Şimdi Ara

Sony Dsc-RX 100 ( I-II-III-IV-V ) Kullananlar Kulübü - Fotoğraf Paylaşımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
16
Favori
24.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu makinede mümkünse iso 800'i geçmeyin. Noise sorunu olmayacaktır. ISO 400-200...'ün kurtardığı yerde iso 800'ü seçmeyin. Foto kalitesine direkt etki edecektir bu durum.
  • eatag E kullanıcısına yanıt
    her ikisi de gürültü/noise yaratır. bu modlarda devreye giren otomatik gürültü temizleme özelliği vardır. O da, detay kaybı yaratır.
    (DRO miktarı ne kadar yüksek tutulmuşsa, gürültü temizleme miktarı da o kadar artar).

    gürültüsüz çekim için, yukarıda verilen öneriye katılıyorum. iso800 e kadar, kabul edilir seviyede gürültü ile çekim yapmak mümkün.
    cihazın lensi, bu kadar hızlı (f1.8-2.8) olduğu için de, genel olarak bunu sağlamak pek zor değil.
  • Cevaplar için teşekkürler. ISO otomatik kullanıyorum zaten, konuya o kadar hakim değilim ama otomatik kullanma, ISO 800'ü geçme derseniz onu da denerim.

    "Her ikisi de gürültü yaratır" derken her ikisini de kullanmasan daha iyi mi demek istiyorsunuz orasını tam anlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eatag -- 23 Haziran 2015; 10:21:35 >
  • eatag E kullanıcısına yanıt
    HDR ve DRO, çok parlak ve çok karanlık alanları aynı anda barındıran extrem karelerde, bu alanlardan daha fazla detay almaya yarayan işlemlerdir.

    Her ikisi de gürültü üretir.

    Her ikisini de kullanıp kullanmamak tercihi, yukarıda belirtilen alanların görüntünün ne kadarına sirayet ettiklerine ve fotografik sonuç açısından ne kadar önemli olduklarına göre değişir.

    HDR, bu işlem için (birden fazla sayıda çekim marifeti ile) farklı pozlanmış kareleri kullandığından, DRO ya nisbetle, aynı koşullarda, daha az gürültü üretir.

    Eğer, hem bu yöntemleri kullanmak, hem de gürültüden kaçınmak gerekiyorsa, kendi tercihim, sırasıyla, HDR > DRO (otomatik seviye) olurdu.

    Bir diğer yöntem de, RAW çekim yaptıktan sonra, masaüstünde çevrim yaparken, DRO miktarını manuel olarak uygulamak olabilir. Ancak, bu yöntem sabırsız insanlarımız için pek uygun değildir :)




  • HasHoşaf kullanıcısına yanıt
    Anladım, biraz da HDR ve DRO Off olarak kullanmayı deneyelim bakalım sonuçlar nasıl olacak.

    Evet bu arada RAW olayı pek bana göre değil (henüz) :)
  • * Resimlerim M3 den telefona, telefondan da flickra yüklendiği için olduğundan çok daha düşük kalitedir. Bu gördüklerinizi 5 ile felan çarpın yani

    Sony Dsc-RX 100 ( I-II-III-IV-V ) Kullananlar Kulübü - Fotoğraf Paylaşımı
    Ankara Keçiören evcil hayvan parkı by Narki & M3, on Flickr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narki -- 9 Temmuz 2015; 11:18:47 >
















  • gece çekimlerinde "long exposure" ile düşük iso çekimler çok güzel oluyor; tabi hareketsiz objeleri çektiğiniz sürece :)

    bu arada sıcak fırsatlarda lexar'ın 64gb'lık sdxc uhs2 kartı vardı; makinede sandisk 64gblık kart yerine taktım... sandisk ile "speed priority" veya uzun süre "continious" çekim yapınca makine ara belleği dolup karta aktarması zaman baya zaman alıyordu; şimdi lexar kartta bu zaman yarı yarıya azaldı. tabi keşke hiç bekleme yapmadan karta atsa daha iyi olacak ama buna da şükür :)
  • çok para bayıldım ama verdiğim her lirayı hak ediyor makine. Bu makineyi almadan önce 550d'min yanına sony wx80 almıştım, o zaman çok memnun kalmıştım kompakt makineden (ki hala hazırda bekliyor ). Rx100 m3'de tüm isteklerimi karşılıyor, netlik, manuel ayarlar, erişilebilirlik, iso performansı, yazılım, lens.. Güzel makine yapmışlar valla..

    Tek eksiğim hafıza kartı. Slow motion çekim için önerdiğiniz 32gb bir hafıza kartı var mı? 50TL civarı olursa iyi olur..
  • Arkadaşlar bayramdan iki gün önce doğubanktan RX-100 M3 satın aldım. Bugün ilk defa bayram dolayısı ile geldiğim Balıkesir'de 40-50 kadar fotoğraf çekimi yaparak fotoğrafları hafıza kartımdan bilgisayara yükledim. Fakat anlayamadığım bir şey var ortada. Fotoğraflarda çekim sayısı ( sanırım Şatır diyorlar ) DSC03215 gösteriyordu ??? Acaba bana ikinci el makine mi kakaladılar diye düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım...
    Not : hafıza kartımı formatlamıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilakdere

    Arkadaşlar bayramdan iki gün önce doğubanktan RX-100 M3 satın aldım. Bugün ilk defa bayram dolayısı ile geldiğim Balıkesir'de 40-50 kadar fotoğraf çekimi yaparak fotoğrafları hafıza kartımdan bilgisayara yükledim. Fakat anlayamadığım bir şey var ortada. Fotoğraflarda çekim sayısı ( sanırım Şatır diyorlar ) DSC03215 gösteriyordu ??? Acaba bana ikinci el makine mi kakaladılar diye düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım...
    Not : hafıza kartımı formatlamıştım.

    Hayırlı olsun ama malesef öyle gözüküyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir arkadaş daha önce kullandığın hafıza kartını formatlamış olsan bile kaldığı shutter sayısını makine algılar ve o shutterden devam eder dedi doğru olabilirmi acaba... birde esas shutter sayısını öğrenebileceğimiz bir program varmı SONY'ler için... bilen varmı arkadaşlar
  • Pek bilen yok galiba ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilakdere

    Pek bilen yok galiba ???


    malesef benim bir bilgim yok ilk kez duyuyorum
  • halilakdere kullanıcısına yanıt
    çekim sayısının kaydedilmesi konusunda, rx100 hakkında net bir bilgiye ulaşamadım. Ancak, bu kaydın çoğunlukla DSLR makinalar için tutulduğu göz önüne alınırsa (ki Sony nin DSLR modellerinde mevcut), RX100 için de büyük ihtimalle böyle bir veri kaydı yoktur diye düşünüyorum. Görmüş olduğunuz rakam, büyük ihtimalle, gerçek çekim sayısını değil, cihazın yazılımının atadığı, çekim seri numarasını belirtiyordur. Makinayı sıfırladığınızda ve/veya bataryasız olarak beklettiğinizde, bu rakam da sıfırlanıyor olacaktır.

    DSLR makinalarda, ayna ile tümleşik çalışan bir perde sistemi olduğundan ve bu sistem de kullanım/çekim sayısı ile orantılı olarak, aşınmaya ve yıpranmaya açık olduğundan, böyle bir kayıt tutuluyor. Ancak, kompakt makinalarda böyle bir mekanizma ya hiç yoktur, yada, DSLR lara göre çok daha basittir.
  • Hocam olay aydınlandı durum şöyleymiş makineyi ilk aldığım gün Şile'ye gezmeye gitmiştim sıfır hafıza kartı koymuştum üç beş çekim yaptım sonra eve gelince O fotoğrafları bilgisayarıma bir dosya koymuştum 10'dan sonraki gün alfa 77'deki hafıza kartımı yeni aldığım makineye koydum ve Balıkesir'de çekimler yaptım fotoğrafları bilgisayarıma attığımda çekim sayısının üç binlerde olduğunu gördüm durum şöyleymiş eğer ki farklı makineden çıkarttığım hafıza kartını yeni makinaya taktığımızda bir önceki makinanın çekim sayısını vermekteymiş Şilede yapmış olduğum çekimleri buldum ve Shutter sayısına baktım sıfır hafıza kartıyla çekim yapıldığı için 00000 olarak belirtmiş buna göre endişe edilecek herhangi bir durum kalmadı ilginiz için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HasHoşaf kullanıcısına yanıt
    Shutter aynı Dslr'lardaki gibi çalışıyor malesef. Rx100 IV'te elektronik shutter da koymuşlar ve elektronik kullanıldığı zaman shutter sayısı problemi yok. Sanırım 1/2000 saniyeden daha hızlı olan durumlarda elektronik kullanıyormuş ve 1/32000'e kadar çıkıyormuş. Ne zaman olur bilinmez ama Rx100'ün ilk 3 modelindeki gibi mekanik shutter kullanan modellerde shutter ömrünün bitmesi kaçınılmaz.
  • bugün RX100M3 makineme 53mm POLARİZE FİLTRE taktım... çok güzel oldu.
    Sony Dsc-RX 100 ( I-II-III-IV-V ) Kullananlar Kulübü - Fotoğraf Paylaşımı
    Sony Dsc-RX 100 ( I-II-III-IV-V ) Kullananlar Kulübü - Fotoğraf Paylaşımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilakdere -- 29 Temmuz 2015; 12:01:18 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.