Şimdi Ara

Soğutucu almak için hangi özelliğe bakmak gerekir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bende Asus n53s var altta 3 tane delikli hava bölgesi sol yan tarafındada 1 tane hava cıkısı var. Soğutucu almak için gerekli olan özellklerden nelere dikkat edilmeli ? ve laptopa uygun olup olmamasndan korkuyorum. neye göre alınıcak yardım edrmsnz..

    İyi Forumlar



  • n53'ler 15.6'' olduğundan soğutucu özelliklerinde 16'' e kadar büyüklükte olanlarını alabilirsin.soğutucularda 1,2 hatta 3 fanlı olanlar vardır tek fanlı olanlar bazıları iyi markalar olsada bilgisayarda ısınan elemanlar ekran kart,işlemci gibi sol tarafta oldukları için yani kenarda tek fanlı soğutucular genelde göbeği soğuturlar soğutmada etki sağlamayabilir fazla çok fanlı olanlar bazılarının fanları seyyardır bir yerden başka yere takabilirsin ve hava akımını ısınan bölgeye yönlendirme gibi bir şansta oluyor soğutma iyi olabiliyor.birde şu var eğer fan tozlanmasından ısınma oluyorsa olabiliyorsa süpürgeyle çekin rahatlatır bazılarına buda yetmez açıp temizletmek gerekir garanti varsa garanti dışı kalmaması açısından servise garanti yoksa kendiniz veya anlamıyorsanız herhangi bir bilgisayarcı.temizlenmemiş bilgisayarda soğutucu işe yaramaz.örnek olarak soğutucu vermek gerekirse bütçe vermemeişsin ama verdiğim soğutucuları kullananlar memnun alüminyum kasadırlarhttp://www.hepsiburada.com/Liste/cooler-master-notepal-u2-cift-fanli-14-17-notebook-sogutucu-cm-r9-nbc-8pbk-gp/productDetails.aspx?productId=bd190130&categoryId=106859http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=90826&ref=akakce&v=1.22.5




  • Çok fazla ısınma problemi olan bir notebook um olduğundan bu konuda biraz bilgi sahibi oldum. Ama uzman değilim, ihtiyaç gereği araştırıp bir şeyler öğrendim.
    Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, soğutucudaki fan 1 den fazlaysa küçük fanlar oluyor ve dönüş hızları daha fazla oluyor, bu durum daha iyi bir soğutma sağlıyor mu bilmiyorum. Eğer tek fan olursa büyük tek bir fan oluyor. Çift veya üçlü fanlı soğutucular tek fanlı soğutuculardan daha gürültülü çalışıyor.

    Bu arada alırken soğutucunun ızgarasının (notebook u koyduğumuz delikli alan) plastik değil de alüminyum olmasında fayda var.
  • bnm pc'ye 16" dedin ama gösterdiqin soqutucular 14" ve 17"miş uygun olrmu ? ve güzel soqutucularmış fiyatı uyqun saolasn..
  • 3 ızgara varsa notepal u3 al biraz daha pahalı ama değer bende battlefielde 3 de bile alttan soğuk hava geldiği oluyor
  • dokununca soğuk olması gerekiyor bence, bakıyorum genelde plastik görüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.