Şimdi Ara

Son Windows 11 güncellemesi, WiFi sorunlarına yol açıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son Windows 11 güncellemesi, WiFi sorunlarına yol açıyor!
    Microsoft, WiFi ağ bağlantısı sorunlarının yalnızca isteğe bağlı KB5032288 güncellemesinden kaynaklandığını belirtse de, kullanıcıların çoğu Salı günü yayınlanan yamanın bir parçası olan KB5033375 toplu güncelleştirmeyi yükledikten sonra sorun yaşadıklarını dile getirdi.



    Ayrıca Bkz.Microsoft'un Windows 11'deki Dosya Gezgini hatasını çözmesi bir yıl sürdü



    Ev ağlarını etkilemiyor



    Microsoft, KB5032288 güncellemesinin bazı WiFi bağdaştırıcılarının ağlara bağlanamamasına neden olan bir soruna yol açtığını doğruladı. 802.11x kimlik doğrulamasını kullanarak kurumsal, eğitim amaçlı veya halka açık WiFi ağına bağlanıldığında bu sorundan etkilenme olasılığının daha yüksek olduğu bilgisi paylaşıldı. Kullanıcı bildirimlerine göre, bu sorun kurumsal kablosuz ağları (ubcsecure, ubcprivate, eduroam) etkiliyor. Bunun belirli kablosuz ağ bağdaştırıcı modelleriyle bağlantılı olup olmadığına ilişkin bir bilgi yok. Bilinen sorun yalnızca istemci platformlarını (Windows 11 23H2 ve Windows 11 22H2) etkiliyor. Windows 10 sistemleri bu bağlantı sorunlarından etkilenmiyor.



    Güncellemeyi kaldırın uyarısı!



    Microsoft, etkilenen kullanıcılardan Geri Bildirim Merkezi uygulamasını kullanarak yaşadıkları sorun hakkında daha fazla bilgi paylaşmalarını istedi. Bir düzeltme yayınlanana kadar, geçici çözüm olarak Windows Update güncelleme geçmişine gidip KB5033375 ve KB5032288 güncellemelerini kaldırmalarını önerdi.




    Kaynak:https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-confirms-windows-11-wi-fi-issues-asks-for-user-feedback/







  • Daha bugün yine ücretsiz Win 11'e geçin diye tam ekran çıkarttı. Yine reddettim. Yani eskisi gibi değil ki, adam gibi olmazsa olmaz fark yok. Eskiden bir ne bileyim Directx 7 den 8 e 9 a falan geçmek için de gerekirdi. O directx ler arasında da ciddi fark olurdu. Şimdi o da yok. Zaten stardock'un Fences ve Start11 gibi yazılımları ile Microsoft'un ancak Windows 15 lerde falan belki getirebileceği özellikleri de kullanıyorum.

    Win8 olayına benzer olay yaşanmasın diye bu sefer ters psikoloji de denediler ama o da işe yaramadı :) Pc belli seviye altındakiler geçemez diye hype yaratmaya çalıştılar. Zaten çoğu geçen de sistem gereksinimi yetmeyenler oldu meraktan. De onun yerine default olarak şu Fences Start 11 gibi özelleştirilebilir serbest özellikleri ekleseler mesela. Hani koca microsoft ya. Hala daha Başlat tuşu olsa mı olmasa mı derdine düşeceğine, koysana tonlarca seçenek. İsteyen her köşeye başlat koysun sana ne. İstemeyen koymasın. İsteyen fences gibi gayet özelleştirilebilir masaüstü grupları oluştursun. Yani küçücük stardock firmasının yaptığı yazılımı yapacak insan mı yok. Yok gibi davranıyorlar.

    Ondan sonra niye yeterince kimse geçmiyor. Niye geçsin diye kendilerine sormaları gerekli.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Ayarlar > Sistem > Bildirim > Nelerin yeni olduğunu blabla ... Windows karşılama deneyimini göster > Tiki kaldır

    Windowstan en iyi şekilde blabla... kurulumunu tamamlama bildirimlerini göster > Tiki kaldır

  • Mart ayında aldığım sistemim Windows 11 ile geldi ve 1.5 ay öncesine kadar Windows 11 ile kullandım ama gerçek anlamda arayüz kolaylıklarının olmasından dolayı bu kadar süre katlandım. En son format atmaya vaktim olmadığından oynadığım oyunda durduk yere performans sorunu yaşayıp 1 hafta sistem yedeği almak için boş vaktimi bekledim. Resmen performans sorunu yaşadığım oyun da dahil çoğu oyun daha rahat, akıcı ve sorunsuz çalışıyordu Windows 10'da.

    Genelde Windows 8, 8.1, 10'u hep insider sürümlerimde kullanacak kadar meraklıyımdır ama Windows 11 çıktığında pc kullanmıyordum o yüzden çıkışından epey zaman geçmesine rağmen Mart ayında kullandığım haliyle bile fiyaskoydu. Oyunlarda ekran çözünürlüğüm olan 4k'nın altına geçiş yapınca oyunlar tam ekran çalışmıyordu. Kenarlıksız olarak yine tam ekran olarak kullanıyordum ama bazı oyunlarda da nedense 120hz'i bu şekilde tam ekran olmayınca bazen ayarlanabilir oluyor bazen olmuyordu, bazı oyunlarda oyunu aşağı alıp masaüstüne dönünce tekrar oyuna girmiyordu gibi saçma sapan sorunları vardı. VRR ayarı son 2 ay ortadan kayboldu ya da konumunu falan değiştirdiler herhalde ulaşamadım ve nedense açık olmasına rağmen ortadan kaybolduktan sonra kapalı konuma gelmişti TV'nin oyun menüsünden gördüğüm kadarıyla.

    Tasarım olarakta Windows 10'un kutucuklu başlat menüsünü çok seviyordum ama Windows 11'in ortadaki görev çubuğu tasarımı ve Wifi, Bluetooth gibi seçeneklere hızlıca ulaşıp ayarlara gitmeden bağlantıları yapabilmek çok güzeldi. Neyse Windows 12'ye heyacanım kalmadı artık, zamanla sistem otursunda yorumlara göre geçiş yapılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 20 Aralık 2023; 20:46:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • microsoft adet etti artık bir şeyi düzeltip bir şeyi bozuyor

  • sorunsuz güncelleme yayınlarsa ödül verecekler heralde başarıdan dolayı:)

  • Bu sıkıntı linux ta da oluyor ilk kurulum da, 3. parti yazılımları kurmadan linux u yükleyip tekrar başlattığınızda düzeliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.