Şimdi Ara

sol 1.25 sağ 1 astigmatım var gözlük takmasam olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • normal şartlarda hiç görme sıkıntısı çekmeyen ben geçen gün amfide orta sıralardan hocanın yazdığı ince ve karmaşık yazıyı okuyamayınca (bu sırada arkadaşım okuyabiliyordu ama yazı harbiden normalden küçüktü) yeter lan deyip doktora gittim. dedim doktora ben tv yada parlak ekrandaki yazıyı hafif gölgeli görüyorum. (ki vardı bu da) oturttu beni periskop gibi bir cihazın başına
    gözüme baktı. bi 10 saniye sonra kesin bir ifadeyle astigmat dedi. neyse oturtu beni bir sandalyeye taktı kafama bir gözlük tek tek mercek deniyor. ama her şey bulanık gözlük olmasa çok daha net görürüm eminim. bunu deyincede yorum yapma sadece oku diye azar işittim birde neyse en son merceği bir taktı bum her şey bir anda 720 den 1080 p ye çıktı.
    gene değiştir mercekleri ama bu sefer bozuldu. dedim önceki iyiydi vs derken dedi sol 1.25 sağ 1 astigmat var. yazdı gözlüğü bende gittim ertesi gün aldım. gözlüğü bir taktım sanki boyum uzamış gibi hissettim. kafamı çevirince dünyada dönüyordu sanki.(bu etkiler biraz azaldı) velhasıl kelam bende bunu yalnızca pc ile uğraşırken ve okulda takmaya karar verdim. şimdi benim asıl sorum bunları sürekli kullanmazsam göz numaram artar mı? çünkü kimisi hiç alakası yok sadece görmeyi iyileştirir astigmat genetiktir diyor. eğer başın ağrıyorsa istediğin gibi tak çıkar diyor.
    kimiside benim gözüm 0.25 ti gözlük takmadım 654841 oldu diyor. hangisine inanmalıyım. gözlük takmazsam okul hayatı dışında ciddi bir etkisi olmayacak. yani astigmatı pek hissetmiyorum.
    bu arada bu suretle yaptığım deneyler sonucu babamdada astigmat olduğunu anlamış bulunmaktayım. internette bir astigmat testi var dik çizgiler siyah yan çizgiler gri görünüyor bende. babamdada aynen öyle görünüyormuş ama adam astigmat olduğunun farkında değil. bende pek ilerleyeceğini sanmıyorum bu yaştan sonra pek ilerlemiyormuş sanırım. o dünyanın dönmesi olayıda gözlüğe alışmadığımdanmış diyolla.







  • takmasan göremezsin, onu da mı biz söyleyelim

    bi de artık herkes gözlüklü, eskiden dörtgöz diye dalgs geçilirdi, şimdi genleri sağlam olanlar şükür ediyor, korkma yakısıklılıgını gram etkilemez, önceden pesinde kosuyorlarsa yine kosarlar, kosmuyorlarsa gene kosmazlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 25 Kasım 2017; 22:13:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama gözlük bana çok yakıştı yahu! sorun görsel değil burnumu ağrıtıyor biraz. birde rahat rahat hareket edemiyorum. tek korkum sürekli takıp çıkartmanın göz numaramı büyütecek olması. yoksa ne gözlüklü ne gözlüksüz nede takığ çıkardığım zaman bende zerre baş ağrısı olmuyor ve spesifik durumlar dışında kendime yetcek kadarda görüyorum.
    yalnızca dikkat gerektiren işlerde(kitap okumak gibi) gözlüğün mucizevi faydalı olduğunu gördüm. onun için tak çıkar yapsam sıkıntı olur mu diyorum. bu şekilde çünkü gözlüğü çıkarıp yemek yemye korkar oldum.




  • Takmak zorundasın hemde sürekli. Tak çıkar yapmak olmaz astigmatta. Başın ağrırsa görürüm seni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke takmasan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya girdim, 2 saattir lasik ameliyatlarını izliyorum.
  • Bende de astigmat var. 1.50. Baş ağrıları, göz yorulması vesaire vardı ve migreni tetiklediğini söylemişti doktor. Sonra gözlük aldım. Açıkçası gözlüğü belli bir süre kullanıp çıkardığınız zaman hafifte olsa sarsılan bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz. Yani gördükleriniz keskin gözükmüyor. Gözlük takana kadar fark etmezsiniz bile. İlla takmam diyorsanız ilerledikçe çok farkedeceğine inanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcankorkmaz -- 25 Kasım 2017; 23:33:13 >
  • mal biri olduğum için hala gözlük almadım ve sınıfta arkadan göremiyorum tavsiyem benim gibi olmayın
  • Evet, takmasan da olur. Böylelikle ileride derecen büyüyeceği için mecburen takmak zorunda kalacaksın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.