Şimdi Ara

Solculuğun tüm dünyada halkları yumuşatmak için bir araç olması. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

    Gördüm hocam. ABD'nin sol görüşe karşı savaşmadığını yazdığını gördüm. Hayal dünyasında kaybolmuş. Yazdığı cümleler uzun uzun doğrusu anlatılıp çürütülecek cümleler ama çürütülmeye değmeyecek kadar bariz, ve ortada olanın tam tersi olduğu için cevap yazmaya değmez. Bırakın gitsin 2 sayfa yazı okusun ya da oradan buradan duyduklarıyla insanları güldürmeye devam etsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 5 Şubat 2024; 20:8:32 >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Başlıkta yumuşatma ifadesinin halkları dışarıdan gelebilecek iç işgale ve çevredeki tehditlere karşı ılımlaştırmak üzere olduğu anlamını konunun içeriğini okuyan birisi rahatlıkla anlayabilirdi.


    Cahilliğini gidermek açısından sol-sosyalist fraksiyonların bu konudaki temel iddiasını dile getireyim. Katılırsın veya katılmazsın ama doğru bilgiyi edin.


    Solcular göçün sebebinin emperyalizm ve burjuvanın ucuz iş gücü ihtiyacı olduğunu söylüyor. Emperyalistler ihtiyaç duyduğu hammedeyi ve iş gücünü alabilmek için ülkeleri istikrarsızlaştırıyor. Kimi insanları ise bu ülkelerden göç yoluyla alıyor. Göçmen karşıtlığı propagandayla İtalya'da iktidara gelen Meloni'nin döneminde göçmen alımı rekor kırıyor. Burjuva sınıfı göçlerin yarattığı sorunları çözmek istemiyor. Bunun yerine bu sorunları göçmenlerin üzerine yıkarak sorumluluktan kaçıyor. Bu sayede ırkçılık ve faşizm yükseliyor. Solcular ise yükselen ırkçılık ve faşizme karşı halkı uyarıyor. Sizin düşmanınız göç eden insanlar değil, sizin düşmanınız bu insanları yerinden yurdundan eden egemenlerdir diyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 5 Şubat 2024; 20:18:59 >




  • 50-60 senedir dünyada solculuk diye birşey kalmadı. Şuanki sözde solcular liboşlarla siyasal islamcılar arasında bir yerdeler. Kültürel erozyon, vatanseverlik, ülkenin, vatandaşı çıkarı, hak hukuk falan bu sözde solcular için hiçbirşey ifade etmiyor gönümüzde. Bölücülüğü, Pkk yi normalleştiren, ne idüğü belirsiz ipsiz sapsız milyonlarca mülteciye gelsin tabi diyen solcu falan değil kapitalizmin dansözüdür. Şuanki sözde solcular da şekilden laftan ibaret.


    Solculuk şuan tamamen, içi boşaltılmış, ortamlarda hava atma konusu olan saçma sapan birşey.

  • Dark_Soul kullanıcısına yanıt

    aynen hocam anlatmak istediklerimi ve içimdeki hisleri güzel özetlemişsiniz. ama bunlarda özeleştiri bile yok. sorsan en vatansever, en entel, en doğrucu bunlar. kaale bile almaya değmez bunları.


    80 yıllarındada halkı birbirine kırdırmak için kullandılar bunları. vatanın evlatları sağ sol zırvalarıyla birbirine girdi. ama sorsan iki tarafta en vatan sever en halkçı. ulan halkçının, vatanseverin eli kendi halkına, polisine kurşun sıkmaya gider mi? bunların kahramanlaştırdıkları tiplere bakınca ne olduklarını anlıyorsun zaten. bkz. deniz gezmiş, yılmaz güney. nerede kadın düşmanı, katil hepsi bunlarda.


    bu kadar zalimi içlerinden çıkarıpta, kendilerine önder belleyen aynı zamanda kendilerini insanlığın ve humanizmin savunucusu gören, gösteren başka bir güruh varolmamıştır yeryüzünde.


    neyse kaale almaya değmez bu kullanışlı aparatları.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 5 Şubat 2024; 20:31:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt

    Yanlış anlaşılma olmasın solculuk böyle rezil haldeyken sağcılar bunlardan daha da beter. Milliyetçiliği, din sömürüsünü sonuna kadar kullanırlar, para hırsları hiç bitmez, halkın refahı umurlarında olmaz. Yok din kardeşi bilmemne diye masal anlatıp 10-15 milyon mülteciyi ülkeye dolduran da bunlar. İstanbul zaten ağzına kadar insan dolmuş, yetmiyor stüne 4-5 milyon da mülteci getiriyorlar. Sanki ülkede hiçbir sorun yokmuş üstüne bir de iç güvenlik sorunu doğdu. Bu kadar kişiyi geri göndermeye kalksan gönderemezsin, entegre ediyim desen gelenlerin öyle bir derdi yok ülkeyi istila etmeye gelmiş gibi davranıyorlar.

  • Bence bunlar hep reptiliyanların işi. Daha doğmadan beyinlerimiz biyolojik kontrol mekanizmaları taktılar sonra covid aşısı diye bir düğmeye basarak bizi öldürebilecek silahlar yerleştirdiler dnamıza.
    Bakın abd'de bir FBI ajanı vardı, kız kardeşini uzaylılar kaçırdıkları sonra bu komploları hepsinin bir bir ortaya döktü. Hatta the syndicate denen amerikan derin devleti bu adamın yanına casusluk etsin diye başka bir fbi ajanı yerleştirdi ama o kadın da ortada bir sıkıntı olduğunu anladı.
    Tabii kız kardeşini kaçıran uzaylılar en sonunda bu adamı da kaçırdı.
    Uyanın artık uyanın! DNAmızı değiştirdiler haberiniz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 5 Şubat 2024; 21:4:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dark_Soul kullanıcısına yanıt

    aynen öyle. al birini vur ötekine


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    bak hele bak. aklınca reptilyan gerçeğini alaycı bir şekilde sanki gerçek değilmişmiş, komplo zırvasıymış gibi dalgacı bir uslupla anlatarak konuyu bulandıracak.

    hep aynı taktikler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • What no pssy does to a mf

  • 4F3 kullanıcısına yanıt
    Şimdi nasıl olsa kimse inanmayacak bari doğruları söyleyeyim;
    Ben bir reptiliyanım. Dünyanızı ele geçirmek için geldik ve geçirdik. Binlerce yıldır her şeyi biz kontrol ediyoruz. Şu ana kadar 6 tane amerikan başkanı, 18 tane papa, 4 İngiltere kralı, 22 güney amerika diktatörü, 8 roma imparatoru değiştirdik.
    Değiştirdiklerimizin yanında meşhur ettiğimiz kardeşlerimiz de var M. Jackson, İsmail Türüt ve Eminem gibi.
    Hepiniz bize hizmet ediyorsunuz ama farkında bile değilsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    hop orada dur bakalım.



    Solculuğun tüm dünyada halkları yumuşatmak için bir araç olması.y4rasa28youtube
    saygılarımla dj_korsan
    https://www.youtube.com/watch?v=PM3Yf7VVLac

    Reptilyan çıkmaz karadenizden




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 5 Şubat 2024; 22:52:21 >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt
    Sen öyle zannet...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dünyayı böyle bipolar kavramlar üzerinden okumanın sağlıklı ve verimli olmadığını düşünüyorum. Sol da, sağ da insanları yumuşatıyor veya fevrileştiriyor olabilir. Dünya görüşü geliştirdiği için kaçınılmaz biçimde politik bir pozisyona konumlanan kişinin - sol veya sağ görüşlü olmasından bağımsız - karakterine göre bu değişebilir. Demek istediğim, böyle bayağı cins genellemeler yapılamaz. Hele gerçeklik bu kadar karmaşıkken. Esasında bir takım teknik yaklaşımlar veya varsayımlar haricinde solun da, sağın da - insanlar bazında, düşünceler bazında, duygular, eğilimler bazında vs - ne kadar benzeşebileceğini, aralarında sınırların ne kadar muğlaklaşabileceğini, bazen aynı kapıya çıktıklarını fark ederseniz çok şaşırabilirsiniz. Özellikle günümüzün Soğuk Savaş sonrası dünyasında sol ile sağ iyicene birbirine benzedi, ki Soğuk Savaş döneminde bile sağ ile solun benzeştiği veya buluştuğu çok örüntü bulunur.

    Hele ekstrem sol ile aşırı sağı düşünürsek - sözde birbirlerine tamamen karşıt olmalarına rağmen - özde acayip homolojiler sergiliyorlar. Zamanında iki akım da fikir ve ifade özgürlüğünün olmadığı tiranlıklar, tek tipçi baskıcı dikta rejimler üretti. Bu gibi örnekler karşısında insan sol ile sağın ne kadar farklı olduğunu veya olabileceğini sorguluyor. Sonuçta hepsi insan icadı, ürünü. "Büyük oyunu çözmek yerine" olaya böyle bakmak daha doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen de söyle bence reptiliyan olduğunu. Nasıl olsa inanmayacaklar, bence çok eğlenceli.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Çok doğru!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Solcular emperyalizm karşıtı geçinip Rus ve çin emperyalizmini yalayan tipler oluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bir IQ testi yaptır.

  • Risin2 kullanıcısına yanıt

    yaptım stalinden yüksek çıktı. hadi yallah

  • 4F3 kullanıcısına yanıt
    Solculuğun tüm dünyada halkları yumuşatmak için bir araç olması.
  • 4F3 kullanıcısına yanıt

    Yüksek çıkabilir, şaşırmam. Sonuçta Hitler'in saldıracağını gelen istihbarat raporlarına rağmen inkar edip bunu tam göremeyen de, Hitler'e karşı yeterli hazırlığı yapamayan da, yanlış bir strateji güderek Türkiye'yi kendi aleyhinde olacak biçimde NATO'ya iten de, gereksiz tasfiyeler ve toplu cinayetlerle aslında Sovyetler Birliği'nin potansiyelinin çok altında kalmasına neden olan da, hatta daha da ileri gidersek çok sayıda milletten sorumlu Sovyet rejimine gereksiz derecede şiddet ve baskılama dolu bir geçmiş yükleyerek parçalanmasına zemin hazırlayan etnik bir hafızayı yaratan da kendisi. İyi bir entrikacıydı ve manevracıydı, değişen iklime çabuk uyum sağlıyordu, kendi bekası adına başkalarını suçlamayı veya öcüler yaratmayı iyi biliyordu ama kendisine dahi bir stratejist veya bir politikacı yakıştırması yapan bir takım entelektüellerimizi anlamakta çok güçlük çekerim, sempati duyanların zaten insanlık nosyonunda - ideoloji öncelediklerini varsaydığım - bir sorun görürüm.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.