Şimdi Ara

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< (266. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.327
Cevap
50
Favori
922.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Vx-99 kabin (hoparlör) arıyorum. Elinde olan lütfen iletişime geçsin.

  • IUnlimitedPowerI kullanıcısına yanıt

    face de çok grup var sony pıneer kenwood grupları olsun ses sistemi adında gruplar olsun oralarda çok kumanda satan görüyorum aradığınız güzel bir modelin kumandası inş çıkar

  • timberlake01 T kullanıcısına yanıt

    bi önceki arkadaşa cevap verdiğim gibi face gruplarında çok gördüm vx 99 kabini güvenilir kişileri araştırıp sorarak alabilirsiniz

  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt

    1 haftadır girmediğim sormadığım grup kalmadı gibi bir şey. Neyse sahibinden letgo face ve forumdan araştırmalarım devam ediyor. Bekleme de olacağım :)

  • Collezione kullanıcısına yanıt

    Hocam sabrınızı ve üşenmeden o kadar tuşu değiştirmenizi tebrik ederim. Tuş karıştırmayı şema ile güzel açıklamışsınız. Tamamen işlemci pinlerinden tasarruf amaçlı bir uygulama. Her tuş için ayrı ayrı 1/0 pin kullanmak yerine(zaten pin sayısı yetmez), 10 bit bir analoğ girişe onlarca tuşu dirençler ile bağlma yöntemi. Biz bunu devre tasarımlarımızda sık kullanıyoruz.


    Bende de bir çok set var, elektonik ve MCU programlama ile uğraşmama rağmen değiştirmayi gözüm kesmiyor. Kumanda ile hkullanıyorum.

  • Arkadaşlar LBT-XB60 modeline sahibim Sony'nin (25 yıl oldu alalı). Kaset/CD çaların falan olduğu gövde kısmı kullanılmadığından artık tuşları düzgün çalışmıyor, sadece kumandayla kullanıyorum. Cihaza FiiO BTR5-2021 bluetooth ses adaptörü bağladım ve bluetooth hoparlör yaptım (LDAC destekliyor).


    Gövde kısmı çok büyük olduğundan ve artık hiç kullanmadığımdan kaldırmak (veya atmak) istiyorum. Bu kısım yüzünden başka bir tv sehpası falan alamıyorum çünkü bunun sığabileceği birşey bulamıyorum. Bir de zaten boşa yer kaplıyor.


    Herbir hoparlörünün RMS gücü 120 watt. Bu hoparlörleri kullanabileceğim, yine FiiO gibi bluetooth'dan ses de alabilen bir amplifikatör veya AV receiver tavsiye edebilir misiniz? Veya kendi gövdesi kadar sağlıklı olmaz mı dersiniz?




    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<


    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<




  • Kestenbetsa K kullanıcısına yanıt

    Merhabalar sisteminiz (lbt xb60) oldukça kaliteli ve iyi bir midi sistem ama ne yazık ki böyle cihazların artık bulunmadığı bir gerçek. Müzik setlerinin popüler olduğu dönemde ki fiyat bandına şu an stereo bile olmayan saçma sapan ışıklı garip cihazlar satılmakta, neyse konu bu değil şimdi hiç girmeyeyim oralara.


    Bu müzik setleri Sanyo'nun stk ları ile harikalar yarattı vakti zamanında, xb6 modelinde stk-4231mk2 kullanılmıştı ama xb60 daki stk yı hatırlayamadım şu an. Sonuç olarak xb60 ın kolonlarını piyasada şu sıralar çok popüler olan Fosi Audio'nun class d amplifikatörüne bağlamayı deneyebilirsiniz ama nasıl sonuç alırsınız inanın bilemiyorum.



    Ben ürünün linkini de vereyim inceleyin. Şahsen bu cihazı kullanmadım ama yorumlar genelde olumlu. Tabi duymadan ben kesin bir şey diyemem. Halihazırda class a/b yapısında bir amplifikatör sahibiyim ve kolay kolay class d bir cihazdan keyif almak en azından benim için zor bir durum ama denemek isterim derseniz Fosi markasının ürünlerine bir göz atılabilir bence.





  • sony lbt xb6 kolonları yamaha rx v361 receiver da kullanıyorum. son derece memnunum. tabi sony müzik setindeki gibi derin basslar gelmiyor, ama tatmin edici. bütçeniz müsait ise hdmi girişli 5.1, kanal başı 80 wattlık receiver lara bakabilirsiniz. sony, yamaha yada pioneer

  • @venom800

    amplifikatörler konusunda hiç bilgim yok, bu nedenle sordum. internette, youtube'da epey birşeylere baktım ama işin içinden çıkamadım. Hoparlörlere zarar vermeyecek birşey olsun istiyorum. Bir de @supreius 'un dediği gibi müzik setindeki kalitesine ulaşmayacaksa bu halde kullanmaya devam etmeyi tercih ederim.


    Bahsettiğiniz Fosi modeline bakıyorum, zaten 300Wx2 yazdığı için direkt dikkatimi çekmişti. Yorumlar iyi ama bluetooth'da sadece SBC/AAC destekliyor. Zaten artık bu cihazları youtube music olsun, spotify olsun, en çok bluetooth üzerinden ses aktararak kullanacağım (zaten öyle de kullanıyorum). amplifikatörlerin veya receiver'ların bluetooth üzerinden LDAC destekleyeni var mı, varsa nasıldır merak ediyorum.


    Bir de çok derin bir konu. Yanlış birşeylere çok para vermek istemiyorum. Daha çok, ne yazarsa rahatça alabilirim onu öğrenmek isterim. yani mesela 120w x 2 yazanı gördüğümde, "tamam bu hoparlörleri bozmaz" diyebilir miyim? mesela 100w x 2 yazanlardan uzak mı durmam gerekir. şimdiye kadar yaptığım gibi, sadece müzik dinlemek istiyorum.


    Saygılarımla...





  • Kestenbetsa K kullanıcısına yanıt

    Watt değeri değil de empedans (ohm) değerine bakmanız önemli olan aslında. Yani 6 ohm olan hoparlörlerinizi 4 ohm empedans değerine sahip bir cihaza bağlamamalısınız mesela. Veya 6ohm değerinde ki hoparlörleri 8 ohm empedanslı hoparlörleri çalıştıran bir ampfilikatöre bağladığınız zaman sesin azalacağını bilmeniz gerek. Dikkat etmeniz gereken şey ohm değeri kısaca. Siz 6ohm da çalışan bir avr veya class d amp bulup alırsanız sorun olmayacaktır ama elinizdeki xb60 gövdesi gibi bir ses alamayacağınızı bilin elbette. İyi veya kötü bir ses alma durumu göreceli olsada objektif olan şey sony xb60 gövdesindeki stk nın ses yapısına diğer cihazların asla sahip olmaması gerçeğidir. İyidir kötüdür kısmını geçiyorum bakın sadece o ses tonuna asla sahip değiller diyorum. Seçim sizin yani, ister uygun bir amplifikatör alıp xb60 kolonlarını bağlayın ister şu an ki setup ile yola devam edin.


    Benim şahsi fikrim ise ben asla o gövdeyi değiştirmezdim. Yani şu anki hali ile kullanmaya devam ederdim :)





  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Tam olarak öğrenmek istediğim şeyi anlatmışsınız. Çok teşekkür ederim...

  • Selamlar. 1 adet VX-99 geçti elime. Rutubetten dolayı kabinin biri dağılmış diğeri idare eder durumda. dağılmış olana kabin yaptırıyorum. Ancak gövdede de sorunlar var. Öncelikle tuş karıştırma vardı. 39 adet tact switch ile hepsini tek tek değiştirdim. O sorun çözüldü ancak ikinci sorun devam etmekte. Soruna gelecek olursak cihazı fişe takınca hep demo modda çalışıyor demodan çıkış yapamadım bir türlü. On/off start verince açılıyor herşey aktif bazen saatlerce çalıştıktan sonra bazen de yarım saat içinde cihaz donuyor. Fişi takıp çekene kadar aktif hale gelmiyor. Özellikle bunu gövdeden on/off yapınca yapıyor. Kumandadan açınca süre kafasına göre değişmekle birlikte nadiren donuyor. Bu donmanın kitlenmenin sebebi ne olabilir acaba ?

  • Merhabalar Elimde
    Ta-515 anfi
    St-515 radyo
    Tc-u5 kaset çalar
    Ps-515 pikap
    Set olarak mevcut hoparlör olarak ne önerirsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Charger kullanıcısına yanıt

    Ampfilikatör 8 ohm empedansa sahip hopalörler ile çalışabiliyor, dolayısıyla bu ucu aşırı derecede açık öneri için tüm 8ohm empedanslı hoparlörleri alıp bağlayabilirsiniz diyebilim. Ama belli başlı kriterler ile bu soruyu daha net hale getirirseniz daha nokta atışı cevaplar gelir mutlaka. Örneğin verilecek maksimum fiyat, kule tipi mi raf tipi mi veya sürücülerin boyutu, dinlenilen müzik türü gibi...

  • Merhaba SONY severler,


    Özellikle LBT serisi olanlara sorum. Müzik dinlerken hangi modları kullanıyorsunuz? Deneyimlediğiniz bilgileri burada bizimle paylaşabilir misiniz? Mesela DSP hangi modda veyahut PRO LOGİC açık mı? Müzikteki en iyi verimi aldığınız modları veyahut PC üzerinde kullandığınız ekstra uygulamalar, ayarlar varsa ve bunları bizlerle paylaşırsanız çok memnun olurum.



    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<




  • Selam beyler,


    Vx7 - Vx8 Set arıyorum temiz ikisinden biri.

  • venom800 kullanıcısına yanıt
    SS-2050 var aslında satılık bütçeme de uyuyor

    4 5 bin TL arasında birşey bakıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Aleyküm Selam,


    Facebook'ta '' Sony Müzik Setleri ve benzeri '' isimlerdeki gruplarda sarı sitede bile olmayan birçok set satılıyor. Oraya bir uğrayın isterseniz.

  • IUnlimitedPowerI kullanıcısına yanıt

    Sağolasın hocam kontrol edeyim.

  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Hocam müzik dinlemek için ve bass benim için önemli hoparlör ve amplifikatöre ihtiyacım var ama cihazlar hk ne yazıkki bilgim yok önerdiğiniz link olarak atarmısınız size zahmet bütçe 20-50 bin bandı.

  • 
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.