Şimdi Ara

sokaklar zengin insan dolu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
10.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bebeğim seninle hiç tartışmayacam, sadece bir yazdıklarını tekrar hatırlatıyorum

    2012 yılı dolar paritesini de ortalama 1,80 kabul ediyorum.

    18410.688*1.8=33139.2384 $


    Bebeğim ama 18.410 tl öyle mi çevrilir amerikan dolarına kur 1.80 iken?

    Bak ben sana yardımcı olup göstericem nasıl yapıldığını:

    18.410 / 1.8 = $ 10.227

    Üfürme diyince sonra ben hatalı oluyorum be sudooo. Haksız mıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolhandluke -- 28 Temmuz 2013; 22:09:15 >
  • Türk-İş senin gibi hata yapsa, arkasında durup özür dilemek zorunda kalırdı. Ve bir de düzeltme yayınlardı.

    Madem kendini aynı kefeye koydun, ben de senden aynısını beklyiorum sudoooooo.

    Madem türk-iş'in duyurusuyla senin burdan attığın mesajın bağlıyıcılığı aynı sen de burada yanlış yaptım diyeceksin.

    İnsanları yanlış yönlendirdin bilerek veya bilmeyerek (ki ben belli bir çıkar uğruna bilerek yanlış hesapladığını düşünüyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolhandluke -- 28 Temmuz 2013; 22:14:47 >
  • Sudo yaptığın yalan yanlış hesapları düzeltmeyi düşünüyor musun?
    Yoksa böyle hatalı bırakacak mısın?

    Ne zamandan beri türk lirasını 1.8'le (şimdi olsa 2'yle çarpacaktın) çarpıp dolar karşılığı bulunuyor?
    100 tl = $ 200 mı o zaman?

    Türk-İş'i düzeltmeyi biliyordun, biraz kendini düzeltmeyi de öğren !

    Farakan senin de yazdığını takip etmen lazım, adam senin verdiğin rakamları bilerek yanlış yorumluyor. Resmen çalıp çırpıyor. Düzeltme talep etmen lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolhandluke -- 2 Ağustos 2013; 22:58:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Archa1907

    Biraz hortlatmışım gibi hissediyorum ama olsun :).

    Bu arada tabii ki herkesimin, herkesin görüşlerine saygım var ve bende aynı saygıyı beklediğimi önceden söyleyeyim.

    Bir arkadaşımız fotoğraf paylaşmış ''Zenginleri öldürecez hazır olun'' diye. Bu servet düşmanlığıdır. Başka bi açıklamasıda yoktur. Böyle bir kıskançlık sadece zenginler için değil durumu olmayan vatandaşlar içinde tehlikelidir.
    Bu dünya adaletsiz dünya, kim nasıl doğarsa hemen hemen öyle de ölüyor. Biz vatandaşa ne yapmak düşer. Yaşamak, yaşamak düşer başka ne olacak. Gönül istiyor tabii ki kaliteli yaşam istiyor. Kaliteli yaşam çok para harcamak mıdır peki ?
    Para sihirli bir şey. Şapkadan tavşan çıkarmak gibi :) hop araba oluyor o arabaya benzin oluyor en güzel restoranda yemek oluyor vs. vs. Çok çok ta önemli, onsuz yaşam imkansız ama ne istiyoruz. Durumumuz olmasa dahi o hedefleri niye koyuyoruz. Bu ağar yüklerin altına niye giriyoruz. Tüketiyoruz fakat üretiyor muyuz ? örnek: Bir fabrika usta adayları arıyor ve eğitiminide kendisi üstlenecek. 1 sene eğitimden sonra maaşı neredeyse 2500 lira olacak ama fabrikanın tek şartı var 5 sene işten çıkmaması, çıkarsa da tazminat olarak eğitim için harcanan parayı geri istiyor. Adam işçi bulamadı. Aynı işçiler diyorki: Abi ben AVM de bi yerde çalışırım 1000 lira alırım daha iyi peki neden? çünkü tembel... Çalışmak istemiyor. Kolayı seçiyor. Zaten çalışkan ve dürüst olan hemen yükseliyor tabii kafasının da çalışması lazım. neyse bunu burda noktalayalım...

    Kredi kartı ve kredi mevzuları içinde görüşüm var :) Bir geçenlerde bir makalede Türkiye'de insanların kredi kartını nasıl kullanacaklarını hala öğrenemediğini yazıyordu. Adam bu olayı uzun ve karmaşık şekilde anlatmış ama ben size özetleyeyim. Diyor ki; Cebinizde nakit para olmalı mesela 50TL ve bu nakitle ufak tefek harcamaları yaparsınız mesela sakız, bilet, gazete vs. 5TL den düşük harcamalar. Aynı bankadan(tek banka ile çalışın masraflarınız azalır, kampanya ödeme ve diğer işlemler için takibiniz kolaylaşır) alınmış kredikartı ve banka kartınız da olmalı diye ekliyor. Mesela 100 liraya kadar (limitinizi siz belirleyin) olan ürünlerde banka kartınızdan tek çekim yapın ve daha yüksek tutarlarda da kredi kartınızdan taksit yapın(taksiti tek şartla yapmak gerekiyormuş, eğer ki aldığınız ürünü taksit süresinin iki katı kadar kullanacağınızı düşünüyorsanız.). Bence bu çerçevede kredi ve banka kartı tüketicinin yararınadır.
    Kredi ise bir çok arkadaşımızın yazdığı gibi değeri artan ürünler için kullanılmalıdır. Vereceğiniz faizin bir şekilde size geri dönmesi gerekirki totalde paranız azalmasın en kötü aynı kalsın.

    Türkiye de zengin olan insanlar için yorumlarımı da eklemek istiyorum. Türkiye de bir çok zengin türü var tabi bunları bir kaç sınıfa ayırmakta fayda var.
    1. eski zamanlardan beri devlet destekli büyük aileler(çok aşırı zengin insanlar, kendilerinin dahi ne kadar servete sahip olduklarını bilmeyen insanlar bunlar) bunlara örnek vermeyeyim ama bu aileler her zaman devleti arkasına almıştır ve devlet bu sömürüye göz yumar. Bu aileler kısmen devlettir.
    2. Turgut Özal zamanında zengin olanlar. Bu arkaşların çoğu sanayicidir. Fabrikalarının %75 ine kadar devlet geri ödemesiz yardım yapmıştır. Tabii ki bu arkadaşlar maliyetleri fazla fazla gösterip hem fabrikayı bedavaya getirmiş hemde üstüne sermayeyide bedavaya elde etmişlerdir.
    3. SSCB nin dağılmasından sonra zengin olanlar. Bu arkadaşlarda en azından devletten doğrudan para almamışlardır ama gümrükle olan ilişkileri çok sıkı ve samimidir. Anladınız heralde...
    4.R.T.Erdoğan'la başlayan furyadır. Burda sektorleri ayrı ayrı açıklamak gerekir aslında ama geniş olarak geçelim. Asıl ihya olanlar inşaat ve ithalat işi yapanlardır. İnşaatı hemen hemen herkes kestirebiliyor nasıl oldugunu ama ithalatta iş biraz farklılaşıyor. Tabii bu işler biraz karışık. Neredeyse sabit döviz kuruna geçilen güzelim yurdumda imalatçı/ihracatçı nın masrafları sürekli artarken(TL değerleniyor Türkiye mizde herşeyin fiyatı sürekli artıyor) rekabet sıkıntısı ve kar marjları sürekli düşüyordu (babam eski üreticidir, kapatmak zorunda kaldı yani battı) ve devlet üreticinin başına sürekli birşeyler ekliyordu. O vergisi, şu vergisi bu vergisi o harç bu harç derken küçük üreticileri temizlediler. Büyükler kaldı bir de döviz sabit olduğu için yurtdışındaki ürünler her geçen gün TR de daha ucuz olmaya başlayınca ithalatçılarda turnayı tam orasından vurdular ve hiçbirşey yapmadan zengin oldular. Ama bir gerçek varki canım memleketim hiç bu kadar özgüven hissetmemişti. 10 sene önce kimsenin umudu yoktu şimdi en azından ,bir gerçeklik olmasa bile, bir umut var.

    Bizim arkadaşlarımız da var tabii ki aramızda geçen muhabbetlerde belli, yapıcı hiçbirşey yok. Bi araba görsek vay a...k.... herife bak yaa çekmiş altına p.....k arabayı kesin kaçakçıdır veya vs. vs.
    1 milyon doların olsa nasıl harcardın kanka ? gibi sorular...
    Karı kız kim kime ne etmiş falan filan
    netten oyun ordan bilmem ne diye devam eder sonra da oturup düşünürüz niye olmuyor diye.
    Dünya da çok büyük bir kısım know-how ile para kazanıyor. Bilgi satıyor adam bilgi. Şu anda sermayesiz(para) yapılacak bir sürü büyük iş var ama o işler için gerçek sermaye gerekiyor oda bilgi. Biz bir iş baktığımızda ona kendi vaktimiz karşılığı alacağımız para diye bakarsak tabii ki de bi b.k olmaz. Her işyeri bir okuldur. Orda işi öğrenir daha büyük bir yere geçer daha çok şey öğrenir en sonunda da o işi yaparsın. Plastik hammaddesi satışı yapan büyük bir firmaya çaycı olarak giren Serkan 12 sene sonra kurduğu firmaya 1 lira sermaye koymayarak yılda 1 milyon$ kazanıyor. GAP kids te part time işe giren Engin, Doğu Avrupa ve Orta Doğu GAP pazarlama departmanı müdürü yardımcısı oluyor 7 senede. Uğraşan çalışan bugün olmasada elbet bir gün kazanıyor. Başkalarının yaptıkları sadece bize hırs olsun teşvik olsun, onları geçmek için çalışalım onlarda aşağı çekmek için değil.

    Ne yaparsak kendimize EY FORUM OKUYUCULARI ve YAZARLARI ne yaparsak kendimize...

    Teşekkürler, yalnızca bir kaç kişi olanların farkında diye varsaydığım önyargımın biraz daha gelişmesine yardımcı olduğun için.

    Her daim söyledim hep de söylerim,

    Bilgi en büyük silahtır...

    Daha bugün gördüm, millet dışarda yatırım yapıcakken iş kurar normalde. Gider enerjiye falan yatırım yapar.

    Bizde ise adamlar "bijon hesabı" adını verdikleri (artık ne ise) sistem ile taksi plakası kiralıyorlarmış. Yatırıma gel hele....

    Eğer ekonomi ve çevrenizde dönen sistemi anlarsanız ve o sistem içerisinde önce var olmayı seçerseniz, bir gün o sistemi de değiştirebilirsiniz.


    Kalkıp elalem şunu bunu yapmış demek yerine kitap okumak daha çok bilgi katacaktır. Bir tanesini söyliyim; Robert Kiyosaki - Zengin Baba, Yoksul Baba. Yatırım ve kazancın nasıl oluştuğunu anlatan süper bir kitap.

    Ayrıca, çoookça duyduğumuz o "faiz lobisi" de aslında ekonomide her gün olan ve işi analiz etmiş adamların yaptığı birşeydir. Herkes kendine göre kullanabilir ve bu şekilde gerçekten "düşük imkanlardan" gelip, ihya olduğunu söyleyen bir adam var youtube'da. İsmi, Robert Himler. Araştırın ve inceleyin. Sosyal Medya'da kız tavlama vb. aktiviteler yerine çalışanlar, bir takım başarılara ulaşabiliyorlar.

    Not: Himler'in kız arkadaşı Amy Sangster'da borsa da aktif oynayanlardan, yaşı 22 ve hayatını da bi inceleyin derim



    Edit: "ti"ye alınmış da olsa, eğlence amaçlı bizim memleketten birisi bunu yazmış da olsa manidar ve düşündürücü bir söz....
    quote:

    Sen kız meslek lisenin önünde sivri burun ayakkabılarınla dolaşırken biz facebook'u kodluyorduk. Sonra mark neden zengin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkish Psycho -- 4 Ağustos 2013; 3:12:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exciting Bad Boy

    İnsanımız olmayan, hayali parayı harcamayı çok seviyor.

    Birde:



    oha abi ya 23 senedir bu devlete hizmet eden babam 98 model hyundai'a biniyor istiyor ama yenisini alamıyor bir de suna bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Le7els

     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


    İstanbul'da bir avm otoparkı dağılabilirsiniz



    adamlar birçoğumuzun hayatı boyunca çalışıp da biriktiremeyeceği parayı kullanarak bu arabaları alıyorlar ve geziyorlar vay be




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -erna-

    quote:

    Orijinalden alıntı: Le7els

     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


    İstanbul'da bir avm otoparkı dağılabilirsiniz



    adamlar birçoğumuzun hayatı boyunca çalışıp da biriktiremeyeceği parayı kullanarak bu arabaları alıyorlar ve geziyorlar vay be


    Güzel memleketimin güzel arabaları...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En iyisi galaxy note 3'ümü telefoncuya verip iphone 5s alayım. Sıktı artık
  • Bi 10 sene önce maddi durumumuz çok iyiydi, şuan kredi kartları yüzünden bitmiş durumdayız, öyle çok fazla harcamamız olmadığı halde 40.000 tl civarı borcu var babamın. Bankalar faizi bindirip duruyor, ne ara 40.000 oldu anlamadım. Bankacıları öldürsek rahatlarız aslında
  • Hurdadıcı olmazsa, makina muhendistide olmaz.

    Sistem hep boyle işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -erna-

    quote:

    Orijinalden alıntı: Le7els

     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


     sokaklar zengin insan dolu


    İstanbul'da bir avm otoparkı dağılabilirsiniz



    adamlar birçoğumuzun hayatı boyunca çalışıp da biriktiremeyeceği parayı kullanarak bu arabaları alıyorlar ve geziyorlar vay be


    İstinye park

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bizim ülkedeki fakirler zenginlere çalışıyor kendilerine değil, zaten bizim ülke memur ülkesi kamuya bukadar adam alınıyor bunları kim doyuracak
  • Zengin zenginlesiyor fakir fakirlesiyor. Fakir halinden memnun corbasi,komuru geliyor gunu kurtariyor.Zenginde halinden memnun parasina para katiyor. Herkes halinden memnun. Fakir bir gun sorgulamaya basladiginda isin ozunu anlayacak ama zengin sorgulmasina izin vermiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.