Şimdi Ara

Sorgulama Performans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimdeki çok büyük kayıtlar olan bir sqlite veri tabanım mevcut. VB.net ile yapdığım projede sorgulama yapdığımda bazen 46saniyelere kadar uzun bir sorgulama gerçekleşiyor. Arama kriteri çoğaltıkça zamanda çoğalıyor .Bu zamanda çok uzun. Veri tabanına indexleme yapmama rağmen yavaş hızlandırma yöntemleri hakkında bilgi verecekleri bekliyor. Teşekkürler.



  • parçala.
    mesela çok büyük bi veritabanım var, ve bunun içerisine detaylı aramadan gelen (örn: 30 kriter) sorguyu göndericem, çok uzun süre atarsa, parçalıyorum. biraz uğraştırabilir, ama en güzel yöndem bence. tabi eğer düzene değil, hıza önem veriyosanız.
  • Parçalamadan anlatmak istediğin tek bir veri tabanı olmasın. örneğin 5.000.000 adet kayıt varsa 500.000 kayıt olacak şekilde 10 tane veri tabanı mı yap diyorsun?
    Önerin için teşekkürler ama mantıken bu şekil parçalandığı zaman daha fazla zaman almaz mı? Sonuçda ben istediğim kayıtı yukarıdaki örneğe göre 5.000.000 kayıtte aramam lazım. BU nedenle 10 kere yada parçaladığım kadar veri tabanına bağlanı bağlanıp çıkmam gerekiyor. Bu işte ekstradan zaman almaz mı? Eğer anlatmak istediğin bu ise mantıklık gelmedi? Eğer farklı birşeyler anlatmak istediğsen ayrıntılı olarak anlatımısın.

    Benim için en önemlisi ZAMAN geri kalan önemli değil.

    Arkadaşlar başka fikiri olan, akıl verecek olan, yol gösterecek olan artık ne varsa lazım. Kaç zamandır uğraşıyorum. Ben SQLite ile yapıyorum. Taşınabilir olduğu için.
  • bence databaselerin çalışma prensipleri ve sql optimizasyonu konularına iyi bak. misal iki değer arasında > < işaretleri kullanmaktansa between kullanmak daha hızlı sonuç veriyor. bunun gibi.
  • Tablo sayısı nedir? Tek tabloda mı yığılma var?
  • 7 tablo mevcut, 2 tablo dolu diğerleride o kadar fazla kayıt yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakak

    7 tablo mevcut, 2 tablo dolu diğerleride o kadar fazla kayıt yok.
    Konuyu hortlatacağım ama SQLITE performans konusunda C# için ne önerirsiniz ?

    Siz nasıl bir önlem aldınız ?
  • 1- çok büyük kaçtır?
    2- ne türk bir sorgulama yapıyorsun. Sorgunun Indexleri çalıştırdığından emin misin misal like tarzı aralarda index calismaz full table search yapar
    3- kodun çalıştığı makinenin özellikleri nedir upgrade şansı var mı?

    4- aynı datayi server based bir sunucuya alıp denedin mi belki sqlite doğru çözüm değildir
    Sorguyu semayi ve cihazı bilmeden öneri yapmak mümkün değil. Iyi çocuk olun. Derslere çalışın demek kadar genel şeyler söylenebilir
    Yanlışla PM atmisim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 23 Mayıs 2019; 13:17:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.