgili notlarımıza bakın .

    "D" seçeneğini seçin ve ardından SquirrelMail'i "uw" ön ayarıyla yapılandırın. Ayrıca " " altında veri ve ek dizini ayarlarını (" /usr/local/squirrelmail/data" ve " " sırasıyla) ayarladığınızdan emin olun. Uygun gördüğünüz diğer değişiklikleri yapın, kaydetmek için "S"yi ve ardından çıkmak için "Q"yu seçin./usr/local/squirrelmail/temp4. General Options

    Apache'de SquirrelMail'e erişimi yapılandırın

    /etc/httpd/conf/httpd.confAşağıdakileri ekleyerek ana Apache yapılandırma dosyanızı (genellikle ) değiştirin :

    Kod

    Yığını:
    Alias /squirrelmail /usr/local/squirrelmail/www <Directory /usr/local/squirrelmail/www> Options None AllowOverride None DirectoryIndex index.php Order Allow,Deny Allow from all </Directory> <Directory /usr/local/squirrelmail/www/*> Deny from all </Directory> <Directory /usr/local/squirrelmail/www/scripts> Allow from all </Directory> <Directory /usr/local/squirrelmail/www/images> Allow from all </Directory> <Directory /usr/local/squirrelmail/www/plugins> Allow from all </Directory> <Directory /usr/local/squirrelmail/www/src> Allow from all </Directory> <Directory /usr/local/squirrelmail/www/templates> Allow from all </Directory> <Directory /usr/local/squirrelmail/www/themes> Allow from all </Directory> <Directory /usr/local/squirrelmail/www/contrib> Order Deny,Allow Deny from All Allow from 127 Allow from 10 Allow from 192 </Directory> <Directory /usr/local/squirrelmail/www/doc> Order Deny,Allow Deny from All Allow from 127 Allow from 10 Allow from 192 </Directory>

    Şimdi Apache'yi komut satırından yeniden başlatın:

    Kod

    Yığını:
    # /usr/local/apache/bin/apachectl graceful

    Ayrıca , SquirrelMail kurulumunuza farklı konumların nasıl takma ad verileceği de ilginizi çekebilir .

    SquirrelMail'de oturum açın

    Artık adresine giderek SquirrelMail'e erişebilmelisiniz .

    3.3 SquirrelMail'i barındırılan bir hizmete kabuk erişimi olmadan yüklemek

    Bu bölümde SquirrelMail'in kabuk erişiminiz veya yönetici erişiminiz olmayan bir sunucuya nasıl kurulacağı anlatılmaktadır.

    Gereksinimler

    İlk olarak, genel SquirrelMail gereksinimlerini kontrol edin .

    Ek olarak, şunları yapabilmelisiniz:

    Opsiyonel özellikler:

    • .htaccessDosyalarla PHP ayarlarının kontrolü
    • Bir SQL veritabanına PHP erişimi.

    İhtiyacın olacak:

    • kullanmayı planladığınız IMAP sunucusunun adresi ve türü
    • kullanmayı planladığınız SMTP sunucusunun adresi

    Kurulum

    SquirrelMail, tüm dosyalarının web sunucusuna kopyalanmasıyla kurulur. Bunu bir FTP, SFTP veya FTP-SSL istemci programı ile yapabilmeniz gerekir.

    Yapılandırma

    SquirrelMail için bir yapılandırma dosyası oluşturmanız gerekir. conf.plKendi bilgisayarınızda Perl varsa, SquirrelMail yapılandırma komut dosyasını ( , dizinde bulunur config/) bilgisayarınızda çalıştırabilir , yapılandırmanızı ayarlamak için onu kullanabilir, bittiğinde kaydet'i seçebilir ve ardından ortaya çıkan config.phpdosyayı web sunucusuna yükleyebilirsiniz. config/Bu dosyayı web sunucunuzdaki SquirrelMail dizinine koyduğunuzdan emin olun . Şimdi aşağıdaki bir sonraki adıma geçebilirsiniz - yapılandırmanızı test etme.

    Bilgisayarınızda Perl yoksa yapılandırma dosyasını elle oluşturmanız gerekir. Bir kopyasını oluşturun config_default.php(dizinde de bulunur config/ ), adlandırın config.php, ardından favori metin düzenleyicinizde veya PHP düzenleyicinizde açın (aşağıya bakın). Dosyayı düz metin olarak kaydetmelisiniz - bir kelime işlemcinin belge biçimini kullanmayın. Onunla işiniz bittiğinde, onu config/web sunucunuzdaki SquirrelMail dizinine koyun.

    Yapılandırma dosyasını düzenlemek oldukça kolaydır: Başladığınız varsayılan yapılandırma dosyasındaki yorumlar, her bir ayarın ne için olduğunu açıklamakta iyi bir iş çıkarır. Yapılandırma dosyasının aslında bir PHP betiği olduğunu ve geçerli PHP sözdizimini içermesi gerektiğini unutmayın. Bu, başka hiçbir şeyi değiştirmediğinizden emin olarak yalnızca (her zaman değil ama genellikle) tırnak içindeki değerleri değiştirmeniz gerektiği anlamına gelir. Her satırın sonunda noktalı virgül bırakmanız özellikle önemlidir. Hata yapmanız ve yeniden başlamanız gerekmesi ihtimaline karşı her zaman orijinal dosyanın bir kopyasını kaydedin.

    Yapılandırma dosyasını el ile düzenlerken, varsayılan yapılandırma dosyasındaki TÜM ayarları değiştirmeniz gerekmez, ancak zorunlu olan birkaç ayar vardır:

    1. Varsayılan Etki Alanı: Bu, ayarda ayarlanan $domainve posta sunucunuzdaki posta adreslerinde "@" işaretinden sonraki kısımdır. Örneğin:

    Kod

    Yığını:
    $domain = 'example.org';

    $data_dir2. Veri Yolları ve Ek Dizinleri: Bunlar ve ayarlarında ayarlanır $attachment_dir. Bunlar genellikle web veya FTP dizininize göreli bir yol değil, sabit diskinizin kök dizininden gelen tam yol olmalıdır. Ancak, SquirrelMail dizininden göreli bir yol belirlemek mümkündür src/(örneğin, ../data$data_dir), ancak daha sağlam tam yol belirtimi ve bu dizinlerin SquirrelMail kodunun kendisinden ayrı yerleştirilmesi lehine bu önerilmez. Web sunucusunun bu dizinlere yazma izni olmalıdır (sizin FTP erişim izinleriniz web sunucusunun erişim izinleriyle aynı değildir). Doğru dizin izinlerini ayarlama hakkında daha fazla bilgi için yapılandırma dosyasındaki açıklamalara bakın (barındırma hizmetinizden bunu sizin için yapmasını istemeniz gerekebilir). Örneğin:

    Kod

    Yığını:
    $data_dir = '/var/lib/squirrelmail/data/'; $attachment_dir = '/var/spool/squirrelmail/attachments/';

    3. IMAP Sunucusunun Adresi: Bu, değişkende ayarlanır $imapServerAddress. Örneğin:

    Kod

    Yığını:
    $imapServerAddress = 'imap.example.org';

    4. IMAP Şifreleme: İstenirse veya gerekliyse IMAP bağlantılarınız için şifreleme kullanabilirsiniz. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız, ona ihtiyacınız olmayabilir ve bu adımı atlayabilirsiniz. $imapPort Bunu yapmak için ve ayarlarını değiştirmeniz gerekecektir $use_imap_tls. Örneğin:

    Kod

    Yığını:
    $imapPort = 993; $use_imap_tls = true;

    $smtpServerAddress5. SMTP Sunucusunun Adresi, SMTP Portu ve SMTP Şifreleme Ayarları: , $smtpPortve ayarlarını yapmalısınız $use_smtp_tls. Bunlar, yukarıda açıklanan IMAP ayarlarına benzer. Şifreli SMTP tipik olarak 465 numaralı bağlantı noktasını kullanır ve SMTP sunucunuzun şifrelemeyi destekleyip desteklemediğini bilmiyorsanız gerekli olmayabilir. Örneğin:

    Kod

    Yığını:
    $smtpServerAddress = 'smtp.example.org'; $smtpPort = 25; $use_smtp_tls = false;

    6. IMAP Sunucu Ayarları: IMAP sunucu türünüzün burada listelenip listelenmediğini görmek için presets.txtSquirrelMail dizinindeki dosyayı kontrol edin . doc/Öyleyse, yapılandırma dosyanızdaki ayarları sunucu türünüze uygun olanlara göre düzenleyin.

    7. İsteğe bağlı: SquirelMail'i bir web arabirimi ("yönetici" eklentisi) kullanarak yapılandırmaya devam etmek daha kolaydır, ancak bunun için web sunucusunun yapılandırma dosyasının üzerine yazabilmesi gerekir - bazı barındırma ortamları buna izin vermez veya sizin yapmanızı gerektirir sizin için yapmalarını isteyin. Bu, diğer yapılandırma ayarlarını elle düzenlemeye devam etme zahmetine karşı tartmak isteyebileceğiniz bir güvenlik riski de olabilir. Bu şekilde devam etmeye karar verirseniz (ve yapabiliyorsanız), yapılandırma dosyasına ilk eklenti olarak "yönetici" ekleyeceksiniz. Yapılandırma dosyasının bu bölümünü bulun:

    Kod

    Yığını:
    /** * To install plugins, just add elements to this array that have * the plugin directory name relative to the /plugins/ directory. * For instance, for the 'sqclock' plugin, you'd put a line like * the following. * $plugins[0] = 'sqclock'; * $plugins[1] = 'attachment_common'; */ // Add list of enabled plugins here

    Hemen ardından şu satırı ekleyeceksiniz:

    Kod

    Yığını:
    $plugins[0] = 'administrator';

    Ardından, yönetici eklentisine yöneticinin kim olduğunu söylemeniz gerekir (böylece yalnızca siz erişebilirsiniz ve normal kullanıcılarınız erişemez). adminsİçinde IMAP kullanıcı adınızla bir dosya oluşturun ve onu SquirrelMail config/dizinine yükleyin. SquirrelMail'de oturum açtığınızda (aşağıya bakın), sayfanın üst kısmındaki "Seçenekler" bağlantısını tıklayın. Kullanıcı adınız dosyadakiyle eşleşirse admins, SquirrelMail'i daha fazla yapılandırmak için kullanılabilecek SquirrelMail seçenekler sayfasında bir "Yönetim" bloğu görmelisiniz.

    Yapılandırmanızı test edin

    config.phpSquirrelMail dizinine yükledikten sonra config/adresine gidin  ve yapılandırmanın şu ana kadar doğru olup olmadığını kontrol edin. example.com" " ve " squirrelmail" parçalarını kurduğunuz konuma göre ayarlamanız gerekecektir . SquirrelMail 1.5.0 ve üzeri sürümlerde, SquirrelMail'in kurulu olduğu makine dışında herhangi bir yerden erişiyorsanız , bunu yapmak için yapılandırma dosyanızda etkinleştirildiğinden configtest.phpemin olmanız gerekir (veya bkz. " " == > " " yapılandırma yardımcı programında). Bunu yaparsanız, işiniz bittiğinde tekrar devre dışı bıraktığınızdan emin olun.$allow_remote_configtest11. Tweaks7. Allow remote configtest

    Yapılandırma dosyanızı her değiştirdiğinizde, her şeyin doğru çalıştığından emin olmak için bu sayfayı yeniden ziyaret etmek iyi bir fikirdir. Bu sayfa, IMAP sunucusuna bir test bağlantısı kurmayı içerir, bu nedenle düzgün çalıştığından ve bağlantıları kabul ettiğinden emin olun.

    İlk giriş

    adresine gidin ve oturum açmayı deneyin. " " ve " " kısımlarını, onu kurduğunuz konumla eşleşecek şekilde ayarlamanız gerekir . IMAP sunucunuzla çalıştığı bilinen bir kullanıcı adı ve parola kullanmalısınız.example.comsquirrelmail

    3.4 Önceden Paketlenmiş SquirrelMail kurulumları

    İşletim sistemi dağıtımınız önceden paketlenmiş SquirrelMail sağlıyorsa, onu kullanmak iyi bir fikir olabilir. Dezavantajı, muhtemelen en son ve en iyi sürüme sahip olmamanızdır. Ancak artı tarafı: tüm kurulum adımı sizin için yönetilir, sisteminizin geri kalanıyla daha iyi bütünleşir ve size otomatik olarak güvenlik güncellemeleri sağlanır.

    SquirrelMail, RPM paketleri sağlar. İki ambalaj aroması vardır. RedHat 8.x veya sonrasında kullanılabilen standart paket. 7.x.noarch.rpm paketi RedHat 7.x sistemleri için tasarlanmıştır. Paketler arasındaki temel fark - standart paket, /webmail/ diğer adıyla standart Apache yapılandırma dosyası /etc/httpd/conf.dve farklı paket bağımlılıkları içerir. RedHat, Fedora, SuSE ve diğer RPM dağıtımları tarafından oluşturulan başka SquirrelMail paketleri de vardır.

    Debian paketleri, Debian web sitesinden indirilebilir veya bunları favori Debian paket yöneticiniz ile kurabilirsiniz. Örneğin: apt-get install squirrelmail. Debian'ı kararlı kullanıyorsanız ve SquirrelMail paketi biraz eskiyse, daha yeni SquirrelMail paketini test aşamasından veya kararsız sürümden kurabilirsiniz. Ancak bunun çalışması garanti edilmez.

    FreeBSD, port koleksiyonunda iki farklı SquirrelMail paketi içerir.


    Sonraki Önceki İçindekilerhttp://www.washington.edu/imap/


    httpd.apache.org
    Download - The Apache HTTP Server Project
    https://httpd.apache.org/download.cgi


    squirrelmail.org
    SquirrelMail - Webmail for Nuts!
    https://squirrelmail.org/download.php
    example.com
    Example Domain
    http://example.com/squirrelmail





    example.com
    Example Domain
    http://example.com/squirrelmail








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.