Şimdi Ara

Soru: Trafik ışıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İki şeritli bir yolun sağ ve sol kenarında A ile gösterilen üstteki ışıklar veya B ile verilen alttaki ışıklardan birisi bulunmaktadır. Kırmızı araçlar düz gidecekleri için durmaktalar. Yeşil renkli araç sürücüsü fasılasız korna çalıyor. Bir gözlemci olarak her iki durumla ilgili neler söyleyeceksiniz.

    Açıklama: Düz gidiş yönüne kırmızı yanıyor. Sağa dönüş için yeşil yanıyor. Griler sönük lambalar. Kırmızı araçlar duruyor. Yeşil araç sağa gitmek istiyor ama önündeki durduğu için çareyi korna basmakta arıyor.


    Teşekkürler. Saygılarımla.
     Soru: Trafik ışıkları

    Edit: Açıklama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefo42 -- 4 Ekim 2013; 16:28:58 >







  • Eğer sağa dönüş için yeşil yanıyor, düz gidiş için kırmızı yanıyor ve sağdaki kırmızı araba bekliyorsa yeşil araba kornaya basmakta haklı.
  • burda bu kadar ince düşünen insan olmaz; gelir önünü tıkar.

    düz gidecek olanın soldaki sırada olması gerekir.
  • sırf iki araç öne geçeyim diye ki yaklaşık 8-10 metre oluyor sağa dönenleri engellemekte sadece türkiyede görülür heralde.

    eğer arkadan gelenlere saygısı bu kadarsa kimseden saygı falan beklemesin o vatandaş.

    edit: anlatım bozukluğu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancakveancak -- 4 Ekim 2013; 16:47:32 >
  • reelde olan düz gidecek araç eğer sağ şerit boşsa gelir oraya durur ve bekler arkadan gelen ve sağa dönecek araçta kornaya asılır
    olması gereken de sağa dönecekler sağ şeritte düz gidecekler de sol şeritte beklemeli
  • şeritlere göre yönlü ışıklar kullanılacaksa kavşağa yaklaşmadan önce yön tabelaları olmalıdır. Yani yönler yön tabelalarıya belirtilmelidir. 30m kala da şertiler kesintisiz olmalı yani şerit değiştirilmemelidir. Eğer yön tabelaları yoksa (şerit değiştirme yasağının başlamasından önce) sağda bekleyen yapması gerekeni yapıyordur, kurallara uygun kullanıp boş olan en sağ şeritte seyrettiği için oradadır.

    Evimin çevresinde tek şertli yolda iki ayrı yerde böyle ışıklar var. Yolu ezbere bilenler kendilerini ayarlıyabiliyorlar. Korna çalana tavsiyem: kornayı belediyeye çalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 4 Ekim 2013; 17:33:08 >
  • Eğer öndeki kırmızı araç yolu bilmesine rağmen oradaysa yeşil budaklı odunlarla dövse yeridir. Ancak bunu yeşil olan bilemeyeceği için öndekinin yolun yabancısı olduğunu düşünerek bir iki kornayla "la bebe bir daha bu ışıkta sağ şeride geçme" dedikten sonra sesini kesip beklemesi lazım.
  • Ooo epeyi yorum gelmiş. Teşekkürler ilginize. Bu ışıklardan oturduğum evin yakınında 3 tane var. Önceden işaret kesinlikle yok. Sürücüler A'ya genelde riayet ediyorlar, tek tük bilmeyenler dışında. Yalnız B'ye özellikle akşam vakti uyulabildiğini görmedim. Sağda hafif bir tümsek üzerinden geçilen boşluk olabiliyor hemen başındaki rampadan bir araç gelip kapatmazsa, oradan kaçmak mümkün oluyor.

    Her ne kadar sizin kadar emin olsam da B ile ilgili tereddütlerim var. Acaba sağ tarafa neden sadece 3 tane yön gösteren lamba koymadılar da normal 3lünün yanına 2 tane de yön gösteren lamba koydular. Ne yazık ki yol işaretleri olmadığı için de emin olamıyorum durumdan. A gibidir diyorsanız, öyledir.

    İşaret olmadığı sürece belediye dışında kimseyi sorumlu tutamıyorum.
  • Birincisi çizim çok güzel olmuş...

    İkincisi burada planlama hatası var, eğer farklı ışık fazınız varsa sola dönüş/sağa dönüş ek şeridi yapmak zorundasınız, ya da tabela ve kaplama üstü yer işaretleri ile önceden uyarmanız gerekir, normali sağda durmaktır, çünkü trafik sağdan ilerler, düz gidecek araçlar "aksine bir işaret yoksa" iki şeritte de durabilirler, trafik kuralları evrenseldir aslında ama ülkemizde her belediyenin farklı uygulaması vardır, sorun buradan kaynaklanmaktadır.

    Dikkatinizi çekmişse eğer karayolları genel müdürlüğü ağında bulunan yollar daha standart yollardır, saçma sapan uygulamalar oldukça azdır ama yerel yönetimlerde çok vahim uygulamlar görmekteyiz, en kötüsü de her ilin farklı kurallarının olması...

    Mesela geçen yaz ben eskişehir'de aynen bu şekilde bir yolda sola durmuştum ama orası sola dönenler içinmiş ve düz devam edersem karşı şeride geçmek durumunda kalmıştım, eskişehir'li sürüclerimiz sağolsunlar yol da vermemişlerdi yabancı plaka olmasına rağmen ama bunun yerlisi yabancısı olmaz her yerde standart olmalı.

    Burada kornaya basan araç da haklı bekleyen araç da haklı bir kusur varsa o da ışık ve yol düzenini ayarlayan belediyede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 5 Ekim 2013; 10:13:31 >




  • Solda kırmızı sağda ise düz gidiş için kırmızı dönüş iiçin yeşilse kırmızı araba hatalı.Sola geçmek zorunda.
  • Şerit sayısı çok az böyle bir uygulama yapıyorsa sağa cep yapmalı veya yol en az 3 şeritli yol olmalı. Yoksa bu anlattığınız durum yaşanmaya devam edecektir..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yol 2şeritli olmalıydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağdaki kırmızı araba hatalı yerde durmuş
  • Ataşehirden gelip Halin Köşesinde ki durum. Carrefoura dönecekler dönemez, bekler.
  • oldsalt O kullanıcısına yanıt
    Şimdi cep yaptılar da bir nebze daha iyi oldu.
  • @Arif, teşekkür ederim. Elimden geldiğince tarif etmeye çalıştım. Ne yazık ki herkes kendince haklı yeterli uyarı olmaması ve standartsızlık en büyük sorun bu konuda. KGM'de tasarımlar tek elden yürütüldüğü için nisbeten daha iyiler ama yeterli değil. İstanbul kavşak tasarımları diğer illere göre çok daha iyi ama fiziksel kısıtlar çok fazla.

    Dönüşler için ekstra cep yapıldığında ne olduğunu herkes daha iyi biliyor. Bizi çileden çıkaranlar o şeritten kaptırıp kaynak yapıyorlar bu sefer de. Daha olmazsa yerleşim yerlerinde orada bulunan esnaf için park yeri amaçlı kullanılabiliyor.
  • 2 normal şerit bir cep şerit yoksa ışıkları ona göre ayarlamak zorundalar, düz devam etmek için yanan ışık ile sağa dönüş için yanan ışık senkronize olmalı biri kırmızı biri yeşil yanarsa saçma bir olay olur.

    Işıklarda dediğiniz gibi bir problem varsa ve yol 2 şeritse burada sürücülerin bilinçli olması gerekiyor, bu tür yollara gelindiğinde yol 3 şeritmiş gibi düşünülmeli düz gidecekler birbirine yanaşmalı sağa dönecekler için yapay bir şerit açmalılar ama maalesef günümüzde şeridini bile koruyamayıp 2 şeridi ortalayarak giden çok trafik teröristi olduğundan bunlar mümkün değil, şans işi artık bu iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Ekim 2013; 13:36:44 >
  • tefo42 T kullanıcısına yanıt
    Cep ana yolda kaldırım taşlarıyla ayrılmış. Cebe giren sağa dönmeye mecbur kalıyor.
  • @carretera evet cep yapıldığında taş ile ayırıyorlar. Bazı kavşaklarda taşların 1-2 metre şeritleri ayırdığı onun dışında dönüş yapacaklar için açılmış şeritten yoğun yöne kaynak yapanları söylemek istemiştim.

    @donanımcı123 sizin kırmızı yönle dönüş yönü senkron olmasına değinenler olmuş. Bazen düz gidişi başka yöne araç geçişine izin verdikleri için durduruyorlar ama bu sağa dönüşü engellemediği için trafiği rahatlatmak adına dönüşe izin veriyorlar.
  • tefo42 T kullanıcısına yanıt
    Anladim. O bahsettiginiz konuda haklisiniz. Hic saygimiz olmadigi icin birinin onune gecmeyi akillilik zannediyoruz. Boyle yapan insanlara cok sinirlenirsem cam acip ramazanda pide kuyrugunda da baskalarinin onune gecip gecmediklerini soruyorum. Genelde kalakaliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.