Şimdi Ara

Sony Dsc-RX 100 ( I-II-III-IV-V ) Kullananlar Kulübü - Fotoğraf Paylaşımı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
16
Favori
24.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • halitkin kullanıcısına yanıt
    zoom aralığı iyi de, diyafram değeri üzdü

    rx100 m3 sahibiyim ama low-light performansı daha iyi olsaydı diyorum, o yüzden mark4 bana mantıklı geliyor, 2 stop 2 stoptur
  • Rx100 m3’te Eye AF yi kullanmaya calisiyorum ama Continuous AF yapmiyor, bu ozellik bu cihazda yok mu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dikmenibo

    Rx100 m3’te Eye AF yi kullanmaya calisiyorum ama Continuous AF yapmiyor, bu ozellik bu cihazda yok mu acaba?
    auto mode dışında dene bir istersen. mesela tv av moduna falan al.
  • Arkadaşlar benim de bir sorum olacaktı. Uzun zamandır kullandığım rx100 modelinden çok memnundum. Ta ki Küba'da elimden düşürene dek. Artık açmaya çalıştığımda lens tam açılmıyor, ileri geri hareket edip yarıda kalıyor. Ekranda Makineyi kapatıp açın hatası veriyor. Sizce ciddi bir sorun mudur? Eğer tamiri çok tutacaksa artık üst modele geçmeyi düşünebilirim. Makinenin bende manevi olarak değeri büyük, çünkü yurt dışında gezerken en büyük arkadaşımdı ve çok kare yakaladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seradonin -- 10 Haziran 2018; 17:2:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seradonin

    Arkadaşlar benim de bir sorum olacaktı. Uzun zamandır kullandığım rx100 modelinden çok memnundum. Ta ki Küba'da elimden düşürene dek. Artık açmaya çalıştığımda lens tam açılmıyor, ileri geri hareket edip yarıda kalıyor. Ekranda Makineyi kapatıp açın hatası veriyor. Sizce ciddi bir sorun mudur? Eğer tamiri çok tutacaksa artık üst modele geçmeyi düşünebilirim. Makinenin bende manevi olarak değeri büyük, çünkü yurt dışında gezerken en büyük arkadaşımdı ve çok kare yakaladım.
    servisi arayıp sor , onlar fikir verebilir.
  • servise sorun ama oldukça yüklü bir fatura çıkacağına eminim. Bu miktarı sıfırına göre değerlendirmeniz gerekecek
  • Arkadaslar ben Amerika’dayım m6 ya 1200 dolar verilir mi ne diyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umut K.

    Arkadaslar ben Amerika’dayım m6 ya 1200 dolar verilir mi ne diyorsunuz
    Bence verilmez hocam bildigim kadari ile hala makine isindi diye uyari verip islem yapamiyor.1200 dolarlara kadar ciktiysan canon 6d ile 50mm lens alir full frame keyfini tadarsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    Tesekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Arkadaşlar Iphone 8 plus kullanıcısıyım, ek olarak fotoğraf makinem de olsun istiyorum, sizce kullandığım telefonun yanına bu rx 100 m4 alsam yanlış yapmış olur muyum ? çünkü telefon da bayağı kaliteli çekiyor, sizce hangi model almalıyım aynasız ve bu cihaz kadar küçük tatlı fonksiyonlu bir fotoğraf makinesi olarak. Ek: m4 üstü ayağı pahalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paradise Lost

    Merhabalar,

    Arkadaşlar Iphone 8 plus kullanıcısıyım, ek olarak fotoğraf makinem de olsun istiyorum, sizce kullandığım telefonun yanına bu rx 100 m4 alsam yanlış yapmış olur muyum ? çünkü telefon da bayağı kaliteli çekiyor, sizce hangi model almalıyım aynasız ve bu cihaz kadar küçük tatlı fonksiyonlu bir fotoğraf makinesi olarak. Ek: m4 üstü ayağı pahalı.
    ben huawei mate 10 pro kullanıyorum ama zerre zevk almıyorum telefon ile foto çekmekten.. m4 ü bu yüzden aldım ve cok keyif alıyorum sürekli yanımda taşıyorum..o kadar minik ki taşıdıgını unutuyorsun resmen..muhakkak almalısın
  • Merhaba,

    Biraz saçma bir kıyas oluyor belki ama pek karşılaştırma bulamadım size sormak istedim. Şuan yurtdışında yaşıyorum. Rx100 hep vlog kamerası olarak lanse ediliyor, peki fotograf kalitesi olarak ne durumdadır?

    Normalde canon 650d 18-135 ve 50mm 1.8 lens sahibiyim. Malesef makineyi TR de bıraktım. Burada kullanmak için görece uygun fiyatlı bir cihaz arıyorum. A6000 radarıma takılmıştı. Daha sonra rx100 de aklıma geldi hem kompakt olması hemde üstüne lens almakla uğraşmamak adına aklımı çeliyor. Mark 4 veya mark 5 alabilecek bütçeye sahibim.

    Video pek çekmediğim Rx100 ün fotoğraf kalitesi aklıma takıldı.

    Çok profesyonel değilim kendi halimde takılıyorum :) Ne dersiniz rx işimi görecek midir? Yoksa a6000 e mi yöneleyim?
  • Merhaba ben a6000 de kullanmıştım vakti zamanında ama cihaz sürekli yanımda olsun rahatca kullanabileyim diye düşündüğüm dönemde rx 100 ile tanıştım. 3 aldım önce sonra satmak zorunda kaldım, ardından da 4 aldım. Benim için çok yeterli bir cihaz mark4.. A6000 ile kıyaslayabilecek durumda değilim ama ben bir fark göremedim. 4k video çekme şansım olmadı henüz ( kartını alamadım daha ) 1080p video da kusursuz kesinlikle..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narki

    Merhaba ben a6000 de kullanmıştım vakti zamanında ama cihaz sürekli yanımda olsun rahatca kullanabileyim diye düşündüğüm dönemde rx 100 ile tanıştım. 3 aldım önce sonra satmak zorunda kaldım, ardından da 4 aldım. Benim için çok yeterli bir cihaz mark4.. A6000 ile kıyaslayabilecek durumda değilim ama ben bir fark göremedim. 4k video çekme şansım olmadı henüz ( kartını alamadım daha ) 1080p video da kusursuz kesinlikle..
    Araştıranlara not olsun:

    Herhalde araştırırken hemen hemen bütün videoları izlemiş, kaynakları okumuşumdur(ingilizce-türkçe).

    A6000 boyut olarak kit lens ile ufak olmasına rağmen genel görüş kit lensin yetersiz olduğu yönünde. Tak gez ve boyut için sony'nin 18-135 Lensi mantıklı duruyor. En küçük boyutlu seçeneklerden biri olmasına rağmen yinede makine hem ağırlaşıyor hem de büyüyor. Bugün'nün fiyatıyla 4000 tl gibi bir rakama satılıyor.

    Rx100 VI diyafram değerleri arttığı(Bence rx100'ü ufak sensörle yürüten kriterlerden birisi de diyafram değeriydi) ve zoom odaklı bir makine olduğu için benim kapsamım dışında bırakıyorum. V ve IV serisi arasında kaldım. Mark V'in odaklama sistemi çok gelişmiş yinede video ile pek işim olmadığı için mark IV te kara kıldım. Aradaki fiyat farkını vermeye gerek yok gibi.

    Sonuç : A6000 kit lens ile bile kullanılsa bile çantaya ihtiyaç duyulacaktır. Çok sık yurtdışı seyahati yaparım. Sırt çantamda go pro+monopod, mavic air, baş üstü kulaklık, ipad+laptop, şarj kabloları, yeterince yer kaplıyor ve aynasızda olsa a6000'i koyacak yer mevcut değil.

    Yine de benim kadar seyahat etmeyip daha düzenli bir hayat yaşıyorsanız. Sağa sola giderim doğa fotoğrafçılığı yaparım yada fotoğrafçılığa yeni başlıyorum ve geliştirmeyi düşünüyorum diyenler için a6000 en iyi seçeneklerden birisi gibi duruyor. Tabi kullanım keyfi ve hissiyatın da kesinlikle rx100 bir dslr makine ile yarışamaz :)

    Umarım faydalı olur.




  • nisan 2018 de alınmış ve 3-5 kere kullanılmış bir Rx100 M2 cihazı bugün full kutu, fatura ve aksesuarlarıyla 900TL ye alarak aranıza katıldım :)
    Cihazla henüz tanışma kısmındayım Birbirimize alışmamız lazım.
    Valla bu fiyata bu imaj kalitesi güzel oldu gerçekten..
    SLR makinem zaten var ama ne yalan söyleyeyim bu alet yerine göre daha kullanışlı..
    Sokakta bi durumu çekeceğin zaman basıyosun hızlıca foto çekme durumuna hemen geliyor, pratik ve çok fonksiyonel ve boyut olarak gerçekten amaca hizmet eden yapıda..
    SLR ve DSLR keyfi elbette vermez ama harika fotoğraflar çekiyor..
  • hayırlı olsun güle güle kullan kardeşim..harika bir makine almışsın güzel kareler bekliyoruz
  • Rx100 m1 ile aranıza katıldım. Bu ayarları anlatan bir klavuz veya video var mıdır acaba? Bu işte yeniyim. Ayarların nasıl kullanılacağını bilmiyorum çok fazla. Önerilere açığım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun dostum türkçe kullanım klavuzunu bu linkten indirebilirsin

    http://www.tozlumercek.com/wp-content/uploads/2016/08/sony-dsc-rx100_tr.pdf
  • Narki kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.