Şimdi Ara

SONY KD-49XE7005 2017 model

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
18.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese slm,

    Yaklaşık 6-7 senedir kullandığım beko marka hd ready tv nin üzerine 4 nesil tv teknolojisi gelmesi üzerine yeni bir tv almaya karar verdim.
    İnternette gördüğüm bir kampanya 3200 tl ye düşen fiyatı ve geri 165 tl ödemesi artı 3500 mil hediyesiyle bu tv yi almaya karar verdim. Şuan inanılmaz çok marka ve modelde tv var evet ama sony markasının kalitesi gereği özelliklerine bile detaylı bakmadan almaya karar verdim.
    Dediğim gibi önceki tvim HDready idi bi bakıma simbian işletim sisteminden ios a geçmiş gibi oldum.
    Televizyonun dış görüntüsü muhteşem, evde tv ünitesinin üzerine yerleştirdim gerçekten çok şık duruyor. Yayın olarak digitürk kullanıyorum, hd kanallardaki görüntüler çok iyi özellikle wi-fi den youtube a bağlanıp deneme amaçlı izlediğim 4K videolar ağzımı açık bırakıyor, normal yayınlarda ise biraz bulanıklık ve pixelleşme gözleniyo sanırım yayın kalitesinden doğal olarak ama tv nin özelliklerine baktığımda panel 50 hz görüntü 200 hz yazıyo :( filmlerdeki ve belgesellerdeki (hd) performansı süper ya da ben hd ready den bu teknolojiye geçtiğim için bana öyle geliyo ama tv nin dış görüntüsü çok şık.
    Kumanda olayına gelince üzerinde netflix ve youtube direk tuşları mevcut ve bastığınız an hemen açılıyo uygulamalar çok güzel. çok hafif ve öyle şık bi yapısı yok kumandanın.
    iphone kullanıyorum, telefonu tv ye yansıtma özelliğini henüz çözemedim, diğer işletm sistemlerini direk tanıyo tv ama ios için applestore dan uygulama indirmek gerekiyo sanırım gerçi birden çok uygulama indirip denememe rağmen bi türlü ekran yansıtma özelliğini kullanamadım, bilen varsa söylesin lütfen.

    Bu modelden başka satın alan var mı? Sizce iade etmeli miyim yoksa ben mi abartıyorum gerçekten de iyi bir televizyon mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulisis -- 19 Ağustos 2017; 10:49:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba yeni televizyon hayırlı olsun



    Bende xe7005 xe8005 arasında kararsız kalıyorum.

    7005 te Android yok dediler sony mağazasında. Youtube nasıl geliyor?



    Bende akıllı tv olmasından ziyade ekran canlılığı ile ilgileniyorum.



    8005 7005e göre daha canlı renk olarak gibi



    Dediğiniz fiyat ve kampanya ile nereden aldınız?

    İade ve mil kısmı ilgimi çekti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acikcasi evde laptop, tablet elimde de akilli telefon oldugu icin tv nin oyle android ya da baska isletim sistemli olup da uygulama yuklenebilirligi suan icin pek ilgimi cekmiyor ama yine de internet erisimi, uygulama yuklenebilirligi (flashdisc ya da opera browser dan indirme seklinde) var

    ewet youtube hazir geliyor ve cok hizli ayrica kumanda da da erisim tusu var, bi de netflix.



    bahsettigim geri iade kampanyasi bu

    https://www.btsony.com/chippin-kampanya-kosullari



    mil kampasi da burada (sanirim kisiye ozel)



    SONY KD-49XE7005 2017 model

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • geri dönüşünüz için teşekkürler.
    sadece 7005 modelinde kampanya kodu var sanırım.
    Bu gün 7005 ve 8005 karşılaştırıp kararımı vereceğim
  • Merhaba, bende geçen gün sipariş verdim gelecek tv amma 8005 ile 7005 arasında kalmıştım , 7005 ve 8005 kullanıcıları varsa birşeyler söylerseniz sevinirim.
  • 43" bir TV alacağım
    Samsung 43MU7000 İLE SONY 43XE70 arasında kararsız kaldım.
    Sony 400- 500 TL daha fazla
    Sony'deki Smart TV Android değil Smart TV hızı nasıl?
    Görüntü kalitesi nasıl? Hızlı sahneler vs?
  • geçen ay aynı modelden aldım televizyon görüntü olarak iyi ama işletim sistemi berbat opera tv diye bir işletim sistemi var bana kullanışlı gelmedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu TV'den aldım. Sony kalitesini Bildiğim için aldım.memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar lg 43uj701v ile arasinda kaldim ayni para olarak oneriniz var midir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan media markt da 43 inç 3600 tl 49 inç 2700 tl. 49 inç olanı 10. Yılına özel olduğu için bu fiyattan satılıyor ay sonuna kadarmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.

    Bu modeli almayı düşünüyorum ama kullanım amacım ps4 ve harddiskten dizi-film ile sınırlı diyebilirim.

    Bu alanlarda performansını deneyen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler.
  • UP! Kullananlardan yorumları merak ediyorum ben de.
  • MediaMarkt da 2799 du, Teknosada ve Vatanda 2700e alınabiliyor şu an. Sizler kadar iyi takip etmiyorum piyasayı ancak Hem aileme hem de kendime aldım, görüntü kalitesi mest ediyor. Uzun zamandır lg nin oledlerinden almayı planlıyordum. Çünkü tv teknolojisinde gerçekten oledler piyasayı 2ye 3e katlamış vaziyette görüntü kalitesinde. Ama o kadar iyi bir kontrast oranı var ki Sonynin Oledler kadar olmasa da, sıradan led tvlerden çok daha üstte görüntü kalitesi bence. Netlik, ve renkler sanatsal tablo gibi. Tv almadan önce piyasada baya bu 4k demoları falan arıyordum yeni tvde bir bakalım nasıl görünüyor diye. ama şu an hiç ihtiyaç hissetmiyorum çünkü tüm hd ve 4k kanal yayınları demo gibi muazzam zaten :) Üzerinde 4k uydu alıcısı varmış cihazın kendinden, ekstra uydu alıcısı maliyetimiz de olmadı. Evet android tv değil ama sanırım o lisans parası yerine başka şeylere maliyet kaydırmış Sony ve güzel bir iş çıkartmış bu 2017 model tvsinde. Çerçevesi çok ince varlığı belli bile değil, ekran etrafında ki siyah ince bant fazla ışığı emiyor, daha iyi bir görüntü veriyor. Panel kalınlığı bir parmaktan ince, devre alanı biraz daha kalın tabi. Ben sadece gümüş renkli ayağına takılıyorum biraz, siyah olsa daha az dikkat çekse daha iyiydi yayında gözü kayıyor insanın :)

    Birde iosta ki uyumlu remote yazılımlarını henüz kullanmayı beceremedim. TV ihtiyacı olanlara kesinlikle tavsiye edeceğim bir ürün. İndirimli fiyatı kesinlikle dikkate değer.




  • 49xe7005 ile 49xe8005 arasında hareketli görüntülerde bariz fark var. 7005 kesik kesik oynadığı sahnede 8005 yağ gibi akıyor. Fiyat farkı da bundan olsa gerek. LG ju serisi hareketli sahnede xe7005'e göre biraz daha iyi ama sony'nin görüntü kalitesi lg'yi tokatlıyor. LG de sony de IPS panel ama arada uçurum var. Xe7005 kullanıcılarından biraz daha inceleme ve katkı bekliyorum. Radara aldım bu tv'yi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FuaTT kullanıcısına yanıt
    Fiyat farkı 8005 in android olmasından kaynaklanıyor 7005 te android yok hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün media markt ve teknosaya sorduğumda kampanya bitti dediler ve sırasıyla 3500 ve 4000 tl fiyat verdiler üşenmedim birde vatana soruyum dedim ve vatandan 2 güne teslim olarak 2700 tl ye 49 xe 7005 i aldım.Almamın en önemli sebeblerinden biri samsung, lg,philips ten sonra birde sony tv alayım dedim ve odama göre 49 inç tv ye ihtiyaç duymam.En son aldığım philips 55 pus7600 tvden görüntü olarak çok memnunum lakin menülerinin yavaşlığı, android tvnin handikapları beni philipsten uzaklaştırdı. evdeki lg odama küçük geldi(32 inç).samsung 42 lcd 626 full hd olmasına rağmen 240 watt elektrik tüketimiyle onuda ekarte ettim. İnşaallah bu tv beni mahçup etmez.tvden beklentim görüntü kalitesi güzel olsun ve menüleri hızlı olsun yeter.ayrıca tablo olabilmesi benim tercihimde çok büyük rol oynadı zira şark odasına asacağım için kenarını çerçeveletip tablo olarakta kullanmayı düşünüyorum. bi ara fotoları paylaşırım.




  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. sıny 49xe7005 aldım. Ama kenarlardan ön cama bastırdığımda içeri doğru hareket ediyor.Yani çerçeveye yapışık değil gibi. Bu normal bir durum mu?
  • Daha tv elime geçmedi ama geçince bakarım, servise sormadınızmı? yada en yakın avmde deneyebilirsiniz.alttada tvyi kullanacağım yer görülüyor.SONY KD-49XE7005 2017 model
  • Arkadaşlar dün itibariyle xe7005 elime geçti.genel olarak memnun kaldım. kabaca ölü pixel ve bulutlanma yok(özellikle karanlıkta ve siyah zeminde servisciyle baktık). Menüler hızlı ve akıcı, geçişleri hızlı.Kanal geçişleri beklediğimden yavaş çıktı.55 pus 7600 ün kanal geçişlerini bildiğim için biraz daha hızlı olmasını beklerdim.Kanal geçişlerinde yazılar yukarda çıkıp uzun süre bekleyip kayboluyor, belki alışkın olmadığımdan ama buda bana farklı geldi.Görüntü kalitesi için ev halkı philipsten daha iyi dedi ama ben o kanaatte değilim, siyah kontrastı philipsten iyi değil ama normal kullanıcı için bu sorun olmaz, nede olsa ne kadar ekmek o kadar köfte.Hd yayınlar çok iyi, sd yayınlarda umduğumdan iyi çıktı. TRT 4K yı söylemiyorum bile.Büyüklüğü tam benim odama göre, 49 inci 2-5 metreden seyredeceğiz.parlaklık vs bunları menülerden ayarlayabiliyorsunuz. Bence mağazalardaki görerek almak tabiri yanlış çünkü hiçbir tv aynı şartlarda ayara sahip olmuyor.Arkadaşlar kalınlıktan şikayet etmişler,zaten ayaklı kullanımda bu hiç sorun olmuyor duvara asıldığında ise bende sorun olmadı(kenarlarda ve üstte raf olduğu içindir belki). Tablo özelliği çok hoşuma gitti,istediğin fotoğrafı istediğin müzik eşliğinde istediğin zaman seyredebiliyorsun.Ayarla takvim, saat, müzik ekleyebiliyorsun.menülerin içeriği beni biraz hayal kırıklığı oluşturdu.philipsten sonra bana çok sade geldi.netflix ve youtube a tek tuşla ulaşabiliyorsun. kumandanın daha ergonomik ve işlevsel olmasını isterdim.belki yine alışık olmadığımdandır. İçindeki fotoğraflar mükemmel.Ses kaliteside philipsten daha iyi.Genel olarak benim beklentimi (Ekran büyüklüğü,tablo olabilmesi, 4K, vs)fazlasıyla bu fiyata(2700 tl) karşıladı. Darısı sizlere.( kenarlarla ilgili ben bir sorun görmedim.)




  • Buda fotosu..




    SONY KD-49XE7005 2017 model
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.