Şimdi Ara

Spor Salonundan Parayı Geri Alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar spor salonuna yazıldık 4ay’lığı 200 Tl’ye ben 1 ay gittim 100 TL’de olsa geri almak istiyorum. Ama bana kampanyadan yararlandığınız için parayı geri alamazsınız, sözleşme imzalarken maddelerde bu yazıyordu deniliyor. Haliyle her Türk vatandaşı gibi okumadan imzaladım. Hukuki yollarla almak istesem daha çok para harcarım zaten bunun yerine hukuki birkaç maddeyle korkutmak isterim. Hatırladığım kadarıyla attığımız her imzanın altındaki maddelerden sorumlu değiliz diye birşey hatırlıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi akşamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avukat pahalı gelebilir ama hakkınızı alırsınız zaten haklı iseniz avukat ücretiniz firma tarafından karşılanır o yüzden sizi etkilemez. Yalnız genel Türk insanın yaptığı gibi avukata para vermeyim param kalsın mantığındasınız. Size ücretsiz bilgi vereyim.

    Spor kulüpleri herkese aynı sözleşmeyi imzalatmaktadırlar. Bu da 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu 20. maddesi: “Genel işlem koşulları, bir sözleşme yapılırken düzenleyenin, ileride çok sayıdaki benzer sözleşmede kullanmak amacıyla, önceden, tek başına hazırlayarak karşı tarafa sunduğu sözleşme hükümleridir. Bu koşulların, sözleşme metninde veya ekinde yer alması, kapsamı, yazı türü ve şekli, nitelendirmede önem taşımaz. Aynı amaçla düzenlenen sözleşmelerin metinlerinin özdeş olmaması, bu sözleşmelerin içerdiği hükümlerin, genel işlem koşulu sayılmasını engellemez. Genel işlem koşulları içeren sözleşmeye veya ayrı bir sözleşmeye konulan bu koşulların her birinin tartışılarak kabul edildiğine ilişkin kayıtlar, tek başına, onları genel işlem koşulu olmaktan çıkarmaz. Genel işlem koşullarıyla ilgili hükümler, sundukları hizmetleri kanun veya yetkili makamlar tarafından verilen izinle yürütmekte olan kişi ve kuruluşların hazırladıkları sözleşmelere de, niteliklerine bakılmaksızın uygulanır”şeklindedir.


    lafın özü genel işlem koşullarına göre düzenlenmiş bir sözleşmede diğer sözleşmelerin aksine imzalatan taraf sizin okuduğunuzu kanıtlamalıdır. Ayrıca her madde sizin lehinize değerlendirilir sizin aleyhinize olan madde ise yasal itiraz süresince itiraz ederseniz yok hükmündedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskisiyahvebeyaz -- 7 Aralık 2017; 9:52:39 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.