Şimdi Ara

SON DAKİKA: 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi getirildi (20 Mayıs 2020) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
6
Favori
23.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
351 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugünlerin geleceğini çok yazdık.
  • Ohhhhh kebabiiii

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah daha fazla gelir
  • wardaddy58 W kullanıcısına yanıt
    Onların beyni hiç yok. Swap'ın ne olduğunu bile bilmiyordur çoğu. Ooo anlaşma olmuş para geliyo. Taşıma suyla değirmen döndürülmeye çalışılıyor artık sona doğru yaklaşıyoruz bazı konularda maalesef. Çok acıtacsk içimizden geçerken.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler evlensin en az 3 çocuk yapsın diye beyaz eşyadan ötv indirilcekti noldu o iş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken kalbim daraldı. Umarım millet biraz olsun farkeder. Umarım biraz olsun düşünürler. Şaka gibi vallahi şaka gibi. Zama zam yapmışlar. Kıçımızda ki dona kadar (ironi değil pamuk da zamlandı) zam yapmışlar. Ne diyeyim ya valla, denecek milyonlarca şey var ama işte insan derstsiz başına dert açmak istemiyor. Hakkımızda hayırlısı olur umarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yalan Söylemeyen Adam

    Okurken kalbim daraldı. Umarım millet biraz olsun farkeder. Umarım biraz olsun düşünürler. Şaka gibi vallahi şaka gibi. Zama zam yapmışlar. Kıçımızda ki dona kadar (ironi değil pamuk da zamlandı) zam yapmışlar. Ne diyeyim ya valla, denecek milyonlarca şey var ama işte insan derstsiz başına dert açmak istemiyor. Hakkımızda hayırlısı olur umarım.
    Bu topraklarda vergi yetişir başka bi bok olmaz.
  • Zam gelmeyen şeylerin listesini yapsalar daha kısa olur herhalde.
  • Yalan Söylemeyen Adam kullanıcısına yanıt
    Pamuklu don giyebiliyorsan ne mutlu ağa. :)

    Zamlarla yaşamayı öğrenmiş ve sindirmiş bir toplumuz. Sakin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bu nasıl liste böyle ? Sadece ürünlere değil ürülerde kullanılan ham maddelere de vergi gelmiş. Bu işin sonu hiç iyiye gitmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 20 Mayıs 2020; 16:4:24 >
  • yeni sistem gelecek dertler bitecek, ekonomi uçuşa geçecekti. iktisadi büyüme gecen yıl yuzde 0.9, bu yıl tahmin edilen yüzde 3.5 daralma.

    düne kadar meydan asrin liderinin eyyy diye gürlediği gelişmiş ülkelerin, yani ‘üst aklın’ ‘dış güçler’in kapısında yalaklanarak swap anlaşmaları yapabilmek için dil döküyor hükümet. niye ? cünku döviz kalmadı memlekette anasını satayım.

    siz asil halayı, cümbüşü işsizlik rakamlari açıklandığında görun. yüzde 20 mi olur 25 mi artik atış serbest. iddia ediyorum bir bes yıl daha devam etsin cumhuriyet tarihinin makro iktisadi istatistikleri anlamında en berbat 5 yıllık dönemi olur, 90'lar dahil.

    bu yeni sistem, hulasa memleketin ekonomisini uçuşa geçirmeyi bırak anasını ağlatmış bir sistemdir. tez zamanda ait olduğu eski yerine yollanmalı , cumhuriyet tarihinin en kaduk, en yamuk, en garabet siyasi sistemi olarak tarihin çöplüğüne gömülmelidir. Yoksa gidişat hiç iyi değil.

    bakın abd dayatımlı bir sistemi benimseyen birçok devlet ekonomik olarak çöktü, sosyal olarak çöktü, toplumsal olarak çöktü vb.

    çöküş üstüne çöküş yaşanırken tek bir çözüm gelmiyor, gelemiyor malesef. çünkü ekonomi ve yargı bağımsız değil. 'ben ve benimkiler' algoritması eksenli olan bu sistem abd'de öyle değil. ve bu sistem bağımsızlık olmadığında daraldıkça daralır ve patlar.

    türkiye bu sistemden acilen kurtulmalıdır. sonumuz afrika vari devletlere kayıyor. artık bunu görmek ve anlamak lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Abi bu nasıl liste böyle ? Sadece ürünlere değil ürülerde kullanılan ham maddelere de vergi gelmiş. Bu işin sonu hiç iyiye gitmiyor.
    Hammadde olarak çok fazla dışardan aldığımız ürün var. Burada üretiliyor denilen çoğu şeyin hammadesi dışarıdan geliyor. Hal böyle olunca almayacaksınız diyemedikleri için, direk sermaye kontrolü yapamadıkları için bu şekilde insanları az üretime yani az ithalata yönlendiriyor. ekonomi daraldıkça daralacak daha az dolar harcanacak fakat bu sefer dolar girişi de azalacak. Covid-19 sebebi ile zaten az olan dolarımız hiç kalmadı. Türk parası basıp swap yapmak anca günü kurtarır, gün gelecek swap'a kimse yanaşmayacak ki zaten ne avrupa ne amerika yanaşıyor. Bu ülkelerde hesap vermek zorunludur çünkü ama çin gibi katar gibi ülkeler aynı bizde olduğu gibi istediği gibi at koşturduğu için yanaşıyorlar. Onlara da swap için ne sunuldu bilmiyoruz. Bu swaptan varlık fonuna giden para var mı bilmiyoruz. Demokrasi, güven, şeffaflık diye boşuna bi tarafımızı yırtmıyoruz. Hadi bizim millet anlamıyor bu işlerden ama avrupalıya falan yediremezsin bunları. Kimse sana beş kuruş vermez. Çünkü parayla ne yaptığın belli değil. Bu iş daha da kötüye gidecek. Bir yerden sonra hiç para (dolar) bulunamayacak ve freni boşalmış kamyon gibi gidecek. Örneği olan ülkeler var. Çıkış yolu IMF fakat ona da şuanki hükümet asla yanaşmaz, parayı kendileri kontrol edemeyecekleri için.Suyumuzu sıktıkça sıkacaklar taki eriyip bitene kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 20 Mayıs 2020; 16:35:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

    Adamsin hocam

    Alıntıları Göster

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir ara evlenmeyene vergi geliyor diye haberler dönüyordu o da gerçek olur yakında
  • SON DAKİKA: 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi getirildi (20 Mayıs 2020)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ryan Oreily kullanıcısına yanıt
    Kısa sürsün ama hemen olsun bitsin artık ne olacaksa.3 yıldır her ay zam her ay zam.Almak istediklerini alamıyor olmak her ne istiyorsan hemen ardından off buna zam gelecek şimdi alamam ki diye düşünmek zorunda olmak çok acı.

    Ne olacaksa olsun bitsin diyoruz ama bitmiyor.Ve her geçen sürede 3 yılımız 5 yılımız gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 20 Mayıs 2020; 17:10:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrehan09 kullanıcısına yanıt
    %7 olsa yine iyi tuik verileri doğru açıklamıyor en az %15 tir o
  • Vergilerle ayakta duran bir ülke. Uzatmaları oynuyoruz. Bu kadar israfa iyi bile dayandık.
  • 19 mayısın bitmesini beklemişler iyi taktik vergiyle nereye kadar yürüyecek bu devlet tamam arttırıyorsunuz da sürekli yandaslarin cebine gidiyor gelecek adına bir hamleye gitmiyor ki günden güne herşey kötü olmaya başlıyor bir müddet sonra çöker bu taktik o zaman napacaz borç mu alacaz gelecek yok resmen görünmüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.