Şimdi Ara

Sony: Savaş sonrası harabelerde kurulan Japon mucizesi 76 yaşında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
7.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zenci stoper Z kullanıcısına yanıt
    Amerikanın yaptığının soykırımın dik alası olduğunun farkında mısın? Hiç sanmıyorum.
    Anca karşındakini aşağıla.
  • Evde 15 senelik Sony Bravia Tv var bir kere bile arıza vermedi, taş gibi çalışıyor.

    Üstüne tv ünitesi devrildi, tv ünitesi parçalandı.
  • Ne marka ama. İyi ki varsın Sony.
  • şu an projeksiyon ve televizyon ayağında sony kadar iyi başka marka yok diyebiliriz...
  • Yazının başında İsmin bulunuşu ile ilgili bir yanlışlık var!! Benim yıllar önce okuduğum ve araştırdığım kadarıyla (Uzun yıllar boyunca teknoloji mağazalarında satış danışmanı ve markaların teknik servis firmalarında çalışmış,geri planda tüm detaylarıda çok iyi bilen biri olarak) Sony ismi Japonya da 600 çocuğun katıldığı bir isim yarışmasında,yaşını tam hatırlamadığım bir kız çocuğunun yarışmaya sunduğu isim.Bu isim yetkililer tarafından çok bepeniliyor çünkü söylemesi ve telaffuzu çok kolay olduğu ve akılda kalıcı olduğu görülüyor ve ayrıca belkide en önemlisi Japon kültür ve geleneklerinde SONY cümlesinin Güneşin Doğuşu manasına geldiği için de bu ismin seçilmesine karar veriliyor.
  • 81' liyim. Hayatımın her alanında SONY oldu. TV, Walkman'ler, kulaklıklar, telefonlar... Gözü kapalı alabileceğim tek marka belkide.

  • Sony kalitelidir ama kibirlidir de. Müşteri isteklerini umursamaz burnunun dikine gider. Kaliteyi yapmak günümüzde 1.sırada değil artık. Pazarlama satış trend yaratma gibi unsurlar var. Kalite dünyada 1.sırada olsaydı Apple zaten üst sıralarda numarada olmazdı. Şimdi düzen böyle ve buna ayak uyduramayan bir Sony.

    Kore'den çıkan markalar Japon firmaları geçmek üzere yemin ediyor. Honda'yı bitirmeye Huyundai, Sony'i bitirmeye Samsung çıkıyor. Ne derece bitirdiler görüşe açık. Ama Koreliler şuan japonlardan daha iyi durumda.

    Sony çağa ayak uydurmaya, değişmeye mecbur yoksa 3-5 ürünle piyasada takılırlar.
  • Trinitron TV'lerinin görüntü-renk kalitesi efsanedir. LCD-LED'e geçene kadar, aslında bozulana kadar iyi hizmet etmişti.

    Sony Ericsson K750i adlı sağlam telefonumu da bozulana kadar 7,5 sene filan kullanmıştım. Sahilde kum kaçmasa daha da giderdi bu cihaz. Bu dönemdeki Walkman serisi ve P serisi telefonları da ayrı ayrı efsanelerdir.

    Walkman, Discman ürünleri ve kameraları bana kısmet olmadı, lazım olmadı diyelim.

    Şu anda Sony'nin sadece konsol piyasasında ve kamera lenslerinde etkin olması üzücü. Umarım yine bir sıçrama yaparlar.

    Edit:Aibo'yu unutmuşum, konuda fotoğrafını görmek güzeldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 9 Mayıs 2022; 12:40:18 >
  • 2004'te playstation 2 almıştım. hala çalışıyor namussuz. yazlıkta hizmet veriyor artık bana. memory cardları olsun oyunları olsun ilk günkü gibi sorunsuz :) sony'den daha sonra laptop filan da aldım taş gibi hala kullanıyorum. fiyatı pahalı doğrudur ama kalite on numara beş yıldız. paraya kıyıp sony tercih ediyorum genellikle. ee made in japan bu çekik gözlü arkadaşların arabaları da iyi elektronik eşyaları da :)

  • berkan 197 kullanıcısına yanıt

    Sony tuşlu telinide kullandım dokunmatiğinide en az 4 cihazını kullandım ve fikrimin sonunna kadar arkasındayım alırsın satamazsın bozulur telefoncular tamir etmekden korkar bir fotograf çekersin 2 ciyi çekmek için en az 30 saniye bekler çünkü kaydederken kasım kasım kasılır :D anlatmaya kalksam bitmez teknik servis kısmı resmen dillere destandır herşeye sorun çıkarır cihaz falan tamir etmezler ne anlatayım daha

  • japonlar için gurur duyulacak markalarının başında geliyor.

  • HaciTTOR kullanıcısına yanıt
    birebir katılıyorum hocam. Kore tarafı bence de japonlarla rekabet konusunda açtığı savaşı kazanmış durumda. Toshiba dahil birçok japon firması satıldı. Çağa ayak uyduramayan japon firmaları lafınız son derece doğru. Gelenekçi kafadaki japonlar birbir dökülüyor.
  • insanların kurduğu şirketler de insanlara benziyor aynen, doğuyor büyüyor ve ölüp yerini başka markalara bırakıyor.

  • naonsanon N kullanıcısına yanıt
    Japonya Amerika olmasaydı da çok iyi durumdaydi ve iyi durumda olabilirdi.Zaten bu bilinen ünlü Japon markalarının çoğunun kuruluş tarihi 2.dunya Savaşı'ndan önce.1930lar da çini ezip geçtiler resmen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 9 Mayıs 2022; 21:42:34 >
  • hangi marka kimi geçti ne kadar iyi sabaha kadar tartışırız ve tartışma bitmez.


    ama şu bir gerçek ki; bir ürün grubunda sony markası varsa o ürün uzun yıllar görevini kusursuzca layıkı ile yapacağını bilirsiniz.


    iğneden ipliğe telefondan televizyona sony etiketi taşıyan her mal görevini en iyi şekilde yapar.

  • Kurucuları Japonya’nın köklü üniversitelerinden mezun
    Hem Japonların hem de Almanların savaş sonrası yeniden ayağa kalkmalarının ardındaki önemli faktörlerden birisi de çok güçlü eğitim altyapıları olması, bilim üretebilmeleri
  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt

    Araba ses sistemleri hariç olabilir.

  • Dedemin 40 yıllık ilk çıkan renklilerden olan Trinitron televizyonu hala saat gibi çalışıyor. Tek sorun dalgalanma yapmaya başladı ve RF birimini kullanan hiçbir cihaz kalmadı. O televizyon varken tam 4 televizyon geçti elimizden.
  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt
    Ford'a binmeyeli seneler oldu. Ama yine JBL'lerden falan iyidir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.