Şimdi Ara

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< (267. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ceyarr Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
5.327
Cevap
50
Favori
922.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Eski özel mesajlarımı kontrol ettim de iki sene evvel epey bir konuşmuşuz özellikle müzik setleri hakkında ama hala bir sonuç çıkmamış anlaşılan. Yani şu durumda müzik dinlemek için bir müzik seti alımından vaz mı geçildi? Yani ona göre ayrı ayrı bileşenlerden oluşan bir hifi sistem önerisi yapacağım ama yok hala müzik seti aranıyorsa 20-50 bine gerek yok tabi. Çok daha uygun bir rakama set alınabilir ama tabi hifi bileşenlerinden oluşan bir sistemin kazancı çok daha farklı olacaktır... Ama konu fiyat/performans ise o zaman hifi bileşenleri ciddi anlamda üzeceği için yine müzik seti tarafına bakmakta fayda var.

  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Hocam mecbur vazgeçmek zorunda kalıyorum 2.el ilanlara pek güvenemiyorum ürün nasıl cıkar eder sağlam gelirmi filan açıkcası nakit para pek barındırmadığım için problem oluyor.

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    O halde bu iş giriş düzeyinde Hifi bileşenleri ile çözülecek anladığım üzere . Ben özel mesaj üzerinden gideyim ki müzik setleri ile ilgili olan bu konu farklı cihazlardan bahsettiğimiz bir bölüme dönüşmesin 👍🏼


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony müzik setleri geçmişimizde yeri olan özel aletler  


    20 yıl önceki odamın fotoğrafını paylaşıyorum  


    Sony LBT N 555AV müzik setim. Bu cihazın özelliği; bass çıkışları sub bass olarak hoparlöre frontlardan ayrı olarak farklı kabloyla giriyordu.

    Kendi hoparlörünün frontları yerine jbl control cm62 hoparlörler bağlamıştım. Kendi hoparlörlerinin arkasındaki sub'lar ve ayrıca kendim büyük bir mdf kasa yaptırdığım Pioneer tsw 302 woofer bağlıydı.

    Müzik seti o kadar kuvvetliydi ki, koca subwooferi bile zorluyordu.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 8 Nisan 2024; 17:58:53 >




  • ceyarr kullanıcısına yanıt

    Lbt n555 hep sevdiğim bir midi sistem oldu Sony kanadında. Dönemine göre cidden güzel bir cihaz bence. Şu an için temiz olarak hala elinde bulundurup aktif olarak kullanan insanlar bence şanslı . Tatminkâr ve sıfır bir Hifi sistem kurulumu giriş seviyesinde bile üzücü rakamlara toplanıyor . Ucuz yollu çin malı klas d ampfilikatör ile yine adı sanı duyulmamış kule veya Raf tipi bir sistem de toplanabilir , fiyat performans açısından tatmin edici olur ama uzun kullanımdaki dayanımı ve işlevselliği tartışılır.


    Eskiden de aynı şeyi savunurdum yine benzer bir düşünceye sahibim. Müzik setleri nispeten makul rakamlara size kaliteli şekilde (kaliteden kasıt düşük distorsiyon ve çoğu sistemin sinyal gürültü oranının tatmin edici düzeylerde olması ) müzik dinleten cihazlardı. Artık böyle bir kategori olmadığı için Hifi sistem kurmaya maddi durumu yetmeyen kişinin ikinci el ve ne durumda olduğu belirsiz müzik seti alması gerekiyor ki bu çoğu zaman büyük bir risk . Peki yok mu bu kategorinin günümüzde bir karşılığı diyecek olanlar için ne yazık ki o kategorinin evrildiği sistemler günümüzde bol ışıklı ve kötü ses kaliteleriyle her yerde karşınıza çıkan party box diye satılan tek hoparlörden ibaret cihazlar. Daha bir kaç gün evvel Sony bile yeni modellerini duyurdu ve gerçekten görsel kısmını bir kenara bırakıyorum, bir önceki çıkarttığı serinin en tepe modelini öğrencim satın aldı ve sırf meraktan gidip dinledim . Kendi kaynak cihazımı da götürdüm hatta ama çıkan sesi gerçekten duysanız üzülürsünüz.


    Bir çok üst model mini ve midi Sony müzik seti kullandım ve elden çıkarttım. Hiçbirinin sesine yakın bile değildi bu yeni ve en tepe model ... Herşeyden öte bir kalite algısı yok ortada ! Tamamen görsel bir aldatma var . Hoparlörlerin kare formunda olması (80lerin es serisi Sony hoparlörleri gibi) ne yazık ki herhangi bir kalite artışı yaratmıyor... Şu an alınabilecek ikici el rx100 gibi bir mini sistem ile kıyas bile kabul etmez o kadar açık ifade edeyim. Bu eski Sony müzik setleri de haliyle zamana yenik düşüp yok olacak eninde sonunda ve bu kategori sadece hafızalarda kalacak ne yazık ki ...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Ses kalitesi gerçekten tatmin edici ve güzel cihazlardı. Ama maalesef uzun ömürlü ve kaliteli cihazlar değildi. 4-5 yıl gibi bir kullanımdan sonra cihaz sapıtmaya başlamıştı. Öncelikle sonsuz dönen ses tuşunun potansı arızalanmıştı. Sesi açarken kısıyor, kısarken açıyordu, en sonunda yalnızca kumandadan ses açıp kısar hale gelmiştim. Bir de cihaz üzerindeki o dokunmatik düğmeler bozulmuştu. Bir tuşa basıyordum, başka bir tuş çalışıyordu. Kuzenim de benden görüp LBT 455 almıştı(bendeki 555'in av olmayan modeli), o da aynı arızaları verdi. Yakın bir arkadaşımda da RX99 vardı, o da aynı arızalardan muzdaripti. Bir arkadaşım sub bass çıkışını çok seviyordu ve en son ona verdim cihazı, hifi sisteme geçtim. Tuşlar ve volume potansı arızalı olduğu halde, pc'ye bağlayıp Aux'tan kumandayla kullanıyordu en son. Daha sonra ne oldu bilmiyorum. Ama bu midi setlerin ilk jenerasyonu olan Lbt 455 ve 555'in sub bass çıkışı gerçekten efsaneydi. Bir sonraki nesil olan XB8 modelinde cihazdan hoparlöre tek kablo çıkıyordu, yani benim setteki gibi sub bass ayrı front ayrı olarak çift değildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 25 Nisan 2024; 9:13:45 >




  • ceyarr kullanıcısına yanıt

    Maalesef ki müzik setlerinin en büyük dezavantajı da bu bahsettiğiniz noktada ortaya çıkıyordu . Genel malzeme kalitesi ve dayanıklılık. Sıfır olarak alınan cihazlar 2-4 sene içerisinde kronik tuş karıştırma ve başka sorunlarla kullanıcısını sinir ediyordu. Bende mhc gn1200d modelindeki üst seviye mini sistemi sıfır almıştım 2007 yılında (ilk sayfada incelemesi mevcut) ama üç sene içinde sorunlar baş göstermişti. Haliyle elden çıkartıp gerçek Hifi cihazlar ile yoluma devam ettim .


    Sizdeki modelden sonra da sadece xgv80 modelinde woofer ve tiz üniteleri için ayrı bağlantı imkanı vardı , gerisi sizin de dediğiniz gibi tek bağlantı imkanı sunuyordu .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.