Şimdi Ara

Sony kamera harddisk değişimi olabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar sony hdr-sr5e kameram var ve hafızası 40 gb. Kameramın handycam istasyonu olmadığı için verileri bilgisayara aktaramıyorum ve harddiski dolmak üzere, handycam istasyonuda yaklaşık 200 TL olduğu için çok pahalı geliyor. Bunun yerine kameraya büyük bir dahili harddisk alıp harddiskini değiştirmek daha mantıklı geldi, böylece görüntüler hep kamerada kalır görüntü aktamama gerek kalmaz diye düşündüm.

    Bu kameraların harddiski hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Öğrenmek istediğim bu kameralar normal 2.5" lik harddiskmi kulllanıyor ve harddisk değişimi mümkün olurmu?



  • Neden handycam istasyonu gerekiyor anlamadım ama Sony HDR-SR5E özelliklerine baktığımda USB girişi/çıkışı var. USB ile çektiğin videoları bilgisayara atabilirsin.

    http://www.sony.com.tr/product/hdd-avchd-hard-disk-drive/hdr-sr5e#pageType=TechnicalSpecs
  • Evet usb çıkışı sadece handycam station üzerinde bu yüzden görüntüyü aktaramıyorum. Kameranın harddiskinin 3 yılda ancak yarısını yani 20 GB ını kullandım. Eğer büyük bir harddisk takarsam mesela 500 GB bana ömür boyu yeterde artar. Zaten çektiğim görüntileri aktarmak için harddiske ihtiyacım olacağı için bu bana çok daha mantıklı geliyor, ayrıca bluray yazıcı vs. uğraşmıyacam, kamerayı bluray oynatıcı gibi kullanacam, görüntüleri direk tvye hdmi çıkışı ile kameradan aktaracam ve görüntü kaybıda olmayacak. Tabi bunların gerçekleşmesi için harddiskin değişebilmesi gerekiyor.
  • Handycam İstasyon hiç iyi bir şey değilmiş Oldu mu şimdi usb girişi istasyon üzerinde olsun, istasyon olmayınca görüntü PC'ye aktarılamasın. Hiç iyi değil. Hiç sevmedim. Ayrıca satın almaya kalkınca 200 lira da çok yav... Küçücük USB'yi kameraya koymak çok mu zordu...

    Harddisk mantık olarak değişebilir çünkü harddiski bozulan bir kamera nasıl tamir edilecek? Tabi ki harddisk değiştirilerek. Ama daha büyük harddisk takınca; kamera, yeni diskin kapasitesini tam olarak görebilecek mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    mümkün olmayan birşey üzerine senaryo yazmışsın. sony servisine sor gerekli cevabı versinler.


    Bilmiyorsan gereksiz yere cevap yazmana gerek yok, bilinmeyen herşey yetkili servise sorulacaksa forumda bilgi paylaşımına ne gerek var, aklını kendine sakla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.