Şimdi Ara

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< (250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.335
Cevap
51
Favori
924.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada ben setlerle ilgili ufak fakat faydalı iki bilgi vermek istiyorum.


    Eğer hoparlörleri odaya yerleştirdiğinizde baslar yerine oturmuyorsa , olması gerektiğinden daha düz ya da sert bas veriyorsa, bas az geliyorsa hoparörlerden birinin kablosunu ters bağlayın.Bu söyleyeceğim stereo amfiler için de geçerli standart bir müzik seti için de geçerli.Ters bağlanan tek bir hoparlör basın yerine oturmasını sağlıyor.Bu durum sizin odanızın şekline , hoparlörlerin arasındaki mesafeye , hoparlörlerin koyulduğu yere , sizin oturduğunuz yere göre değişiyor.Hoparlörler birbirine yakınsa ve bas da yerinde gibiyse bu işlem pek birşey farkettirmiyor fakat hoparlörler birbirinden uzaksa ve sizin oturduğunuz yere bas gelmiyorsa ya da sert geliyorsa bu işlem inanılmaz şekilde işleri yoluna sokuyor.Bununla da kalmıyor basların bir tık daha düşük frekansa inebilmesini sağlıyor.


    Odanın ortasına konumladığım ve birbirine yakın tuttuğum hoparlörler karşısına oturduğum şekliyle dolgun ve dinamik baslar veriyor.Kick gibi anlık ve sert baslarda hiç sorun yaşatmıyor.Fakat bu haliyle düşük frekanslı basları veremiyor.O uzayan derin 40hz civarı baslar duyulamıyor.Hoparlörlerin arasını biraz daha açıp birini de ters bağlayınca baslar yumuşuyor ve 40hz civarı o derin uzayan basları almaya başlıyorum.


    Bu herkeste işe yarayacak diye birşey yok fakat denemekte fayda var.Ben eğer lbt gibi bir setin hoparlörlerini kullanıyorsam aralarını iyice açıp birini ters bağlamayı adet edindim artık.Diğer türlü kesmiyor çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 29 Mart 2021; 4:39:11 >




  • İkinci olarak aktaracağım bilgi ise Sony dahil hiçbir müzik seti markası hangi modeli olursa olsun 40hz'in altındaki bas frekansları veremiyor.Bi ara stereo sistemlerden , müzik setlerinden sinema sistemlerine geçmiştim ve o dönem birçok aktif subwoofer kullanma şansım oldu.38cmlik Definitive subwooferla aldığım düşük frekanslar çok hoşuma gitmişti.İşin ilginç kısmı bazı parçalar-şarkılar bu düşük frekansları kullanıyor.Çoğu müzik türünde ve çoğu parçada 40hz altında bas kullanılmasa da bazı rap , r&b , elektronik , house tarzı parçalarda 30-35hz arası baslar kullanılıyor.Müzik setlerinde ise bu basları kaçırıyoruz.Ne yaptıysam yapayım sony setlerden bu düşük frekansları alamadım.Sinema sisteminde aktif subla açıyorum parçayı canavar gibi o bas duyuluyor , müzik setinde açıyorum o bas duyulmuyor.Duyulacak gibi oluyor hemen sönümleniyor.Ben bunu kendime takıntı yaptım.Ta ki Arçelik müzik setiyle tanışana kadar...


    Yukarıda da bi arkadaş bahsetmişti Beko müzik setinin kendini şaşırttığından.Diğer arkadaş da o Bekoların aslında Samsung üretimi olduğunu söylemiş.Çok da doğru söylemiş.Bu Arçelikler Bekolar yurtdışında birebir aynı görünümle Samsung olarak satıldı.O yüzden de kaliteleri belli bir seviyede.


    Benim bahsedeceğim Arçelik setler ms-5740 ve ms5760 modeli.İki modelin de bi amp özelliği mevcut.Hoparlör kabinlerinde subwoofera ayrı , hoparlör ve tweetera ayrı güç gidiyor.Ana ünitenin içinde aktif crossover mevcut.Hoparlörlere hiç bas ses gitmiyor.Xgv80de olduğu gibi üstteki woofer bas vermiyor.Konumuz o değil ama bu da daha tatlı ve distorsiyonsuz ses alınmasını sağlıyor.Ana ünitenin bas çıkışları subwoofera yine sadece bas sesleri yolluyor.Yollanan bas frekansın ise bir dip noktası yok.Subwooferınız ne kadar düşüğe inebiliyorsa o kadar destekliyor.Yani teorik olarak 1hz'e kadar inmesi mümkün.


    Bu Arçelik ana üniteler ile birçok pasif subwoofer deneyip kullandım.30hz civarındaki basları çok iyi verebiliyor.Bu basları kaçırmak bende bir eksiklik hissi yaratıyordu.Yüksek güçten ve sesten ziyade tüm frekansları duyabilmek bende daha fazla tatmin hissi yaratıyor.O yüzden bu yola gittim.


    Aynı anda aynı basları iki farklı sony ana üniteyle(amfi) denedim.Ünitelerden biri mhc-gn88d diğeri de lbt-xb800.İkisiyle de açtığım ve içerisinde 30hz civarı bas olduğunu bildiğim parçalarda o basları alamadım.Aynı basları arçelikle sürdüğümde ise çok net biçimde o basları almaya başladım.Eğer sizin de böyle birşeye ihtiyacınız varsa bilginiz olsun.


    MS-5740 modeli.2x120 watt (80watt sub + 40watt ses).Sub çıkışı 8ohm, ses çıkışı 4ohm.


    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<

    MS-5760 modeli.2x200 watt.(120watt sub + 80watt ses).Sub çıkışı 4ohm , ses çıkışı 8ohm.


    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 29 Mart 2021; 4:48:38 >




  • Burada lbt hoparlörünün basını ve sesini ayırıp arçelikle sürdüm.Farkı videoda anlamanız mümkün mü bilmiyorum ama alt frekanslarda kesinlikle çok fark oluyor.Hoparlör çapının yeterince büyük olmamasından kaynaklı o düşük frekanslar çok sarsıcı olmuyor ama o frekansları duyabilmek bile büyük keyif.






  • Burada da Arçelikle çift z5500 bası pasif şekilde sürüyorum.Kendi amfileri aktif değil.Daha doğrusu bozuk.Hoparlör olarak ise görüldüğü üzere Sonyler var.Ses ve bas karakteri çok tatlı olmuştu bu şekilde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aterikasedi

    Arkadaşım hoşgeldin:) Setlerin hayırlı olsun güle güle kullan.


    Bu konuda yazmış mıydım hatırlamıyorum ama ben de eski bir LBT-XGV80 kullanıcısıyım.Seti doğubanktan 2005 yılında alıp 2010da satmıştım.Tr'de bu seti kullanma şansına erişen 5-10 kişiden biriyiz.


    Setin sesine ne kadar övgü dizsem azdır.Senin söylediklerine ek olarak ben setin o yoğun baslarının yanında düşük volumede tizlerini az buluyordum.Bas olarak değil evin camlarını karşı evde oturan arkadaşın camlarını bile titretiyordu.Bunu bizzat arkadaşım söylüyordu.Öyle güçlü bir set.Daha da ötesi gelmedi zaten.Saçma sapan modeller aldı yerini.



    Alıntıları Göster

    Selamlar , saygılar dostum . Elbette sizde yazdınız bu konuda yıllar önce. Bizim o yıllardan kalma merhabamız da var zaten sizinle 🙏🏼😊 hatta ben xgv80 modelinde ki setinizi satınca üzülmüştüm... Dedim umarım kendisi için daha iyi bir set bulduğunu için satmıştır ... Zira bu gibi cihazlar bana göre elden çıkarılmayacak setler. Onların bir emsali , dengi yok ne yazık ki ... Zaten bu kategori yok oldu . Şu an mhc kodu ile çarşıdan gidip alabileceğiniz sistem bu ne yazık ki ;

    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<

    Bu anlamsız cihazlar malesef o eski kod adları ile satılıyor ama ilgileri alakaları yok elbette ... Mesela katlı sistemler zamanında lbt (liberty) serisi doğmuş ve Sony için önemli bir yer edinmişti . Bu katlı sistemler de evrim geçirdi 90ların ortası itibarıyla ve yine aynı kod adıyla farklı ve yeni sistemler çıktı . Evet kalite düştü bu bir gerçek ama ses anlamında değil ! Üretim Çin, Malezya, Endonezya gibi yerlere kaydırıldı , katlar tek bir gövde de toplandı ama lbt serisinin evrimi bu yukarıda ki cihaz gibi tamamen niteliksiz bir biçime dönmedi hiçbir zaman.


    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<

    1991 üretimi lbt d905 ,




    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<

    Bu da son safkan stereo lbt modeli olarak bilinen xgv80. Yıl ise 2005 . Bu modelden sonra ki lbt lerde güçlü ve kaliteli ses veriyorlar bir tarihe kadar ama ne yazık ki stereo anlamında bunun kadar güçlü bir set çıkmadı . Shake serisi falan geçiyorum o cihazları ... Onlar artık tamamen başka bir kategoriye giriyor .


    Bu arada tiz konusunda sizin bu set ile ilgili düşüncelerinizi de çok iyi hatırlıyorum. Hatta setinizi modifiye edip tiz ünitesini değiştirmiştiniz. Bu konuda hepsi var o resimlerin 😊 gerçekten çok güzel yıllardı. Daha üst segmentte cihaz alacak olanlar için parça parça satın alınacak hifi komponentleri hala piyasada mevcut ama bu müzik sistemleri gibi orta noktada konumlandırılacak sistemler yok oldu . Adı gibi kendi de garip parti sistemleri ve kablosuz hoparlörlerle doldu ortalık. Kablosuz konusu tamamen bir ihtiyaca yönelik bambaşka bir cihaz . O cihazları bu setler ile kıyaslamıyorum elbette ama parti sistemi diye etrafa yayılan bu tek kolon yapısında ki sistemler işin geldiği noktayı gösterir nitelikte malesef...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aterikasedi kullanıcısına yanıt

    Ersan dostum kabloyu ters takma konusunda sanırım haklısın. Çünkü şu an bende aynı şekilde kullanıyorum. Xgv10 hoparlörlerini birbirinden ayırdım ve aralarında da mesafe var. Şöyle düşün odanın bir köşesinde bir hoparlör diğer köşede öbür hoparlör var. Tabi kolonları ayırınca kablo yetmedi ek kablo bağladım haliyle bu arada renklerini rengine göre bağladım ek kabloyu. Kırmızı artı yaptım diğer siyahı kısmı eksi yaptım. Herşey tamam derken sesi açıyorum cihazın basslar gitti ilk etapta. Bende şey düşünüyorum haliyle lbt modeller acayip şekilde yer seçiyor galiba yerden kaynaklı gitti basslar diyorum. Derken kablolardan da eminim ama bassların böyle gitmesi sanki artı eksiden kaynaklı bir bass kaybolması yaşarsın ya o tarz bir bass sesi var. 10 dakika falan böyle dinledim kulak alışacak gibi değil lbt oldu kedi >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<  resmen miyav miyav diyo diye çalıyor. >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<  durdum duramadım kabloları kontrol ediyorum herşey tamam.. derken dur bakim şu kolonun bir kablosunu siyahı artıya kırmızıyı eksiye bağlayım herhangi bir değişiklik yaşayacakmıyım dedim. Aman Allahım lbt oldu aslan >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<  önceki yerinde ki sesten mid ve tizler zaten canlanmıştı ve bassı daha tatlı alır oldum. Dedim ki iyi ki yer değiştirdim. Tabi birde hoparlör standlarına koydum kolonları. Basslar, midler, tizler coşuyor ama beni görmen lazım mutluluktan uçuyorum. Neyse mutluluğum geçti basslar falan yerinde herşey tamam. Kafama takıldı bu iş nasıl oldu diyorum. Kablolar tam renkleri ile takılıydı ben tersine çevirdim ve daha güzel ses aldım diyorum. Sonra kendi kendime heralde ek koyduğum kabloda bir yanlışlık yaptım diyorum onada baktım onda da sıkıntı yok. Velhasıl kelam şu an hiç dokunmuyorum ve çokta güzel sesi var >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<  yani bu kolon yerlerini değiştirmeden önceki basslardan kayıp yaşamadığım gibi sanki böyle bir tık daha tatlı oldu basslar. Mid ve tizler bariz şekilde kendini gösterdi. Hoparlör standları daha şık gösterdi ve hoparlörleri kulak seviyesine getirdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aterikasedi kullanıcısına yanıt

    Şu son çektiğim video. Mevcut kanalımda hoparlörlerin ilk hali yanyana olan videosuda var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt

    Her iki setide kullandım, şu anda ms 5760 modeli elimde mevcut ama uzun süredir kullanmıyorum, kutusunda durmaktadır. Çoğunlukla film izlediğim için Sony BDV-N9200 model ev sinema sistemini kullanmaktayım, gerekli olursa bu sistemdende bahsedebilim. BDV-N9200 Sony nin üretmiş olduğu en iyi paket ev sinema sistemidir ve müzik konusunda bir çok stereo sisteme kafa tutar.


    Konuya dönersek birkaç özelliktende ben bahsedeyim. ms5760 dediğiniz gibi çok iyi bir settir. Tüm ses ve EQ modlarında aktif edilebilir iki kademeli sub level tuşu vardır ve güçlü baslar verir. Cihaz yüksek volümlerde distorsiyona girmez. Uzun süreli dinlemelerde ve yüksek seslerde rahatsız etmez ve kafa şişirmez. Cihaz boştayken sesi yükseltseniz bile hoparlörlerden bazı kullanıcıları rahatsız eden tıslama sesi gelmez. Yalnız yer seçer, güçlü ve etkili bas alabilmeniz için iyi konumlandırmanız gerekiyor.





  • Konu canlanmis ne guzel >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< 


    Arceligi dinleyip sasiran bendim evet fakat hayal meyal olsada hatirladigim kadariyla sesi kuvvetliydi hepsi o kadar , detay yok , kapali calan bir aletti , oyle sonyler gibi tatli basslari yoktu yada Aiwa gibi detayi renkliligi hic yoktu nitekim bu sebeple Sony gibi tutulmadi piyasada bunu su anki fiyatlardan da anlayabiliyoruz , yine de takdire saiyan aletler orasi ayri.


    Bu hoparloru ters baglama meselesi ise o kadar basit bir durum degil yani getirisinin yaninda goturusu de var , senkronizenin kaybolmasi haliyle o stereo efektinin de bu isten nasibini aliyor negatif yonde..


    Kisaca kolonlarin birini ters baglamak hoparlore zarar vermese de tavsiye edilen bir pratik degil , ozellikle kolonlarda birden cok hoparlor varsa 2 kere dusunmek gerekiyor..


    Bunun yerine kaliteli hoparlor kablosu alip kolonlari daha dogru konumlandirmak bana daha makul geliyor.





  • _DIESEL_ kullanıcısına yanıt

    Diesel dostum benim durumum sanki ek kablodan dolayı kaynakladınğını düşünüyorum. Çünkü neden dersen. Daha önceki konumunda kablolar olması gereken bağlantı ile bağlanmıştı fakat. Ek kabloyu atınca sanki eksi artı yanlış bağlantı olmuş gibi oldu. Fakat ters yapınca kabloları sanki artı eksi yerine oturdu. Benim için konuşuyorum şunu uzun bir hoparlör kablosu alıp takınca şu an ki ters olan durum düzelir ve ters bağlama durumu ortadan kalkar. Evet şu an görünüşte ters gibi ifade etsemde ses olarak doğru bağlantı olduğuna eminim. Çünkü ne olduysa o ek kabloyu attıktan sonra oldu >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Groove Sync kullanıcısına yanıt

    Ters bağlama olayını çözmüş olman güzel kardeşim:) İşine yaramasına sevindim.Ben yüksek seste de uzun süre dinledim sisteme bir zarar olduğunu sanmıyorum.Stereo etkisi kayboluyor mu dersen bence kanal ayrımı da aynı.

  • manolpan M kullanıcısına yanıt

    Cihazın amfisi çok güzel gerçekten de .Hoparlörleri o kadar iyi değil malesef.Müzik dinlenmiyor pek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 29 Mart 2021; 18:15:36 >
  • _DIESEL_ kullanıcısına yanıt

    Kendi kolonları çok iyi değil zaten.Ben amfisini beğeniyorum sadece.O amfi ile harici hoparlör kullanacaksın o zaman keyfi çıkıyor.

  • İki üç tane video çektim bugün.Bu lbtler deprem etkisi yaratıyor gerçekten >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< 

    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< 





  • Ne guzel millet kokluyor sistemi >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< 


    Ben ceyrek sese zor geliyorum , aman komsu rahatsiz olmasin , aman cocuklar uyanmasin


    @aterikasedi , dostum senin videolara baktim sen bu isle kafayi kirmissin >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< Tavandaki lamba ne cekmis senden yahu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _DIESEL_

    Ne guzel millet kokluyor sistemi  


    Ben ceyrek sese zor geliyorum , aman komsu rahatsiz olmasin , aman cocuklar uyanmasin


    @aterikasedi , dostum senin videolara baktim sen bu isle kafayi kirmissin  Tavandaki lamba ne cekmis senden yahu

    Bizim ev dededen kalma müstakil ahşap bir ev.Sesi yarıladığım zaman tavandan tozlar partiküller düşmeye başlıyordu bir de.Full silikon çektim o yüzden tavana:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aterikasedi

    Bizim ev dededen kalma müstakil ahşap bir ev.Sesi yarıladığım zaman tavandan tozlar partiküller düşmeye başlıyordu bir de.Full silikon çektim o yüzden tavana:)



    Alıntıları Göster

    Mustakil iyidir hocam >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< 


    Anladigim kadariyla Sony muzik setleri ozelinde bayagi bir set alip tecrube etmissin . sana gore kullandigin en iyi Sony muzik seti hangisiydi iclerinde ?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: _DIESEL_

    Mustakil iyidir hocam  


    Anladigim kadariyla Sony muzik setleri ozelinde bayagi bir set alip tecrube etmissin . sana gore kullandigin en iyi Sony muzik seti hangisiydi iclerinde ?



    Alıntıları Göster

    99 yılından beri müzik setlerine ilgim var.Dinlediğim en iyi set lbt-xb80av idi.Çünkü ilk dinlediğim lbt oydu.2001 yılında arkadaşın evinde dinlemiştim.Müthiş gelmişti o zaman, müthiş bir tecrübe yaşatmıştı.Ondan sonra hep o sesi aradım.Birkaç setle üstüne çıkmışımdır illaki ama ilkler unutulmaz ya bu da öyle oldu.Hala daha xb80av sahibi olamadım bu arada.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: aterikasedi

    99 yılından beri müzik setlerine ilgim var.Dinlediğim en iyi set lbt-xb80av idi.Çünkü ilk dinlediğim lbt oydu.2001 yılında arkadaşın evinde dinlemiştim.Müthiş gelmişti o zaman, müthiş bir tecrübe yaşatmıştı.Ondan sonra hep o sesi aradım.Birkaç setle üstüne çıkmışımdır illaki ama ilkler unutulmaz ya bu da öyle oldu.Hala daha xb80av sahibi olamadım bu arada.



    Alıntıları Göster

    Ben de XB800AV var su an fakat ben pek basarili oldugunu dusunmuyorum o yuzden cevabin beni sasirtti acikcasi >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<  XB80AV XB800AV den daha iyi olabilecegine de pek ihtimal vermiyorum acikcasi ama dedigin gibi o ilk heyecan unutulmuyor


    Benim de ilk tanismam RX serisiyle RXd7 yada RXD8 olabilir sene 2000 , tabi o zamanki sok ve saskinlik , hala unutamam o duyguyu , zamaninin otesinde aletlerdi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: _DIESEL_

    Ben de XB800AV var su an fakat ben pek basarili oldugunu dusunmuyorum o yuzden cevabin beni sasirtti acikcasi   XB80AV XB800AV den daha iyi olabilecegine de pek ihtimal vermiyorum acikcasi ama dedigin gibi o ilk heyecan unutulmuyor


    Benim de ilk tanismam RX serisiyle RXd7 yada RXD8 olabilir sene 2000 , tabi o zamanki sok ve saskinlik , hala unutamam o duyguyu , zamaninin otesinde aletlerdi.



    Alıntıları Göster

    Sony mhc 881-mhc 771 der geçerim ,o boyutta o kadar gövdeli çalabilen ve subwoofer varmış gibi derinden bass verebilen,tane tane tiz veren bir cihaz daha görmedim.

    Bir sürü cihaz kullandım ama o ses rengini hâla ararım. Boyutunun çok çok üstünde bir cihazdı.


    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 2 Nisan 2021; 3:15:50 >




  • 
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.