Şimdi Ara

Sony Eurasia Garanti Rezilliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Z3 compact telefonumu arka cam ayrıldığı için garantiye gönderdim. Takipte 20 iş günü boyunca parça bekliyor yazdı. 20 iş günü doldu. Sonra değişim cihazı bekliyor yazdı ve kutulu değişim yapıldı. Ben aradım sony'yi ve 20 iş günü doldu değişim istemiyorum para iadesi istiyorum dedim. Neymiş efendim bunun kararını servis veriyormuş. Banane servisten arkadaş ben eurasia garantili almışım aleti muhatabım sensin dediğimde teleservice ile görüşün dediler. İyi dedik teleservicei aradım. Onlar da diyorki sonynin onayıyla değişim veya iade yapılır. Dedimki bana sormadan neden değişim yaptınız bunun kararını biz veririz diyorlar bak bak bak. Sonra sonyyi aradım tekrar bu şekilde ücret iadesi yapmıyoruz sadece yasal merci kararıyla iade yapıyoruz. Yani diyorki hakkını arayana mecburen hakkını veriyoruz hakkını aramayanın hakkını bi güzel yiyoruz. Şirket ahlakına bakın hele. Aramalar mailler şikayetler derken 2 gün sonra telefon geldi bi baktım ne göndermişler diye xperia xa! Aradım tekrar bu mu z3 compactın misli. Muadili bile değil. Söylenen üst birimlerinize aktarıyoruz. Ben gittim tüketici hakem heyetine başvurdum. 12 13 gün arayan soran yok. Bu arada mailler atıyorum tekrar tekrar arıyorum tabi. Teleservicei arvatoya şikayet ettim maille. Aradılar 2 3 gün sonra ilgili bir bayan inceleyelim dedi. Ondan da haber yok hala. Neyse 14 15 gün sonra +30 koduyla bir numara aradı sony imiş. Gönderilen telefonu açtınız mı kullandınız mı sim kart taktınız mı dedi yok dedim aynen gönderildiği gibi duruyor. Dedim herhalde gönderin telefonu ücret iadesi yapacaz diyecek ama nerdeee. Telefonu niye beğenmediniz diyor. Servis noktalarımızca eş değer olarak bu model görünüyor diyor. Ben telefon falan istemiyorum ücret iadesi istiyorum dedim yasal mercilerden kararla oluyor dedi. Neymiş efendim yasal olarak böyle olması gerekiyormuş yasal süreyi devlet belirlediği için. Lafa bak yaa. Dedim ne rezil bir firmaymışsınız. Hakem heyetine başvurdum kapat dedim.

    Telefondan çok memnundum ama işte sony türkiye bu. Siz siz olun sony eurasiadan uzak durun. Distribütör garantili alacam diye fazla para falan vermeyin. Hepsi aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • cappa_tr C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, hakkınızı sonuna kadar arayın. İlgili satış ve servis birimini de Sony'nin tüm bulabildiğiniz küresel iletişim kanallarına şikayet edin. Olay bizdeki ağzı soğan kokulu şark kurnazlarindan kaynaklanıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z3c'nin denki yeni nesilde xperia x'tir bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haggard1963 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Şikayet yazmak istedim sonynin merkezine ama hep tr linkine yönlendiriyor. Bu konuda bilgisi olan varsa yazsın lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer durumu LG ile yasadim. Yurtdisinda yasiyorum ve aldigim TV 4. ayda bozuldu. Tv nin acikken fotosunu cekip atin dediler, dedikleri gibi yaptim ve bozuk olduguna ikna oldular. Aradan 1 hafta gecti. Tv nizin degisimini yapacaz diye aradilar. O ana kadar da ulan ne kadar iyiymis gatanti sureci, tv yi bile ayagima kafar getiriyorlar diye sevindim. Adamlar geldi bir de baktim ki baska bir model. Dedim bu ayni model degil dusuk model, adam da a olur mu 'hz' si ve boyutu ayni dedi. Ya dedim bi tv nin ayni kalitede oldugunu buradan mi anliyorsunuz. Bu isin paneli var tepkime suresi var, siyah kalitesi var, var oglu var. Adamlar muduru arayip verdi, herifte ayni masali okudu. Bolge muduru muadili olduguna kanaat getirmis. Adamlara dedim ki hic acmayin kutuyu lanet olsun birakin gidin, daha sonra internetten kapali kutu sifir tv olarak sattim. En azindan burada daha da LG nin hicbir urununu eve sokmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, hep aynı sıkıntılar...
    Tamir süresi geçmiş ürünler için para iadesi veya değişim olayı mal sahibine aittir.
    Öyle ''sen karar veremezsin'' demeleri boş laflar.
    Merak ediyorum başka ülke olsa yapabilirler mi böyle?

    Bana sıfır diye tamir görmüş laptopu ''sıfır'' diye verdiler (çok iyi bilinen marka) adıma fatura keserek
    Öğrendim bi şekilde böyle olduğunu. koskoca firma ispat et dedi, eski sahibini tanımıyoruz dedi, olay çıktı ana merkezlerinde,
    türlü rezillikler...
    İspat ettim, eski sahibinin faturasını gözlerine soktum, yüzleri bile kızarmadı,

    para ödemeyiz dediler, bizde para mara iadesi olmaz falan, daha neler neler!
    yurt dışına yazarım bu yaptığınızı, sizi mahkemeye veririm diyince hemen paramı yatırdılar.

    Bunu yapan çok büyük bir marka.

    Biraz uğraşırsınız ama paranızı alırsınız.




  • Ben de Teleservice ye götürdüğüm telefonum bozuk olarak geliyor. Sony ise hiçbir şey yapmıyor bu konuda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, ben rezilliğini z2 olaylarından biliyorum. Bir sürü kişi su geçirdiği için telefon kullanıcı hatası dediler. Cevap şu: telefon suya mı sokulur. E ozaman suya karşı dayanıklı diyorsunuz? diye sorarlar adama. Zehir zıkkım olsun diyeceksin. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok zaman geçti ama konuyu unutmuşum kusura bakmayın. Telefonun ücretini aldım hakem heyeti kararıyla yaklaşık 3 ay sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cappa_tr C kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam kurtulduğunuza sevindim.
  • Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.