Şimdi Ara

SON KONU AÇIŞIM TAVSİYE LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim bütçemin yettiği araçlar

    ***Opel Astra sedan edition plus 1.6 115hp(navi+7" ekran+krom çıta +paspas+lpg)(lpg takılınca motor yürümez mi acaba diye çekiniyorum)

    ***Hyundai Elantra 1.6 style

    ***Megane4 sedan 1.6 joy

    ***Leon Style 1.2Tsi 110hp Styla + led far grubu

    ***Ford Focus 1.6 benzin trendx 125hp(+dokunmatik ekran opsiyonu)


    Bana fiyat ve sunduklarıyla astra daha mantıklı geldi fakat motor yorulur mu lpg takınca ve yeni kasası gelecek önümüzdeki sene bu yüzden çekincem var yol tutuşu filen olarak araç nasıl acaba ve siz olsanız bugün cebinizdeki 65.000tl ile hangi aracı alırdınız çok fazla soru işareti oluşuyor kafamda şimdiden cevabınız için teşekkür ederim







  • Şimdi gelip soylenecekler ama leon diyeceğim yinede.
    Motor olarak,donanım olarak,ikinci el olarak(focus hariç) diğer iki araçtan da ustun olduğu ve olacağı kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_Android

    Şimdi gelip soylenecekler ama leon diyeceğim yinede.
    Motor olarak,donanım olarak,ikinci el olarak(focus hariç) diğer iki araçtan da ustun olduğu ve olacağı kesin

    aile kullanacak beni tedirgin eden tek nokta bu leon da
  • astra lpg takınca yürür ama lpg zorunlu değilse en iyi seçenek leon derim
  • Bunların arasında Astra en iyi seçenek. Leon FR olmadıktan sonra çok basit kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle leon hele birde led paket ise hiç affetme. Lpg ile uğraştigina değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon ve focus
    düşünebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon aileye gider mi gitmez mi tek soru o kafamda şuan sahip olan var mı veya tanıdığında olan şikayetleri var mı yetmiyor küçük filen gibi
  • Ben leon megane veya elantra dan birini alırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHIHAD

    Ben leon megane veya elantra dan birini alırdım

    astra ve focus neden önermediniz
  • Hocam zaten eski Opelci değilmisin ? Astra al ama bence 2.el 1.4t lpg al biz öyle yaptık çok memnunuz, hem en dolusu hemde performans yakıt kalite konfor çok güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leondaki motor alayından daha iyi. Alt devirlerde, düşük hızlarda vites düşürmeden güzelce çekip, sessizliğiyle keyif verir.Onlardan daha iyi gidip daha az yakacak. Otomobilde en önemli donanımın motor olduğunu düşünürsek bence ilk öncelik leonda olmalı.

    Diğer araçlar bir bütün olarak gayet hoş araçlar ama motorları falso, bence leon yerine onları yeğliyorsanız en azından turbo motorlu versiyonlarını almaya çalışın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccc123

    Hocam zaten eski Opelci değilmisin ? Astra al ama bence 2.el 1.4t lpg al biz öyle yaptık çok memnunuz, hem en dolusu hemde performans yakıt kalite konfor çok güzel.

    yok eski mazdacıyım ben ayrıca sıfır alıcam aracı
  • Opelin 1.6 ecotec motorunu annem kullanıyor 124hp olarak Cruze'da. 2400 liralık Prins yağlamalı sistem LPG takılı, takılalı 30.000km olmadı araba kendi kendine stop etmelere başladı. Sübap değişimi şart. Motorun hantallığı da cabası. Derseniz ki günlük kullanım için yeterli değil mi? Kesinlikle yeterli ama şöyle bir örnek vereyim diyelim sol şeritten 120-130 gidiyorsunuz ve öndeki araçtan dolayı 70-80km hıza kadar yavaşlamanız gerekti eğer arkanızda araba varsa sağ şeritte hızlanmanız gerekiyor veya hızınız 130a geldiğinde yokuş yukarı hızlanamıyorsunuz. Diğer atmosferik araçların da pek farklı olduğunu sanmıyorum. 1.2tsi Leona gelirsem daha önce aracı test ettim motor aman aman performans veremiyor ama atmosferikten daha canlı olduğu kesin 4500 devire kadar dolu dolu yürüyor ondan sonra biraz kesiliyor. Bende de Leon var FR SC modeli aşağı yukarı anlatmaya çalışayım. FR modelinin süspansiyonları aile için fazlasıyla sert arabaya binen arkadaşlar arada "böbrek taşı edition" diye geyik yapıyoruz; Style donanım bir tık daha yumuşak ama bir Astra konforu vermiyor. İç malzeme kalitesine gelince hepsi C sınıfı araçlar birbirlerinden çok bir farkları yok ancak Leon'un kapı panelleri çok basit tasarlanmış biraz daha göze hoş görünebilirlerdi. Birinin x bölgesi sert plastik, diğerinin y bölgesi sert plastik hepsi aşağı yukarı aynı yani. İç mekanla ilgili bir başka konu trim sesleri. Benim araçta 17lik jantlar ve FR süspansiyonlar var araç 61.000de trim sesleri var. Göstergeyi söktüm, kapı panellerini söktüm yalıtım yaptım ama arada hala ufak ufak geliyor. Style'da 16lık jantlarla ve kısmen yumuşak süspansiyonlarla belki FR kadar trim sesi olmayabilir. İç mekan genişliği olarak birşey diyemem benim aracım tek kapılı, 4 kapılarda durum ne hiç dikkat etmedim. Son olarak tsi motor ve yakıt konusuna geleyim. Forumda çoğu konu var tsi sahipleri 6-7l yaktıklarını söylüyorlar(Uzun dönem tüketimim 7L civarı Ankara'da oturuyorum), diğerleri 10L civarı yaktığını iddia ediyor. Aslında 2 taraf da yanılmıyor. Şöyleki sakin kullanıldığında tsi motorlarla 6-7l civarı tüketim elde etmek zor birşey değil ama gaz pedalıyla biraz oynarsanız tüketim 9-10l hatta üstüne çıkabiliyor. Genelde ev-okul arası gidiyorum ve dediğim gibi 6.8l falan yakıyorum ama okuldan eve 14-15l tüketim ile de geldiğim oldu. Söylemek istediğim tsi motorlar az yakıp çok kaçmıyor. Ya az yakıyor, ya çok kaçıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duellist

    Opelin 1.6 ecotec motorunu annem kullanıyor 124hp olarak Cruze'da. 2400 liralık Prins yağlamalı sistem LPG takılı, takılalı 30.000km olmadı araba kendi kendine stop etmelere başladı. Sübap değişimi şart. Motorun hantallığı da cabası. Derseniz ki günlük kullanım için yeterli değil mi? Kesinlikle yeterli ama şöyle bir örnek vereyim diyelim sol şeritten 120-130 gidiyorsunuz ve öndeki araçtan dolayı 70-80km hıza kadar yavaşlamanız gerekti eğer arkanızda araba varsa sağ şeritte hızlanmanız gerekiyor veya hızınız 130a geldiğinde yokuş yukarı hızlanamıyorsunuz. Diğer atmosferik araçların da pek farklı olduğunu sanmıyorum. 1.2tsi Leona gelirsem daha önce aracı test ettim motor aman aman performans veremiyor ama atmosferikten daha canlı olduğu kesin 4500 devire kadar dolu dolu yürüyor ondan sonra biraz kesiliyor. Bende de Leon var FR SC modeli aşağı yukarı anlatmaya çalışayım. FR modelinin süspansiyonları aile için fazlasıyla sert arabaya binen arkadaşlar arada "böbrek taşı edition" diye geyik yapıyoruz; Style donanım bir tık daha yumuşak ama bir Astra konforu vermiyor. İç malzeme kalitesine gelince hepsi C sınıfı araçlar birbirlerinden çok bir farkları yok ancak Leon'un kapı panelleri çok basit tasarlanmış biraz daha göze hoş görünebilirlerdi. Birinin x bölgesi sert plastik, diğerinin y bölgesi sert plastik hepsi aşağı yukarı aynı yani. İç mekanla ilgili bir başka konu trim sesleri. Benim araçta 17lik jantlar ve FR süspansiyonlar var araç 61.000de trim sesleri var. Göstergeyi söktüm, kapı panellerini söktüm yalıtım yaptım ama arada hala ufak ufak geliyor. Style'da 16lık jantlarla ve kısmen yumuşak süspansiyonlarla belki FR kadar trim sesi olmayabilir. İç mekan genişliği olarak birşey diyemem benim aracım tek kapılı, 4 kapılarda durum ne hiç dikkat etmedim. Son olarak tsi motor ve yakıt konusuna geleyim. Forumda çoğu konu var tsi sahipleri 6-7l yaktıklarını söylüyorlar(Uzun dönem tüketimim 7L civarı Ankara'da oturuyorum), diğerleri 10L civarı yaktığını iddia ediyor. Aslında 2 taraf da yanılmıyor. Şöyleki sakin kullanıldığında tsi motorlarla 6-7l civarı tüketim elde etmek zor birşey değil ama gaz pedalıyla biraz oynarsanız tüketim 9-10l hatta üstüne çıkabiliyor. Genelde ev-okul arası gidiyorum ve dediğim gibi 6.8l falan yakıyorum ama okuldan eve 14-15l tüketim ile de geldiğim oldu. Söylemek istediğim tsi motorlar az yakıp çok kaçmıyor. Ya az yakıyor, ya çok kaçıyor.

    1.6 atmosferiklerde bana artık çağ dışı geliyor doğruyu söylemek gerekirse o yüzden astra sedan için 1.6 atmosferik yerine 1.4 motor mu alsam diyorum arada 6.000tl var ona da lpg taktırsam 3.500tl de yani uzun lafın kısası 65tl tam arada bişey donanım olsa motor yok motor olsa donanım yok ikisi bir arada bir araç arıyorum kampanyada yok tavsiye edilecek pek bi araçta kalmıyor yukarıya yazdıklarım dışında çok ikilemde kaldım en mantıklısı acaba 1.4tsi leon mu olur diyede düşünüyorum kararsızlık hakim hala anlayacağınız




  • Hocam astra j 1.6 atmosferik arabanın hem lpglisinde hemde normalinde arka koltukta bulundum. Yokuşta dahi lpgli performans farkını hissettiemiyor. Ama yokuşta araba genel olarak hantal kalıyor söyleyim. (4 yetişkin +ben+full bagaj)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubat ayına kadar beklersen octavia hayirli olsun derim.
     SON KONU AÇIŞIM TAVSİYE LAZIM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jerusalema kullanıcısına yanıt
    1.4tsi Leon mu 1.4 turbo Astra mı derseniz ben ailecek bineceğiniz için Astra derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jerusalema


    quote:

    Orijinalden alıntı: SHIHAD

    Ben leon megane veya elantra dan birini alırdım

    astra ve focus neden önermediniz

    Astra biraz eskidi focus ise hacim ve bagaj olarak kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra k mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.