Şimdi Ara

Speaker hoparlor studyo monitorune donusur mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. elimde Panasonic marka SB-PM21 modelinde 2 adet eski speaker var. Arkasinda CD calara baglayan ince kablolar harici hicbir sey yok.

    Merak ettigim sey, bu girisi cikisi olmayan Speakerlari ses kartina baglanacak sekilde studyo monitorune cevirebilir miyim? Daha dogrusu bu speakerlara jak girisi eklenebiliyor mu? Youtube'da izledigim bir videoda speakerin kablosunu jak aparatina baglayip hallediyor ( link )

    Boyle bir sey mumkun mu, cok zor mu, yapilabilir mi, yapilirsa nasil olur... fikri olan varsa ve paylasirsa cok makbule gecer.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Aşağıdaki linkteki gibi bir dönüştürücü yardımıyla ses kartına bağlayıp kullanabilirsin. Dönüştürücüler bu konuda iş görüyor. Tabi aşağıdaki link örnek. Senin speakerların bağlantı kabloları farklı tip olabilir. Ona uygun dönüştürücü bulmalısın. Ayrıca bir de şu konuya değineyim. Stüdyo monitörleri geniş frekans aralığına sahip. Yani senin speaker'ının teknik özelliklerini bilmiyorum ama teorik olarak stüdyo monitörü olarak kullanabilmene karşın istediğin ses verimini alamayabilirsin.


    urun.n11.com
    6.3 MM STEREO ERKEK / 2 RCA DİŞİ ÇEVİRİCİ JACK Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/adaptor-ve-sarj-cihazi/63-mm-stereo-erkek-2-rca-disi-cevirici-jack-P522830674




  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Ben de dediğiniz gibi olur diye düşündüm ama bir elektrikçiye falan vermem şart galiba :) Ses konusunda speakerlarımdan oldukça memnunum. Yani nasıl olur bilemiyorum tabii ama CD çalarımla oldukça iyi bi ikililer. Bakalım ses kartına bağlayıp elektro gitar çalınca nasıl olacak. Teşekkürler tekrardan :))

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayır dönüştürücü ile yapamazsınız. Çok anket bir şekilde söylüyorum olmaz. Sebebi sizdeki o speakerlar pasif. Direkt ses kartına bağlamak için aktif olması lazım. İkisinin arasındaki fark aktif speakerlarda ses kaynağından gelen sinyali yükseltmek için dahili amfi vardır. Sizdeki pasif speakerlarda ise harici bir amfiye ihtiyaç var ve sizin ikili hoparlörün ortasındaki cd çalar amfi işini görüyor. Ses kartından direkt o CD çalara bağlantı yapabilirsiniz eğer var ise. Yoksa amfi şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Amfim var. Yani amfi varsa pasif speaker ses kartı ile kullanılır mı?

    Elektro gitar çalıyorum, Blackstar core id 10 v2 amfim var. ses kartı almak fakat monitöre para vermemek istiyorum çünkü elimde iki büyük hoparlör var zaten... o yüzden dönüştürmek istiyorum. Amfi varsa çözüm var mı yani? nolur olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bahsettiğim amfi gitar amfisi değil. Şöyle düşün sendeki o 2 hoparlörü ortalarındaki CD çalara bağlıyorsun ya, o işte hoparlör amfisi. Bir de normal gitar amfin varken stüdyo monitör neden istiyorsun ki? Bende de ses kartı ve stüdyo monitör var, amfi yok. Merak ettiğin bir şey varsa cevaplayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Aslında merak ettiğim ve anlamadığım o kadar çok şey var ki... teknolojiden pek anlamıyorum. bazen gitarla kayıt almak gerekebiliyor o yüzden ses kartı şart gibi hissediyorum. Ama benim amfiyle de kayıt alınıyormuş mesela. ama hangi programla falan bilmiyorum kablom da yok. teşekkürler bu arada yardımınız için :))

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tugceni T kullanıcısına yanıt

    Size daha muasit bir zamanda uzun uzun yazayım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    tamamdır beklemedeyim iyi yıllar ☺️

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tugceni T kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler size de iyi yıllar 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir baktım da kayıt alabilmek için yapabileceğiniz en ucuz yöntem muhtemelen bir mini USB-B kablosu almak. Dediğiniz gibi amfinizin kayıt alma özelliği bulunuyormuş. Kaydı üzerindeki usb bağlantısı ile PC'ye bağlayarak INSIDER programı ile kayıt alıyorsunuz. Ücretsiz bir programmış, amfinin açıklamalarında öyle yazıyor.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. USB-B kablosu ve program adı çok işime yaradı, kabloyu edinip bir deneyeceğim, umarım başarırım. :))

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tugceni T kullanıcısına yanıt

    Ne demek, fayda sağladıysak ne mutlu. Olmazsa haber edin ama daha pahalı yöntemlerden bahsederim. :)

  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Tamamdır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben sizin yerinizde olsam hiç bunlarla uğraşmam. Harici bir ses kartınız var mı bilmiyorum uygun fiyatlı bir tane edinin. Bir de Behringer'in alt/orta seviye stüdyo monitör kulaklıkları var onlardan alın. Hem kayıt yaparken daha iyi duyarsınız hem de ucuza mal etmiş olursunuz. Elinizdeki hoparlörler standart. Stüdyo monitörü olmadıkları için kayıt almak için gerekli sesleri duyamazsınız. Harcadığınız emek de boşa gider. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bir de araya amfi koymanız gerekir (gitar amfisi değil)


    Bu üstte söylediğim şekilde kayıt da alırsınız müzik de dinler, dinlerken üstüne de çalıp evde takılabilirsiniz. Gece 3 de olsa kimse duymaz. =)


    Ses kartınız yoksa gitar efekt prosesörü de iş görür. Ama kaliteli kayıt almak için yeterli olmaz. Ama kayıt haricinde ses kartı olmadan şu şekilde bağlantı yaparsanız müzik açıp üstüne çalabilirsiniz. 15 yıldır gitar amfisi almadım ve çok mutluyum =)


    Gitar >>>> processor >>>> PC Mic Girişi >>>> Kulaklıktan da çıkış


    Ses kartı olmadan daha basit kayıtlar alabilirsiniz. Bir takım plugin ler ile. Mesela latency (gecikme) olmaması için Asio4all şart.


    Processor de mi yok? O halde tamamen dijital takılabilirsiniz. Artık bir çok gitar efekt/amp simülatörleri var. Gitar >>>> Mic/Line in >>>> Kulaklık

    Gerekli programları açıp istediğiniz tonu elde edip çalabilirsiniz. Yüzlerce amfi modellemesi, pedal çeşitleri vs barındırıyor.


    Ücretli/ücretsiz bir çok software mevcut.





  • Şurada da arkadaşlar farklı cevaplar yazmışlar bir bakın.


    https://forum.donanimhaber.com/gitari-nasil-pcye-baglarim--149694092

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.