Şimdi Ara

Son güncelleme ile Windows 11 resmen “reklam yazılımı” oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
4.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son güncelleme ile Windows 11 resmen “reklam yazılımı” oldu
    Microsoft bir süredir Windows 11’in Başlat menüsünde test ettiği reklamları şimdi tüm kullanıcılara gönderiyor. Yayınlanan yeni KB5036980 isteğe bağlı güncellemesi ile birlikte Windows 11, etkin bir şekilde reklam yazılımı (üreticisini desteklemek için reklam gösteren yazılım) haline geldi. İlgili güncelleme, Windows 11 Başlat menüsünün “Önerilenler” bölümünde Microsoft Store'daki uygulamaların reklamının yapılmasını sağlıyor.



    Windows 11’de reklamlara hazır olun



    Yayınlanan KB5036980, temelinde isteğe bağlı bir güncelleme olsa da içeriği önümüzdeki ayın "Patch Tuesday" güncellemesinin bir parçası olacak. Microsoft, güncelleme notlarında "Başlat menüsünün Önerilenler bölümünde bazı Microsoft Store uygulamaları gösterilecek.” diyor. Burada reklamı yapılan uygulamalar ve yazılımlar ise şimdilik küçük bir geliştirici grubundan geliyor olacak.



    Son güncelleme ile Windows 11 resmen “reklam yazılımı” oldu
    Öte yandan bu reklamları ya da Microsoft'un deyişiyle "önerileri" devre dışı bırakmak mümkün. Eğer KB5036980 güncellemesini yüklediyseniz Ayarlar > Kişiselleştirme > Başlat bölümüne gidin ve buradaki “İpuçları, kısayollar, yeni uygulamalar ve daha fazlası için önerileri göster” seçeneğini kapatın.



    Ayrıca Bkz.Eski Microsoft çalışanlarından Windows 11 eleştirisi: Çok yavaş!



    Windows, ilgili reklam özelliğini budan birkaç hafta önce Insider programında test etmeye başlamıştı. Özelliğin kısa sürede piyasaya sürüldüğünü görmek ilginç. Bununla birlikte Microsoft'un Windows 11 Başlat menüsü reklamlar firmanın ilk reklam hamlesi değil. Windows 10’da da kilit ekranı ve Başlat menüsündeki benzer tanıtım hamleleri görmüştük. Ayrıca geçtiğimiz yıl Windows 11'in Dosya Gezgini'nde de reklamlar test edilmiş ancak bunlar piyasaya sürülmemişti.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/4/24/24138949/microsoft-windows-11-start-menu-ads-recommendations-setting-disable







  • Arkadaşın biri kimse zorla Windows 11 kullandırtılmıyor diyor ancak bir gün Windows 10 ana güvenlik güncellemeleri bittiğinde mecburen 11 kullanmak zorunda kalacağız ve bu reklamlarla karşılaşacağız o yüzden şimdiden konuşuruz diyoruz ki bu kadar reklamın parasını verip satın aldığımız bir işletim sisteminde yeri yok.
  • Aslında bunu rahatsız etmeden yaparsa kendi uygulama mağazasının gelişmesi ve insanların da Windows'un marketine mobil marketler gibi yoğun kullanmasını teşvik eder. Bu şekilde yazılımcılar Windows için daha çok uygulama geliştirmek için daha hevesli olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kapanıyorsa ağlamaya gerek yok. Yaoay zeka ile mantıklı öneriler yapacaksada sorun değil. Yinede kapandığı halde reklam olayı Xiaomi gibi kullanmayanlara daha çok dert olup kötü reklam olacaktır.

  • Kapatılması güzel olmuş. Hemen kapattım en sevmediğim şeydir reklam.

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Kapatiliyor sanirim. Dediginiz gibi eksisi degil artisi var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir işletim sistemi daha etkili çalışmak için uyumlu programlar önerebilir. Üstelik bu durum kullanıcının isteğine bağlı. Bence başlık yanıltıcı ve yönlendirici.

  • O ayarı zaten kapatmışımdır ama bi bakayım dedim evet kapatmışım. Kullanmayı bilirsen windows güzel aslında :)

  • Söyle bi yorumlara baktım hakikaten kafalar değişiyor ne güzel yorumlar okudum keşke haberi yapanda yazanda böyle bi kafada olsabilseydi yazık

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şimdi kapatılabiliyor olabilir ama tecrübelerimize dayanarak diyebiliriz ki ilerde bu ayarı elimizden alması yüksek bir ihtimal. O zaman da bir firewall veya host dosyası kaydı yapmamız gerekecek gibi duruyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rahatsız etmedikçe sıkıntı yok, bazen aradığım şeyleri reklam olarak getiriyor, işime yarıyor. Asıl mesele gerekli gereksiz işimi engelleyen reklamlar.

  • Walla ne yalan diyim bazen reklam izleyince faydasını görüyorum. Şuan youtube premium kullanıyorum. Dünyadan bi haber yaşıyorum 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Windows 8'in üretici çıkış tarihi olan 01.08.2012, genel kullanıcıya çıkış tarihi olan 26.10.2012 tarihinden beri düzeltemedikleri ve hala resmi olarak yayınlanmamış Windows için uğraştıkları şeye bak.

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt

    Windows 8 çok iyiydi. Windows 7’li Amd sistemimi performans olarak uçurmuştu. Aşırı akıcıydı. Teknik Önizleme sürümünden itibaren kullanmıştım. Windows 11 böyle olmadı maalesef. Performansı mahvettiği gibi cihazın ömrünü de kısalttı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rakanishu R kullanıcısına yanıt
    Fiş senin elindeyse sıkıntılı durmuyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kullanıcıyı tester olarak kullandıktan sonra parayla satın alınan işletim sisteminin içine reklam. Oh ne güzle dünya.

  • Saçma clickbait DonanımHaber haberlerinin sayısı artmaya başladı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyunlar linuxa gelsin hep beraber geçelim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Baktılar ekonomik sorunlar büyüyor, eskisi kadar pc alanda yok nereden ne yaparda parayı katlarız diye düşünmüş microsoft. Mobil için geç kaldı. Ellerinde kalan tek şey yapay zeka gelecek için onunda suyunu çıkarırlar reklamlarla analitik veri toplayıp satarak. Asıl sorun Microsoftun kendi mağazasının mobil cihazlar için çıkarılmış olup çok fazla uygulama olmaması ama bunun sebebi de yine microsoft. Şimdilerde Apple gibi cihazların donanım ömrünü kısıtlıyorlar yok eski donanım ve yazılımı çalıştırmasın uyumluluk kalksın, eski bilgisayarını çöpe at gitsin yaklaşımı var ve bu durumda ters tepecek. Çalışan makineyi neden çöp edeyim ki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Xiaomi de kendi uygulamalarında reklam çıkıyor, onları da kapatabiliyorsun.

    Yakında Apple da getirecek o zaman her markada yaygınlaşır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her yerde reklam görmekten bende rahatsızım ama şöyle de bir gerçek var ki kimse kimsenin başına silah dayayıp zorla Windows 11 kullandırtmıyor.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.