Şimdi Ara

Dikiş kendiliğinden düşer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk önce herkese iyi akşamlar.Babam bundan yaklaşık iki ay önce küçük bir operasyon geçerdi.Operasyondan sonrada yarasına dikiş atıldı ve 20 gün sonra gelip aldırması istendi.Lakin babam 65 yaşında.Operasyondan kısa bir süre sonrada malum 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirildi.Bu nedenle babam dikişlerini aldırmaya gidemedi.Kaymakamlığı aradık lakin 'Üç gün içinde dönülecek' denmesine rağmen herhangi bir dönüş olmadı.Daha sonra da aradığımızda hep meşgule vs düştü.Dikişleri almaya ne gelen oldu ne de giden...

    Biz de bu süre zarfında evde pansumanını yaptık.Çok şükür ameliyatlı yeri iyice kapandı ve iyileşti.Sadece dikişleri kaldı.Bugünde oradan yani dikişli kısmından hafif bir kanama oldu.Doğal olarak telaşlandık.İlk defa böyle bir kanaması oldu.Acaba vücut dikişleri mi atıyor yoksa bu dikişler artık zarar vermeye mi başladı?







  • Hocam aile hekimine falan danışın ona göre hareket edersiniz...
  • İçeri yapılan dikişlerin bi süre sonra erime özelliği var mesela göğüsüme içerden 20-30 dikiş atılmıştı doktor 1 aya erir demişti, büyük ihtimalle dışardaki dikişlerin alınması şarttır doktor kontrolünde.Keşke dikişin türünü öğrenseydin sürecin başında :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarchist Reaper -- 15 Mayıs 2020; 2:25:41 >
  • dikiş ipleri farklı farklıdır
    eriyebilen iple mi atıldı bunu söylemişlerdir illa
    dikişleri aldırmaya gelin dedilerse kendi kendine atmaz
  • 3 gün önce dikişlerimi aldırdım ve bu sürede öğrendiğim kadarıyla estetik dikiş veya iç dikiş dedikleri dikişler kendiliğinden yok oluyor ancak normal dikiş ise aldırmanız gerekiyor. Eğer dikişler alınacak dedilerse gitmeniz gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MReyiz -- 15 Mayıs 2020; 3:50:2 >
  • Hocam erimez onlar, şu zamana kadar kaybolması lazımdı. Dikişler en geç 15-20 gün içinde alınması lazım, ciltte kalması iyi bir şey değil, enfeksiyon gelişebilir olduğu yerden. Sağlık ocağında alırlar anladığım kadarıyla zımba dikiş değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknes1905 -- 15 Mayıs 2020; 3:56:24 >
  • gelin aldırın dendiğine göre normal dikiş atılmış

    gitmeniz gerekiyor kaymakamlığa ulaşamıyorsanız direk 112 o da olmazsa 155 i arayıp durumunuzu iletin mutlaka ilgileneceklerdir
  • Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Sizlerinde dediği gibi dikişlerin alınması lazım lakin babam 65 yaş üstü olduğu için gidemedi ve iki aydır o dikişler vücudunda kaldı.Kalmaya da devam ediyor.Kaymakamlığı aradık size dönüş yapılacak dendi herhangi bir dönüş olmadı.Daha sonra 112'yi ve 155'i aradık lakin onlarda topu birbirlerinin üstüne attı.En son aile hekimini aradık o da ameliyatın yapıldığı yerde alınması lazım diyerek topu hastaneye attı.Hastaneyi aradık 'Sizin şuan gelmeniz uygun değil.Kaymakamlığa ulaşın sizinle mutlaka ilgilenirler' dendi lakin söylediğim gibi iki aydır ne gelen var ne de giden.

    Sanırım cimer'e şikayette bulunmamız gerekecek...
  • profesöre_sor P kullanıcısına yanıt
    Hocam aradık lakin onlarda topu birbirine atıyor.Hastane 'Karakoldan izin almanız lazım' diyor Poliste '112'nin gelip sizinle ilgilenmesi lazım bizim izin verme yetkimiz yok' diyor.Anlamadık gitti yara kapandı iyileşti lakin dikişler kaldı bir türlü bunları aldıramıyoruz.
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Zaten doktor 20 gün sonra gelip aldırın demişti lakin operasyondan kısa bir süre sonra 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı gelince gidemedik.Kaymakamlığı vs ulaştık lafta kayıt açtılar,üç gün sonra geri dönüş olacak dediler dönen olmadı.112'yi ve 155'i aradık onlarda topu birbirine attı.Biz de bu süre zarfında pansumanı evde kendimiz yaptık.Yara çok şükür iyileşti lakin dikişler kaldı.İki aydır herhangi bir sorun yoktu fakat işte geçen akşam kanaması oldu.Ondan dolayı telaşlandık.Dün de aile hekimini aradık o da 'Operasyonun yapıldığı yerde alınması lazım biz alamayız' dedi.O da topu 112 ve 155'e attı.Anlamadık gitti hocam ilaki Cimer'e şikayet etmemiz gerekecek sanırım...
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Aile hekimliği başından atmış resmen, zımba dikiş olmadığı sürece alınıyor sağlık ocaklarında, bana aile hekimim bizzat böyle söylemişti.
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Hocam hepsi başından savıyor.Sorumluluk almıyorlar hepsi topu birbirine atıyor anlamadık gitti.
  • Şu devletteki işleyiş insanı kahreder, geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.