Şimdi Ara

Sonunda 9-3 geldi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Bugün aracımızı aldık sonunda :) yaklaşık 30-40 km ilk sürüş izlenimlerim gayet olumlu. Motor sesi içeri rahatsız edici bir seviyede gelmiyor, çekişi gayet güzel. Otobanda sorunsuz bir şekilde sessiz sakin akarak gidiyor araç. Vites geçişleri sessiz sarsıntısız... Genel anlamda her yönüyle olumlu. Corolla'dan sonra biraz ağır geldi , gerek direksiyonu gerekse yolda gidişi. Sanki corolla daha seriymiş hissi uyandırdı bende. Belki aradaki kilo farkından dolayı bu şekilde de hissediyor olabilirim.
    Olumsuz anlamda 2 şey var. Birincisi ön lastikler W tipi ve uğultu yapıyor. Arka lastikler ise normal desenli lastik. Bu uğultu lastiklerden kaynaklanıyodur diye düşünüyorum ve lastikleri değiştirince geçer bu uğultudan kurtulabiliriz umarım.

    İkinci olumsuzluk ise şehir içindeki bozuk yollarda arabanın her yerinden gacır gucur sesler geliyor. Deri koltuklardan mı bilemiyorum ama sanki her tarafından bu şekilde sesler çıkıyor aracın çukurlarda, tümseklerde... Diğer 9.3 modellerinde de bu sesler var mı merak ediyorum Bu yönüyle corolla çok daha başarılı geldi bana.

    Bir iki diğer dikkatimi çeken noktalar, hararet müşürü hep tam ortadaki çizginin birazcık üzerinde duruyor. Dizel araçlara has bir durum mudur bu?

    Ayna katlama ve kontrol düğmelerinin üstünde ışıklandırma yok mu yoksa bu araçtakinde bir sorun mu var ? :)

    Resimleri de yakın zamanda ekleyeceğim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurcukka -- 11 Kasım 2010; 18:23:08 >







  • hayirli olsun...

    bazi teknik sorular icin bence servise danisin

    güle güle kullanin
  • Teşekkür ederim :)

    Bayram öncesi güzel bir anımı paylaşayım sizlerle :)

    Bugün Bostancı sanayi sitesinde Volcity özel servisine götürdüm bayramda yolculuk öncesi bir bakılsın hızlıca diye. Kötü bir sürprizle karşılaştım.

    EGR valfi kaçırma yapıyormuş ( söylediklerine göre yanlış motor yağı kullanımından olmuş) ve bu yüzden motor kapağını kaldırdığımızda güzelce kurumlanmış biraz kararmış bir manzara karşıladı bizi :)

    Neyse ki değişime gerek kalmadan ufak bir iki işlem ve valfin temizlenmesinden sonra sorun çözüldü, motorun temizliği de yapıldı pırıl pırıl oldu. Araç son 3 bakımına (60-70 ve 80 bin km) Maslak Enginler Saab Yetkili servisinde girmiş. Sağolsunlar farketmemişler böyle bir durum olduğunu(onları suçlamıyorum kesinlikle, belki rutin bakımlarda motor kapağını açıp bakmıyorlardır bilemiyorum). Aracı almadan önce onlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda aracın sorunsuz sıkıntısız olduğunu düşünerek bir de kaportasını gösterip aldık. Sahibi de sağolsun pek ilgilenmemiş sanırım bu işle, disklerin değiştiğini söylemişti ön diskler neredeyse kırılacak kadar incelmiş onları da değiştirdik. Motor yağı, şanzuman yağı, hava - polen - yağ filtreleri ve rot-balans derken işçilik dahil 1200 liralık bir fatura ile karşılaştık. Volcity servisi gerçekten çok ilgili ve gördüğüm kadarı ile işlerini titiz yapan bir servis. Yaptıkları işlemlere de garanti verdiler. Bir sorun çıkmayacağını söylediler. İnşallah bir dahaki bakıma kadar bir sürpriz ile karşılaşmayız...

    İnsan artık kime nasıl güvenecek bilemiyor maalesef...




  • Saab otolari titiz /kibar ve kerkesin tamir ( ADAMAKKILI ) bakim yapabilecegi bir araba degil..
    EGR valfi aslinda daha cok kisa mesafelerde veya düsük devirlerde kullanilan motorlarda sorun yasatan bir parca, motor yagindan
    dolayayi oldugunu ilk defa duyuyorum, ama olabilir.Tabiki ucuz yaga kacmak iyi bir secim degil.

    neyse,tekrar hayirli olsun..
  • servis en iyi yağı koyduk dedi umarım öyledir...

    Bu sabah İstanbul'dan koyulduk yolumuza... Şuan Afyon'dayız. İstanbulda iken depoda 3 çeyrek mazot vardı. Şuan depodaki mazotla bu ortalama ile 90 km daha giderim diyor araç. Çarşamba günü 175 liralık mazot almıştık. Toplamda Şehir içi şehir dışı karışık 710 km yol geldik. Depodaki 90 km'lik mazotu da eklersek 800 km yapıyor aşağı yukarı. Bilgisayarda da ortlama 7 litre yaktığını gösteriyor 100 km'de. Değerler normal mi bilemiyorum ancak sanki biraz bana fazla yakmış gibi geldi. genelde hızımız 110 km civarıydı. Zaman zaman 160 a çıktık.

    Diğer dizel saab kullanıcılarının verilini çok merak ediyorum. Paylaşırsanız çok memnun olurum.

    Belirtmek istediğim bir nokta daha var. Araç bozuk yollarda inanılmaz gürültülü, sinirimi bozdu bugün. Çok fazla lastik sesi var içeride. Ve yoldaki bütün tıkırtıları direksiyonda hissediyorum neredeyse. Asfallta çok güzel sorunsuz sarsıntısız ama yine de lastik sesi oluyor.
    Bu sarsıntıların içeriye bu kadar fazla gelmesi jantlardan veya lastiklerin 45 yanak olmasından mıdır? Bu arabanın orjinal lastik ebatı nedir? Şuan üzerindeki lastikler 225 / 45 / 17 ebatlarında. İstepnesi ise farklı ama şuan onun ölçülerini hatırlamıyorum.

    Bu jantlara 215 / 50-55/ 17 ebatlarında lastik takabilir miyiz? ve bu şekilde olursa içeri ve direksiyona gelen tıkırtılarda seslerde azalma olur mu? Biraz daha konforlu olsa mükemmel olacak. Çekiş ve viraja girişi çok çok güzel aracın.

    Lastik ve içeri gelen sesleri önleme konusunda önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar lütfen...
    Bir de mazotu hangi marka istasyonlarından almamızı önerirsiniz ? ilk yakıtımızı petrol ofisinden aldık.




  • Yine ben arkadaşlar...

    Bu sabah Afyon'dan Antalya'ya doğru yola koyulmadan aracın motor kapağını açıp şu valfe bakayım ne durumda dedim. Genel anlamda temiz sorun yok ancak motor kapağı yine kurumlanmaya başlamış ve parça parça kurumlaşmalar ile karşılaştım. Sanırım yine kaçırma ve kurumlanma var. Bu EGR valfinin derdini nasıl çözeceğiz?

    Yetkili servise gitsek değiştirecekler direkt ve nerden baksanız 1500 2000 lira arası bir masraf çıkaracak, ardından yine aynı sorunu yaşamayacağımızı kesin bilsek hiç düşünmeden yaptıracağız ama bunun garantisi var mı bilemiyorum. Bizim aracımızdan başka kimseninkinde yaşanmadı mı bu sorun?

    Çok moralimi bozuyor bu EGR valfi artık :( Genel anlamda motora bir zararı var mıdır acaba ?

    Diğer bir soru işaretim de motor yağının seviyesinde. Çubuğun neredeyse yarısına kadar yağ kaplanmış. Temizledim tekrar daldırdıp baktım yine neredeyse yarısına kadar geliyor motorun içindeki yağ. Dizel arabalarda bu normal mi? Topu topu 5 litre motor yağı kondu araca...

    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen... :( Herkese hayırlı güzel bir bayram diliyorum.




  • Dostum benim volvo s40'im var. 195/65/15 taktirdiktan sonra ancak konforu buldum. Dolayisiyla 17 inch'ten sikayet ediyorsaniz (yol gurultusu ve sertlik acisindan) sizi 16 inch de kurtarmaz, 15 inch'e cevirin. 195/65/15. Hoscakaln.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.