Şimdi Ara

Son birkaç senedir film piyasası baya baya ölüleşti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu anki filmlere bakıyosun çöp gelicek olan filmlere bakıyosun; İçlerinde bi chappie diye bi film ilgimi çekti. Şöyle yüzükler, bir zor ölüm, cehennem silahı, matrix gibi filmleri görebilecekmiyiz yakın zamanda du bakalım. :) Teknoloji geliştikçe film piyasası da git gide çöp oldu.



  • Genel olarak haklısın ama 2014 yılında Türk Sineması oldukça gelişti bence sağlam yapımlar vardı.
  • Aynısını dizi sektörü için düşünüyorum. Ama 2015 toparlıyor gibi
  • İnsanlar artık science fiction'a yöneliyorlar, özgün film çıkmıyor. CGI müthiş bir atmosfer katarken insandan hayal gücünü çalıyor ve üşengeç hale getiriyor. Her yer çizgi roman uyarlaması, remake yapımlarla dolup taşıyor. Ek olarak film piyasası derken bu evreni de sadece Hollywood olarak görmemek lazım. Amerika dışındaki ülkelerde de inanılmaz işler çıkıyor. İnsanlar cgi'a yönelmeyip senaryodan merak uyandırmaya çalışıyorlar. Haliyle çok güzel işler ortaya çıkıyor.

    Hollywood her geçen yıl marjinal bir fikir doğmadığı sürece kendini tekrarlamaya devam edecek. Sinemanın toplamında ise çok güzel işler çıkıyor biraz merak etmekte ve araştırmakta fayda var.
  • @Capire

    Türk sinemasında vatan sağolsun, ivedik 1,2 izledim sonrası zaten saçmalamıştı. Bunun gibi bi kaç popüler olanları izledim onun harici laz vampir tirakula tarzı absürt absürt filmlerdi. :) yine çoğunlukla romantik, dram falan beni açmayan filmler. Genel olarak malesef izlenilebilir film bulamıyorum kendime o yüzden pek aram yok. Şu hollwod filmlerindeki yeşil perde teknolojisi getirilse kullanılsa aslında iyi bişeyler çıkabilir ortaya.

    @Seviyeli Yarbay

    Filmlerin çoğunu izleyip bitirdiğim son zamanlarda da pek elle tutulur film çıkmadığı için yerli yabancı dizilere de sardım takip etmekteyim ve evet aynen dizi piyasasında da durgunluk var. Yeni çıkan veya çıkıcak diziler menüsüne göz atmadım ama umarım bir breaking bad, game of thrones gibi yapımlarla karşımıza çıkarlar.

    Ed Wood

    Bir seyirkolik olaraktan; Hindistan (3 idiot) fransa (şarküteri) kore (şeytanı gördüm, nobrana af yok,) ingiltere(the cottage) Çin(Kung fu sokağı) vesair vesair gibi türlü ülke yapımı filmleri tabiki izledim. Verdiğim örnekler aslında genel olarak verilmiş örneklerdi çok beğenmiş olduğum filmler olması dolayısıyla. Yoksa iyi film oldumu affetmem :) hangi ülkenin olduğu farketmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ed Wood

    İnsanlar artık science fiction'a yöneliyorlar, özgün film çıkmıyor. CGI müthiş bir atmosfer katarken insandan hayal gücünü çalıyor ve üşengeç hale getiriyor. Her yer çizgi roman uyarlaması, remake yapımlarla dolup taşıyor. Ek olarak film piyasası derken bu evreni de sadece Hollywood olarak görmemek lazım. Amerika dışındaki ülkelerde de inanılmaz işler çıkıyor. İnsanlar cgi'a yönelmeyip senaryodan merak uyandırmaya çalışıyorlar. Haliyle çok güzel işler ortaya çıkıyor.

    Hollywood her geçen yıl marjinal bir fikir doğmadığı sürece kendini tekrarlamaya devam edecek. Sinemanın toplamında ise çok güzel işler çıkıyor biraz merak etmekte ve araştırmakta fayda var.

    Aslında adam gibi Science Fiction yapsalar çok özgün şeyler çıkıcakta, boş aksiyon, klişe dolu filmlerle geliyorlar hep maalesef.




  • Görsel olayı ön planda tutuyorlar nedeni ise teknoloji, 3D tv ler gelişmiş sinema teknolojisi öyleki ileri düzey akıllı telefonların bile full hd paneli aşması vs vs yeni nesile sistemi aşılamak sizin bildiğiniz dünya bundan ibaret, insanları köreltmek duygularını yok etmek gibi birşey, bir nevi bunu iyi yapıyorlar ,kült filmler geride kaldı açıp tekrar tekrar izliyeceğiz bir nevi arada iyi yapımlar çıkıyormu evet ama nereye kadar,önümüzdeki 20 yılda artık starların bile kamera karşısına geçeğinden şüpheliyim tamamiyle CGI kullanabilirler artık öyle bir hal alıyorki ana karaktrer olan CGI animasyonlar gerçekmi yoksa CGI'mi ayırt edemiyorsun bu dahada gelişicek tabi bknz:son 10 yılda nerden nereye gelindi,hak veriyorum evet,ama buda değilki bizler sinema aşkından vazgeçelim belki iyi yapımalr azaldı ama halen keyif alabiliyoruz ben kendi adıma görsel olan filmleri çok sevdiğim için pek sorun yok kişiden kişiye değişir orasını bilemem.




  • 2014 harika bir film yılıydı bence

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık hayal gücümüzün bile çok üstünde filmler var.
    Çok iyi yapımlar gelse bile görmediğimiz ne gibi bir şey sunulabilir bize.
    Kolay kolay sansasyonel bir etki etmeyecek bence artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.