Şimdi Ara

Soğutma Suyu Deposuna Fazla Su-antifriz Koymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
18.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün aracımın bakımını özel serviste yaptırdım. Dizel Focus.
    Su seviyesi normalken işgüzar usta biraz daha antifriz doldurmuş.
    Max çizgisinin 2 cm falan üzerinde şuan. Bi zararı olur mu acaba?
    Zaten yağı da 4 lt koydular, kitapçıkta 3.8 lt yazıyor.
    Söyledim, abi hep böyle koyuyoruz deyip doldurdu bile.
    200 gr'dan zarar olmaz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • su sistemiyle ilgili bir ayar falan yaptıysa nasılsa ilk 1-2 kullanımda eksiltecek diye 1-2 cm fazla koymuş olabilir

    devir-daim pompasını değiştirdiğimde; usta ilk 1-2 kullanımda eksiltir üstünü suyla tamamla demişti, buna benzer bir durum olabilir yani ilk aklıma gelen bu

    yine de bilen arkadaşlara bırakalım sahayı, benimkisi yorum
  • Su sistemiyle ilgili hiç bişey yapmadı, sadece kapağı açıp koydu antifrizi, zaten yağ filtreler değişmye gitmiştim.

    Bu konularda titizimdir hep kontrol ederim, seviye normaldi, işgüzarlık yaptı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bişey olmaz. O motor 3.8 yazıyorsa 4 litre konulur.Genelde her serviste işini garantiye almak için 4 litre koyar. Zaten filtrede yaklaşık 300-400 gram yağ sürekli gezineceği için sorun olmaz.

    Gelelim 2. konuya max çizgisini geçmesi çok sorun yaratmasa da boş şırınganız varsa üzerinden çekip bir 0.5 ml pet şişeye koyun. İleride eksilirse eklersiniz. Max çizgiyi geçmesin yeter.
  • Çekmeye felan gerek yok fazla suyu atar zaten merak etmeyin. Fazla basıncı atmak için gerekli düzenek araçlarda mevcut su fazla konulunca da buradan atıyor zaten. Yağ içinde kitapçıkta belirtir yağ filtresi değiştiği veya değişmediği zamanlarda kaç lt yağ konulması gerektiğini ,belki okuduğunuz yağ filtresi değişmeden ki halidir. Yağ filtreleri yarım ltye kadar yağ tutabiliyor. Kendiniz yağ çubuğundan takip edebilirsiniz. Fazlaysa veya eksikse belli olur.
  • yağ üst çizginin 2-3 mm üzerinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemde normalinden fazla akışkan bulunması meydana getireceği yüksek basınçtan ötütü çatlaklar oluşmasına ve akışkanın bu çatlaklardan sızmasına neden olur.

    Soğutma sisteminde hortumların uç kısımlarından, motor bloğunda ise segmanlardan sızıntıya neden olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alisilin07

    yağ üst çizginin 2-3 mm üzerinde.

    Sizinki yine iyiymiş hocam. Benim araç 1.6tdi, 4.2lt yağ alırken 5lt yağın hepsini motora boca ettiler. Israrla 4.2lt koyun dememe rağmen. Mecburen o şekilde fazla devir çevirtmeden 50 km kullanmak zorunda kaldım aracımı. Yağ sızabileceği yerlerden yüksek basınç etkisi ile bir şekilde çıkmak için zorluyor ister istemez. Senin gibi birkaç mm değil yağ cubuğunun demiri komple yağ oluyordu. Eczaneden serum hortumu ve enjektör alıp 700cc yağ çektim. Anca o şekilde üst çizginin altına çekebildim yağ seviyesini.
    Ben bunu kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum. Milletin motoruna kasten zarar verip sanayiden ayrılmasın sürekli ekmek yiyelim kafasındalar. Milletin arabası dikiş tutmasın adamların umrunda mı? Sanayide şu markanın ustasıyım diyen çoğu adam bir bok bilmeyen sadece o marka araçları kullanan vatandaşları tokatlamayı kendisine hedef koymuş damarlarında kan yerine dışkı dolanan heriflerdir benim için.




  • benim 1.3 lineada max çizgisinin 1 cm üstünde su vardı, arabayı aldığımda böyleydi. yazın sıcak havalarda baktım havalandırma tapasından antifiriz sızmış renklenmiş. 120 tlye değiştirdim. bence fazlası zararlı.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın yaptığı gibi eczaneden şırıngayla serum hortumu alıp motor soğukken yağ ölçüm çubuğunun girdiği yerden bir miktar çekebilirsiniz.Bu hortumlar biraz dandik motor gerçekten soğuk olsun erimesin çekerken dikat edin. Fazla yağ araca kesinlikle zararlı. İlla bir yerlerden atıyor genelde yağ keçelerinden atıyor ve buraları yıpratıyor. Su için dediğim gibi su koyduğunuz kabın kapağına bakın yaylı bir sistem göreceksiniz. Fazla basınç olduğu zaman bu yay daralıyor ve suyun tahliye borusuna yönlenmesini sağlıyor. Bu sayede fazla basıncı ve dolayısıyla suyu ortadan kaldırıyor. İçiniz rahat etmiyorsa onu da aynı şekilde çekebilirsiniz.
  • Bidahaki sefere yağı kendim alıp tam 3.8 lt olarak götürcem, siz de öyle yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klavuzda 3.5 litre yaziyor aracimda, fakat 3litre aliyor arac. Filtreye koydugum yag dahil.1.4 benzinli motor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2mm mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili değilse servis ustadan çok aracınızla meşgul olun yağı suyu herşeyi siz alın ayarlayın. Herşeyin fazlası zarar.

    Fakat belirttiğiniz ölçüler tolere edilir. 1.2 mm gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben geçen yıl bakımı yetkili serviste yaptırdığımda yağı da suyu da tepeleme koymuşlardı. Resimleri var. Suyu yol yardım ekibinden gelen arkadaşlar fazlasını geri çekti. Yağı da bu seneki bakımda 3.2 litre olarak koyduklarını iddia ettiler ama yine de max çizgisinin üzerinde gibi duruyor halen.



    Su fazla iken fokurdama sesi fazla gibi geliyordu. Çektirdikten sonra ses yok oldu veya ben duymuyorum. Sizinkinde de çok zararı olmasa da benzer semptomlar olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suyu kendim çektim enjektörle. Artık yağ kalcak öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 2012cmax dizel aracımın su eksiltmesi sonucu yağ soğutucu oring conta değişti. Sonrasında biraz antifriz ekledik kısa mesafe 2 kez kullandık. Sonrasında buğün yine azalmış ekledim normal mi sizce değişim sonrası. Düzene girmesi için. Tamir sonrası eksilen dahil {minimum} Toplam 2 litre antifriz ekledik buğüne kadar. Normal mi kadar eklemek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okadar korkmanıza gerek yok. 1-2 cm den hiç birşey olmaz.
    Yag konusuna gelince yag filitresinden kaynaklı fazla koymuştur.
    Toplamında fazla koydu diyelim 200 milm hiç birşey.

    Yani tedirgin olmanıza gerek yok Olması gerektiği gibi yapılmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deli Misiniz? hiç bişey olmaz fazla suyu motor atar. Okadar yağdanda sudanda bişey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alisilin07

    Su sistemiyle ilgili hiç bişey yapmadı, sadece kapağı açıp koydu antifrizi, zaten yağ filtreler değişmye gitmiştim.

    Bu konularda titizimdir hep kontrol ederim, seviye normaldi, işgüzarlık yaptı.
    Sizden anti friz parası almak için yapmıştır. Toyota servisine bakıma gitmeden önce cam sileceği deposunu fulllemiştim yağmurlu bir gündü, yola çıkacağım silecek suyu belki lazım olur diye. Corollamın yağ filtre bakımını yaptılar. Ödemeyi yaptıktan sonra faturaya baktım. 1 litre cam suyu itelemişler. 2010 yılında 12 liraydı. Dışarıdan belki 5 litre alsan o kadar tutuyordu. Baktım sadece yarım çay bardağı kadar kullanmışlar. 1 litre cam suyununun kalanını bagaja koyduk dediler. Eminim onu da boş yere silecekleri kontrol için çalıştırdılar, kullandılar. Ancak o kadar eksilmiştir.
    20 bin km bakımına gittiğimde de fren balataları kritik seviyede, güvenliğiniz için usta değiştirilmesini tavsiye ediyor dedi genç bir çalışan. Bende tamam değiştirsin dedim. Meğer herkese aynı numarayı çekiyorlarmış. Boş yere fren balatalarını değiştiriyorlarmış, sonradan öğremdim. O zamanlar daha toydum. Bu çakallıkları bilmiyordum. Zehir zıkkım olsun dedim. Hakkımı helal etmedim. Geçenlerde bu ünlü ailenin yabancı uyruklu çalışanları tarafından soyulduklarını, ellerini kollarını bağlayıp kaçtıklarını televizyonda haberlerde duydum. Benden aldıkları haksız kazancın çıktığını gördüm. Kimsenin yanına kâr kalmıyor ama işte olan bizim paralara oluyor. Haydan gelen huya gider demiş atalarımız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.